Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Εμ, βέβαια, η "Ένωση των εκκλησιών" είναι το ψητό! Για τους λαθρομετανάστες, νομίζετε, έκαναν τόσο κόπο;


F67F
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Πάπας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.
Ο Πατριάρχης απευθυνόμενος στον Πάπα Φραγκίσκο ανέφερε πως, "μας τιμά η επίσκεψή σας στην Ελλάδα, διότι έτσι δίνεται μεγάλο κουράγιο στους πρόσφυγες."
Στη συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στις προσωπικές συναντήσεις που είχε με τον Πάπα τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι "κάθε φορά που βλέπω τον Αγιώτατο, ενθυμούμαι τις συναντήσεις και τις ωραίες συνομιλίες που είχαμε."
"Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την ενότητα των Εκκλησιών" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.
Επίσης ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας τόνισε: ''Στο Βατικανό ο Αγιώτατος αδελφός είναι πάντοτε πολύ φιλόξενος, και η συνάντηση μας στα Ιεροσόλυμα και την Κωνσταντινούπολη είναι αλησμόνητος"
Τέλος ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε πως "προσευχόμαστε για την υγεία του, μέσα στα τρία χρόνια της παποσύνης του έκανε πολλά πράγματα, όχι μόνο για την Καθολική Εκκλησία αλλά για την ανθρώποτητα και συνεχίζει να κάνει όπως σήμερα για τους πρόσφυγες και τους αδυνάτους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.