Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

"Μετάλλαξαν την πίστη των Αγίων Πάτερων σε οικουμενιστικό αλισβερίσι"! (Νίκος Χειλαδάκης)

 ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ… ΥΠΟΚΡΙΣΙΟΚΡΑΤΙΑ!


Η περίπτωση της επικριτικής επίθεσης του μητροπολίτου Γόρτυνος, ο όποιος μέχρι τώρα εμφανίζονταν σαν ο βράχος της Ορθοδοξίας κατά του Οικουμενισμού, εναντίον του πρωτοπρεσβύτερου παπά Νικόλα Μανώλη, αποκαλύπτει και διδάσκει πολλά πράγματα στο σημερινό οικουμενιστικό καθεστώς της ελληνικής εκκλησίας, που συμπεριφέρεται σαν… οθωμανική καταπίεση σε όσους αντιστέκονται.

Δεν αναφέρομαι σαν θεολόγος, ούτε σαν γνώστης των γραφών και των
Ιερών Κανόνων, αλλά σαν ένα μέλος του ποιμνίου που αισθάνεται
εγκαταλειμμένο και βλέπει την Ορθοδοξία να παραδίνεται σε ένα παπισμό που πρωτοστατεί στην επιβολή της Νέας Τάξης, στην Παγκοσμιοποίηση και στην Πανθρησκεία, όπως εκφράζεται συμβολικά από τα δώδεκα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διάβασα με προσοχή το εξαίρετο άρθρο του πατρός Ζήση, «Από την Ορθοδοξία στον Οικουμενισμό». Δεν χρειάζεται κανείς να ξέρει πολλά πράγματα για να καταλάβει πως μετάλλαξαν την πίστη των Αγίων Πάτερων σε οικουμενιστικό αλισβερίσι και επέβαλλαν ένα ποίμνιο άβουλο, μόνο να κάνει τεμενάδες και να μην ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο και πρωτίστως, να μην έχει το δικαίωμα να μιλά για την Ορθή Ομολογία.
Ξεχάσαμε και την ιστορία όταν σε άλλες εποχές το ποίμνιο ήταν αυτό που πετούσε έξω από την Αγία Σοφία αιρετικούς Πατριάρχες.
Σήμερα δεν έχουμε Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησιά, αλλά Ελληνική Δεσποτοκρατική Συμφεροντολογία. Δεσπότες που νέμονται τις χρυσοποίκιλτες αμφιέσεις τους και που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση του καθεστώτος τους μιμούμενοι με άριστο τρόπο τους πολιτικούς της καρέκλας.
Αλλά το πιο χειρότερο σε όλα αυτά είναι η υποκριτική τους στάση, να εμφανίζονται δήθεν σαν υπερασπιστές της ορθής Ομολογίας και από την άλλη να βάζουν το δάχτυλο στο στόμα σε όσους τολμούν να θίξουν κάποια πράγματα μην τυχόν και θιχτούν τα κεκτημένα τους.
Οι καιροί είναι και δραματικοί και συμβολικοί. Η περίπτωση του Γόρτυνος δεν είναι μοναδική. Και πολλοί άλλοι υπέρμαχοι της υπεράσπισης της Ορθόδοξης Ομολογίας κατά του Οικουμενισμού το έβαλαν στα πόδια μόλις δυσκόλεψαν τα πράγματα.
Θα ήταν καλυτέρα να μην είχαν μιλήσει ποτέ, γιατί σε θέματα Ομολογίας  είναι χειρότερη η υποκρισία από την απουσία.
Χωρίς κανένα κομπασμό, ή επιδίωξη διάκρισης και προβολής, θλίβομαι ιδιαίτερα γιατί ένας αγωνιστής της Ομολογίας προσβάλλετε με αυτόν τον τρόπο. Όμως αυτός ο Γολγοθάς θα είναι ο μεγαλύτερος μισθός του.
Εν Θεσσαλονίκη 2/1/2017, Καλή Χρονιά σε όλους.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.