Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

"Το Πατριαρχείο μας και η Αμερική υπηρετούμε τα ίδια ιδανικά"! (Πατρ. Βαρθολομαίος)

Στήριξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από ισχυρά αμερικανικά κέντρα εξουσίας



Πῶς νὰ μὴν ὑποστηρίξει προσωπικὰ τὸν Πατριάρχη ἡ Ἀμερική, ἀφοῦ ὑπηρετοῦν «τὰ ἴδια ἰδανικὰ δικαιοσύνης καὶ ἐλευθερίας»;
   Πατριάρχης Βαρθολομαῖος: «Το Πατριαρχείο μας και η Αμερική υπηρετούμε τα ίδια ιδανικά δικαιοσύνης, ελευθερίας, όλες τις μεγάλες ηθικές και πνευματικές αξίες που ισχύουν διαχρονικώς, παγκοσμίως…»!  (14 Μαΐου του 2008, ἐδῶ).   
   Γιὰ τοῦτο ἡ ἀμερικάνικη ἡγεσία (μὲ τὸ στόμα τοῦ ἀντιπροέδρου Τζόζεφ Μπάϊντεν) ἐπαινοῦσε τὸν κ. Βαρθολομαῖο, τὸν καλύτερο προαγωγὸ τῆς Παγκοσμιοποίησης καὶ τῆς Πανθρησκείας διὰ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ ὡς ἑξῆς:
    «Παναγιώτατε, ήσασταν πάντοτε γενναίος έχετε γίνει υπερασπιστής της ανοχής και του διαθρησκειακού διαλόγου, τόσο προς τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, όσο και προς τη Μουσουλμανική κοινότητα τόσο στη γενέτειρά σας Τουρκία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο… Ἐχετε διδάξει την ουσία της παγκοσμιότητας και την ανάγκη εναγκαλισμού της θρησκευτικής ανοχής και ελευθερίας… έχετε αρχίσει να αλλάζετε την ανθρώπινη συμπεριφορά προς το καλύτερο, όπου και αν πηγαίνετε» (ἐδῶ). 
   
    Καὶ σὰν γενναῖος (μὲ τὶς πλάτες τῶν Ἀμερικάνων), συνεχίζει τὸ ἔργο «τῆς οὐσίας τῆς παγκοσμιότητας» ποὺ εἶναι ἡ οἰκουμενιστικὴ «θρησκευτικὴ ἀνοχὴ» καὶ στοχεύει στὴν ἀλλαγὴ τῆς ἀνθρώπινης συμπεριφορᾶς» πρὸς «τὸ καλύτερο», ὅπως τὸ ἐπαγγέλλεται ἡ Ν. Τάξη Πραγμάτων!


Στήριξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από ισχυρά αμερικανικά
κέντρα εξουσίας


Δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ed Royce

Με ιδιαίτερη κολακευτική εισήγηση για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠ, Ed Royce έκανε με αφορμή τη σύγκληση της διευρυμένης σύναξης και συνόδου των Ορθοδόξων προκαθημένων. Αίσθηση προκαλεί ότι κινητοποιούνται ισχυρά κέντρα στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να στηριχθει προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της δηλωσης αναφέρεται στην προσωπικότητά τουκαι όχι στην ουσία της συνόδου.

