Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

4 ΑΚΟΜΗ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΟΡΗΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΗΤΡΙΤΣΑΚΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ …ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ …ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΟ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΛΑΟ!

Παρακαλείσθε να διαδώσετε, αυτό το μήνυμα


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ …ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ …ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΟ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΛΑΟ!


Συντριπτικὴ ἡ Ἀπολογία τοῦ παπα-Παναγιώτη, κονιορτοποιεῖ τὶς ἀντικανονικὲς καὶ ἀσύστατες κατηγορίες τοῦ Μητροπολίτη Χανίων.
Ἂς τὴν ἔχουν ὑπ’ ὄψιν ὅσων (ὅπως μάθαμε) ἔχει δρομολογηθεῖ  ὁ …διωγμός!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ …ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ …ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΟ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΛΑΟ!
  Ἀφοῦ πρῶτα πέρασαν μὲ πιέσεις, ἐκφοβισμὸ καὶ ἐκβιασμοὺς τὶς κακόδοξες ἀποφάσεις τους στὴν κακόδοξη Σύνοδο τοῦ Κολυμπαρίου Κρήτης·
    ἀφοῦ στὴ συνέχεια κατάφεραν μὲ ἀναβολὴ στὴν ἀναβολὴ νὰ ἐπιτύχουν τὴν μὴ καταδίκης της ἀπὸ τοὺς ὑποτελεῖς στὸ Φανάρι Μητροπολίτες τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καὶ οὐσιαστικὰ στὴν ἀποδοχή της·
      ἀφοῦ ἐπίσης προχώρησαν σὲ ποικίλους ἐκφοβισμοὺς τοὺς Ἕλληνες κληρικούς, μοναχοὺς καὶ λαϊκούς,
          τώρα πέρασαν στὸ ἑπόμενο στάδιο:
  Ἄρχισαν τὶς διώξεις καὶ ἐκ-διώξεις κληρικῶν καὶ μοναχῶν ἀπὸ τὴν Κρήτη ἕως τὸ Ἅγιον Ὄρος! 
  Σκοπός τους «να τρομοκρατήσουν όσους κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς δεν αποδέχονται τις κακόδοξες ψευδο-συνοδικές αποφάσεις της Κρήτης».
    Εἶναι γνωστό ἤδη ὅτι προχθές, παραμονὴ Πρωτοχρονιᾶς, ὁ Μητροπολίτης Χανίων κάλεσε σὲ Ἀπολογία τὸν π. Παναγιώτη Μητριτσάκη. Ὅμως, ὅπως διαβάσαμε στὴν Ἀπολογία ποὺ κατέθεσε, πρὶν κἂν ἀπολογηθεῖ ὁ ἱερέας, καὶ ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ὁ Μητροπολίτης τοῦ εἶχε ΔΙΑΚΟΨΕΙ τὴν ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ κάτι, ποὺ δὲν προβλέπει κανένας ἐκκλησιαστικὸς ἢ πολιτικὸς Νόμος. Μάλιστα τὴν μισθοδοσία τὴν εἶχε διακόψει ἀπὸ τὸν μήνα Ὀκτώβριο, ἀσφαλῶς γιὰ νὰ τὸν ἐκβιάσει
    Ἀπὸ τὴν Ἀπολογία τοῦ π. Παναγιώτη Μητριτσάκη (Π.Μ.) πληροφορούμεθα ὅτι ὁ Π.Μ. ἐκλήθη στὸ Γραφεῖο τοῦ Μητροπολίτη Χανίων πρὶν ἀπὸ τὴν Σύνοδο γιὰ νὰ δώσει ἐξηγήσεις. Τότε ὁ Π.Μ. μᾶς λέγει «του εξέφρασα και την άποψή μου την αντίθετη γι’ αυτήν, δηλ. ότι δεν έχει ορθόδοξα στοιχεία». Τὰ ἴδια ἐπανέλαβε καὶ μετὰ τὴν Σύνοδο, ὁπότε ὁ Μητροπολίτης ἄρχισε νὰ πιέζει τὸν Π.Μ. στέλνοντας διδοχικὰ ἱερεῖς του, οἱ ὁποῖοι κι αὐτὸν καὶ τὴν μητέρα του διὰ διαφόρων τρόπων προσπαθοῦσαν νὰ τοὺς κάνουν νὰ ἀλλάξουν φρόνημα ὡς πρὸς τὴν Σύνοδο τῆς Κρήτης, μὲ τὸ ἐμβιαστικὸ δίλημμα: «πώς θα ζήσεις χωρίς μισθό», τὸ ὁποῖο ἀντέκρουσε ὁ Π.Μ. μὲ τοὺς λόγους: «εγώ έγινα ιερέας για τον Χριστό και όχι για τον μισθό»!!!
