Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Έστω κι έτσι, η αλήθεια να λέγεται...

 Πατριαρχείο Μόσχας:




   Δεν υφίσταται καμία Πανορθόδοξη Σύνοδο αυτήν την στιγμή στην Κρήτη σύμφωνα με την ρωσική εκκλησία, η οποία διαφοροποιείται εντελώς από το οικουμενικό πατριαρχείο. 
   «Η Πανορθόδοξη Σύνοδο δεν έλαβε χώρα λόγω της έλλειψης επικοινωνίας κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο και τις απαιτούμενες εργασίες, που συντονίζονταν από την Κωνσταντινούπολη», δήλωσε πριν από λίγο, σήμερα Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στο «Russia Today» ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Nikolai Balashov, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti
    «Την φωνή της Εκκλησίας δεν την άκουσαν», πρόσθεσε ο Ρώσος Μητροπολίτης. Το παράδειγμα όπου οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Αντιοχείας ενώ συμμετείχαν σε όλες τις προπαρασκευαστικές συνεδριάσεις, κάθε φορά κατέληγε να μην εισακούεται η φωνή τους και έτσι δεν εισακούστηκε είναι χαρακτηριστικό », συνέχισε ο ίδιος. 
   Την ίδια στιγμή, είπε ο Μητροπολίτης Balashov, η Μόσχα δεν χάνει την ελπίδα της ότι πράγματι η Πανορθόδοξη Σύνοδο, αργά ή γρήγορα θα λάβει χώρα!!! 
   Υπενθυμίζεται ότι την δευτέρα, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ακολουθώντας μια σειρά από άλλες τοπικές εκκλησίες (Βουλγαρική, Αντιοχείας, Σερβίας και Γεωργίας) πρότεινε να μετακινηθεί η ημερομηνία της πανορθόδοξης Συνόδου για μεταγενέστερη ημερομηνία λόγω της διαμορφωθείσας καταστάσεως. 
    Οι Ιεράρχες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την έλλειψη της «συγκατάθεσης των Προκαθημένων όλων αναγνωρισμένων τοπικών Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών», ότι αυτό που υλοποιείται στην Κρήτη, δεν μπορεί να είναι «Πανορθόδοξη Σύνοδο». 
   Δυστυχώς διαβλέπουμε ένα κλίμα διχαστικό και άκρως επικίνδυνο για το μέλλον της Ορθοδοξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.