 Σύμφωνα με πληροφορ του GreekAmericanNewsAgency, μέχρι να ολοκληρωθούν οι
εργασίες των προκαθημένων, αναμένονται και άλλες τέτοιου είδους υποστηρικτικές προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο παρεμβάσεις και την ορθόδοξη εκκλησία, με κεντρικό προταγωνιστή στο παρασκήνιο, να προκαλεί το ενδιαφέρον για παρόμοιες παρεμβάσεις των Αμερικανικών κέντρων εξουσίας,τον π. Άξεξ Καρλούτσο. 
 Η δήλωση αυτή δημοσιοποιείται σε μια στιμγή που ο κ. Βαρθολομαίος χρειάζεται σθεναρή υποστήριξη, μετά τις αποφάσεις 4 μεγάλων Εκκλησιών να μην συμμετέχουν στις προεργασίες της συνόδου, διαφωνόντας κατ' αρχην σε οργανωτικά ζητήματα και κατά δεύτερο σε θέματα ουσίας που αφορουν στα έξι κείμενα που τελούν υπό έγκριση από τους προκαθημένους (των Ορθοδόξων Εκκλησιών), με βασική και απροσπέραστη διαφωνία το κείμενο που πραγματεύεται τις σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο. Στο προταθέν κείμενο, με το οποίο διαφωνούν σχεδόν το σύνολο των ορθοδόων Εκκλησιών αποπνέει έντονο το στοιχείο αφενός του οικουμενικού συγκριτισμού -εξισώνεται δηλαδή η Ορθοδοξη Εκκλησία με τις υπόλοιπες χριστιανικές ομολογίες και κοινότητες- και αφετέρου θεωρήθηκε από τους ορθοδόξους ανά τον κόσμο ως ουσιαστικό βήμα προς την ένωση των εκκλησιών, κάτι που δεν επιθυμεί καμία από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. 
Ολόκληρη η δήλωση του του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Ed Royce, από την πολιτεία της Καλιφόρνια έχει ως εξής:      
“Κε πρόεδρε θα ήθελα να αναγνωρίσω τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό νησί της Κρήτης, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, κ.κ. Βαρθολομαίος συγκάλεσε μια ιστορική συνάντηση των Ορθοδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών. 
 "Η σύναξη αυτή, γνωστή ως Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, είναι η πρώτη του είδους της μετά από μια χιλιετία. Οι δεκατέσσερις Ορθόδοξες Χριστιανικές Εκκλησίες έχουν συνολικά πάνω από 300 εκατομμύρια πιστούς σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου πάνω του ενός εκατομμυρίου Αμερικανών. Οι εκκλησίες αυτές είναι αυτοδιοικούμενες αλλά ενωμένες κάτω από το κοινό δόγμα, την πίστη, τη λειτουργία και το ηθικό φρόνημα, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να είναι «πρώτος μεταξύ ίσων».
  «Τριακόσιοι πενήντα ηγέτες θα παραβρίσκονται στη σύναξη, η οποία έχει οριστεί να ξεκινήσει την Κυριακή και να συνεχίσει μέχρι τις 26 Ιουνίου. Θα συζητηθούν βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, μεταξύ των οποίων η αποστολή της εκκλησίας στο σημερινό κόσμο, η Ορθόδοξη Διασπορά, καθώς και οι σχέσεις (της Ορθόδοξης Εκκλησίας) με τις άλλες χριστιανικές εκκλησίες.     
 "Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος εξελέγη τον Οκτώβριο του 1991(ως) ο 270ο Αρχιεπίσκοπος της εκκλησίας του με ιστορία 2000 ετών. Κατέχει πολλά διδακτορικά, μεταξύ άλλων, από τα πανεπιστήμια Georgetown και Yale, ενώ το 1997 του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο από το Κογκρέσο.
 «Ο Πατριάρχης είναι γνωστός για τις προσπάθειές του και την δουλειά που έχει κάνει για την ειρήνη και τη συμφιλίωση μεταξύ όλων των θρησκειών, ενθαρρύνοντας το διάλογο μεταξύ Χριστιανών, Εβραίων και Μουσουλμάνων. Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, ο Πατριάρχης οργάνωσε μια συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών, συμπεριλαμβανομένων και των μουσουλμάνων Ιμάμηδων για να καταδικάσουν τις επιθέσεις ως μια αντι-θρησκευτική πράξη.
 Κε πρόεδρε, το -πάνω από ένα- εκατομμύριο Ορθοδόξων Χριστιανών στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικό υπόβαθρο. Συμμετέχω στον εορτασμό της ιστορικής αυτής Συνόδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.