    Στὴ συνέχεια εἶχε ἄλλη μιὰ συνάντηση ὁ Π.Μ. μὲ τὸν Μητροπολίτη τὸ καλοκαίρι. Σ’ αὐτὴν ὁ Μητροπολίτης τοῦ ἔδωσε προσθεσμία μέχρι τὸν Οκτώβριο γιὰ νὰ ἀποφασίσει «αν θα παραμείνει στη Μητρόπολη Χανίων για να τον μνημονεύει».
    Ἡ τελικὴ συνάντηση ἔγινε στὶς 20-10-2016 στὸ γραφεῖο τοῦ Ἐπισκόπου. Γράφει στὴν Ἀπολογία του: «Μου είπαν να τους ανακοινώσω τις θέσεις μου για τη Σύνοδο της Κρήτης και για τη μη μνημόνευση του Επισκόπου, καθώς και για τα γεγονότα των χωριών. Του απάντησα ότι δεν δέχομαι τη Σύνοδο. Ρώτησα τον Μητροπολίτη, αν ασπάζεται τη Σύνοδο.
    Ο Μητροπολίτης απάντησε ότι η Σύνοδος έγινε δεκτή από την Ορθοδοξία μόλις έληξε.
    Του απάντησα αν εσείς τη δέχεσθε σαν κανονική και μου απάντησε ναι την δέχομαι.
    Του είπα ότι δεν σε μνημονεύω, αλλά μνημονεύω “πάσης Επισκοπής Ορθοδόξων των ορθοτομούντων τον  Λόγον της Σης Αληθείας”».
   Μετὰ ἀπὸ κάποιες ὀρθόδοξες ἀπαντήσεις ποὺ ὁ Π.Μ. ἔδωσε στὶς φιλο-οικουμενιτικὲς τοῦ Μητροπολίτη, καὶ τῶν ἐπίσης Οἰκουμενιστῶν Πρωτοσύγκελου καὶ τοῦ Ἀρχιερατικοῦ Ἐπιτρόπου πῆρε τὴν ἑξῆς ἐκφοβιστικὴ καὶ ἀπειλητικὴ ἀπάντηση: «Μου απάντησε ο Αρχιερατικός ότι με όλα αυτά που λέω το μόνο που θα καταφέρω είναι να χάσω το μισθό μου, είσαι ένα φτωχάκι, ο Θεός να σε φωτίσει γιατί πώς θα ζήσεις χωρίς μισθό»!!!
    Σὲ ἄλλο σημεῖο γράφει: Ὁ Μητροπολίτης «μου απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται και γι’ αυτό σου απαγορεύω να λειτουργείς…, κανείς παπάς δεν μπορεί να είναι αδέσποτος. Του είπα ότι εγώ δεν είμαι αδέσποτος, του είπα ότι έχω Δεσπότη τον Χριστό»!
    Παραθέτουμε τὸ ἐνημερωτικὸ σημείωμα-Μήνυμα καὶ τὴν Ἀπολογία τοῦ πάπα-Παναγιώτη Μητριτσάκη, μὲ τὴν παράκληση:
"Παρακαλείσθε να διαδώσετε, με κάθε τρόπο, αυτό το μήνυμα".
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ  ΠΟΙΝΙΚΗ  ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ
ΙΕΡΕΑ ΠΑΠΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΗΤΡΙΤΣΑΚΗ,
ΕΤΩΝ 49, ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙ
–πνευματικού παιδιού του αγωνιστή και ευσεβούς πάπα-Γιώργη Χιωτακη από τα Σφακια (ενός από τους γνωστούς πανελληνίως ανδρείους και ευσεβείς πέντε ιερείς της ένωσης Σφακιανών παπάδων, ο οποίος κοιμήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016)–
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ (ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ),
επειδή έπαυσε το μνημόσυνό του, λογω της αποδοχής και διαδόσεως από αυτόν τον μητροπολίτη των κακόδοξων αποφάσεων της ψευδό-σύνοδου της Κρήτης
ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1 – Απαξίωση – αμφισβήτηση του ορθόδοξου φρονήματος του Οικουμενικού Πατριάρχου και του κύρους της Αγιας και Μεγάλης Σύνοδου2 – Μη μνημόνευση του ονόματος του Επισκόπου του3 - Ανυπακοή προς τον Επίσκοπό του4 – Συμπεριφορά μη αρμόζουσα στο πρόσωπο του Επισκόπου του
Ο ΠΑΠΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΡΙΤΣΑΚΗΣ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017, ΚΑΙ ΩΡΑ 8 Μ.Μ., ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΧΑΝΙΩΝ.
