Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Έβγαλε τα πρωτοπαλίκαρά του ο κ. Βαρθολομαίος για να προστατέψουν την καταρρέουσα -πριν καν συγκληθεί- Πανορθόδοξη!



  Μετὰ τὶς περὶ "μικροπολιτικῆς" βολές τοῦ Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Σαββάτου (ἐδῶ), τὶς ἀνακρίβειες τοῦ Χριστουπόλεως Μακαρίου (ἐδῶ), τώρα προστίθενται καὶ οἱ δηλώσεις τοῦ Ἱεραπύτνης Εὐγενίου, ποὺ ἀποφαίνεται ὅτι οἱ 12 μητροπολίτες τῆς Ἑλλάδος ποὺ δὲν θὰ συμμετάσχουν στὴ Πανορθόδοξη "παίζουν τὸ παιχνίδι τῶν Ρώσων" καὶ τοῦ «Τσάρου» Πατριάρχη Κυρίλλου!
   Δὲν πέρασε ποτὲ ἀπὸ τὸ μυαλὸ τοῦ φτωχοῦ ἀνθρώπου, ὅτι ὑπάρχουν καὶ κάποιοι ἄνθρωποι ποὺ μπορεῖ νὰ ὑπερασπίζονται τὴν Ἀλήθεια τῆς Πίστεως, ἀπέναντι στὸν Πάπα τῆς Ἀνατολῆς παναιρετικὸ κ. Βαρθολομαῖο ποὺ αὐτὸς τυφλὰ ὑπηρετεῖ, καὶ ὁ ὁποῖος ἀπεργάζεται τὴν διαστροφὴ τοῦ Δόγματος καὶ ἄρα τὴν καταστροφὴ τῆς Ἐκκλησίας!


Σκληρές δηλώσεις του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης:

Ο "Τσάρος" Κύριλλος κάνει επίδειξη ισχύος 

Σκληρές δηλώσεις του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης: Ο "Τσάρος" Κύριλλος κάνει επίδειξη ισχύος (ΗΧΗΤΙΚΟ)
  Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιος για τη στάση τόσο του Πατριαρχείου Βουλγαρίας που αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην Πανορθόδοξη Σύνοδο που θα γίνει σε λίγες μέρες στην Κρήτη όσο και του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, τον οποίο αποκαλεί "Τσάρο", που κάνει επίδειξη ισχύος, με συμμάχους τους Βούλγαρους, προκειμένου να τορπιλίσουν την Σύνοδο.
   Ο Οικουμενικός Θρόνος συνεδριάζει σήμερα για να αποφανθεί επί του σοβαρού θέματος, ωστόσο σύμφωνα με τον κ.κ. Ευγένιο, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, οι Βούλγαροι που αρνούνται να συμμετάσχουν στην Σύνοδο, έχουν υπογράψει τη συμμετοχή τους από τον περασμένο Ιανουάριο.
   Όσον αφορά τους 12 συναδέλφους του που δεν θα συμμετάσχουν στην Σύνοδο, ο Μητροπολίτης Ευγένιος απαντά ότι παίζουν το παιχνίδι των Ρώσων, χωρίς να υπολογίζουν του Οικουμενικό Πατριαρχείο, που δεν κρατά τίποτα κρυφό και όλα γίνονται με συσκέψεις και ύστερα από συζητήσεις.

Οι εικόνες που εκλάπησαν ήταν ανεκτίμητης αξίας
  Ο Μητροπολίτης Ευγένιος παράλληλα αναφέρθηκε και στην μεγάλη αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ανατολής Ιεράπετρας, όταν ιερόσυλοι έκλεψαν ανεκτίμητης αξίας εικόνες, που προέρχονται από την ιστορική Μονή Αγίων Αποστόλων Καρκασίων Ανατολής.
  Και οι πέντε εικόνες ήταν καταγεγραμμένες, ταυτοποιημένες και ψηφιοποιημένες. Οι εικόνες που χάθηκαν είναι «Η Παναγία η Οδηγήτρια»,ο «Ιησούς χριστός ο Παντοκράτωρ» και οι δύο του 1400, και του 1600 είναι «Η Μεταμόρφωση», «Η Δέηση» και η «Παναγία η Ελεούσα». Μάλιστα η Παναγία η Οδηγήτρια είναι από τις πρώτες εικόνες που έδωσαν το χαρακτήρα και την επωνυμία Οδηγήτρια σε όλες αυτές τις εικόνες που έχουμε στην Κρήτη.
   
Ακούστε τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιου στο Ράδιο Κρήτη: ἐδ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.