  Ο πάπα-Παναγιώτης Μητριτσάκης δεν έχει διαπράξει κανένα εκκλησιαστικό ποινικό αδίκημα από αυτά για τα οποία κατηγορείται. Αυτά είναι ψευτο–ποινικά αδικήματα, διότι σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν όσους κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς δεν αποδέχονται τις κακόδοξες ψευδο-συνοδικές αποφάσεις της Κρήτης.
 Αντιθέτως, ο πάπα-Παναγιώτης, με την παύση του μνημοσύνου του Μητροπολίτη Κυδωνιάς και Αποκορώνου (Χανίων), θέλει να παραμείνει στην Εκκλησία των Αποστόλων, η οποία είναι άμωμη και άσπιλη από αιρέσεις και για την οποία ο θείος δομήτορας της Αγίας μας Εκκλησίας Θεάνθρωπος Κύριος Ιησούς αποφάνθηκε ότι «και πυλαι άδου ου κατισχύσουσι αυτής». Δηλαδή, δεν θέλει, με τη συνέχιση του μνημοσύνου αυτού του Μητροπολίτη που ακολούθει τις κακόδοξες αποφάσεις της ψευδό-σύνοδου της Κρήτης, να ανήκει στη νεοφανή ψευδο-εκκλησία του Οικουμενισμού ή Γνωστικισμού η Θρησκευτικού Συγκρητισμού, την οποία ίδρυσαν οι δέκα (10) αυτοκέφαλες που συμμετείχαν στο συνέδριο της αποστασίας της Κρήτης.
Ο ΠΑΠΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΡΙΤΣΑΚΗΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, (ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ):
 1) Για την Αγία Ορθοδοξία μας κατά της παναίρεσης του Οικουμενισμού ή Γνωστικισμού ή Θρησκευτικού Συγκρητισμού, η οποία εισήχθη ψευδο-συνοδικώς από το Συνέδριο αποστασίας της Κρήτης ως δήθεν επίσημη διδασκαλία της Αγίας Εκκλησίας μας, προκείμενου να αμφισβητήσει ότι ο Μεσσίας που σώζει, είναι ο Θεάνθρωπος Κύριος Ιησούς, και  για να τον αντικαταστήσει με τον Αντίχριστο,
2) Για τα δικαιώματα των κληρικών, μοναχών και λαϊκών να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν τις αποφάσεις συνόδων σε θέματα πίστεως καθότι όλο οι πιστοί είναι οι φύλακες της πίστεως της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας (όπως αναγνωρίζει ρητώς και με έμφαση και η Εγκύκλιος των τεσσάρων Πατριαρχών και των Πατριαρχικών Σύνοδων τους του έτους 1848), τα όποια δικαιώματα επιδίωξε να καταργήσει η ψευδό-σύνοδος της Κρήτης στην παράγραφο 22 της παναιρετικής δογματικής απόφασης «σχέσεις της ορθόδοξου εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον». Αυτή η παράγραφος καθιστά υποχρεωτικές της κακόδοξες αποφάσεις της ψευδο-σύνοδου της κρήτης για τις αυτοκέφαλες και για όλους τους πιστούς στους οποίους απαγορεύει με αυταρχικό τρόπο κάθε αμφισβήτησή τους. Τούτο σημαίνει ότι η παράγραφος αυτή προεξαγγέλει και απειλεί καθαιρέσεις για τους κληρικούς, αρχιερείς και ιερείς, που δεν αποδέχονται αυτές τις κακόδοξες αποφάσεις, δηλαδή ο πάπα-Παναγιώτης αγωνίζεται και κατά της ετσιθελικής επιβολής στην ορθόδοξη εκκλησία μας της παπικής δεσποτοκρατιας, η οποία εισάγει αιρέσεις στην άγια εκκλησία μας.
Ο πάπα-Παναγιώτης Μητριτσάκης δεν αναγνωρίζει τη δικαστική δικαιοδοσία του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου Χανιών να τον δικάσει για τα παραπάνω ψευτο-ποινικά εκκλησιαστικά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Διότι ο Καταστατικός Χάρτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κρήτης εφαρμόζεται μόνον αν και ο δικάζων Μητροπολίτης και ο κατηγορούμενος Ιερέας είναι Ορθόδοξοι και όχι αν ο Μητροπολίτης ασπάζεται τις κακόδοξες αποφάσεις της ψευδό-σύνοδου της Κρήτης, δηλαδή αν έπαυσε πλέον εκκλησιολογικα να ανήκει στην εκκλησία των αποστόλων -κατά τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και τον μαθητή του μοναχό Ιωσηφ Καλοθετό- επειδή ανήκει πλέον στη νεοφανή ψευδό-εκκλησία του Οικουμενισμού ή Γνωστικισμού ή Θρησκευτικού Συγκρητισμού, την οποία ίδρυσαν οι δέκα (10) αυτοκέφαλες που συμμετείχαν στο Συνέδριο της αποστασίας της Κρήτης, περιλαμβανόμενων του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και της αυτοκέφαλης της Ελλάδος.
Δηλαδή ο πάπα-Παναγιώτης Μητριτσάκης παρίσταται ενώπιόν του εκκλησιαστικού ανακριτή σήμερα και αργότερα ενώπιόν του Επισκοπικού Δικαστηρίου Χανίων και του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου Χανίων μόνον για να ομολογήσει την ορθόδοξη πίστη, όπως κάθε πιστός οφείλει.
Όσοι πιστοί επιθυμούν να ομολογήσουν και εκείνοι την ορθόδοξη πίστη, μαζί με τον πάπα-Παναγιώτη Μητριτσάκη, παρακαλούνται να αγωνιστούν έμπρακτα για την ορθόδοξη πίστη κατά της παναίρεσης του Οικουμενισμού ή Γνωστικισμού ή Θρησκευτικού Συγκρητισμού, –η οποία εισήχθη ήδη ψευδο-συνοδικώς από το Συνέδριο της αποστασίας της Κρήτης– διαμαρτυρόμενοι γι’ αυτήν την άδικη, αντικανονική, αντιεκκλησιολογικη και αντιδογματική εκκλησιαστική ποινική δίωξη από τον Μητροπολίτη Κυδωνιάς και Αποκορωνου (Χανίων) και σχολιάζοντας την στα διαφορά blogs καιστα εξής e-mails της Μητρόπολης Κυδωνιάς και Αποκορώνου (Χανίων):
email γραμματείας: imka@imka.gr
email γραφείου τύπου: grafeiotypou@imka.gr
Παρακαλείσθε να διαδώσετε, με κάθε τρόπο, αυτό το μήνυμα.
Η απολογία του πάπα-Παναγιώτη Μητριτσάκη στον εκκλησιαστικό ανακριτή άποψη Σαββάτο 31-12-2016, παραμονή Πρωτοχρονιάς του νέου πολιτικού έτους 2017, και ώρα 8 μ.μ., είναι η ακόλουθη:


 

Προς τον εκκλησιαστικό ανακριτή

π. Ευτύχιο Πετράκη

τον οποίο διόρισε ο Σεβασμιώτατος

 Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου
κ. Δαμασκηνός

(εφόσον εν μετανοία επιστρέψει στην ορθοτόμηση του Λόγου της Αληθείας, δηλαδή του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού,
ως προς το Σώμα Του που είναι η Εκκλησία των Αποστόλων και όχι η Νεοφανής Ψευδο-Εκκλησία του Οικουμενισμού  ή Γνωστικισμού ή Θρησκευτικού Συγκρητισμού, με τα Νεοφανή της Δόγματα που περιέχονται στην ψευδο-συνοδική παναιρετική απόφαση «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον», η οποία Νεοφανής Ψευδο-Εκκλησία ιδρύθηκε από μόνες τις δέκα (10) Αυτοκέφαλες που μετείχαν στο Συνέδριο της Αποστασίας της Κρήτης, και οι οποίες εκπροσωπούν μόνο το ένα τρίτο (1/3) των Ορθόδοξων πιστών
ήτοι ως προς τα Άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως «Εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν» και «Ομολογώ έν  βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών»,
όπως.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.