Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Γιατί διαμαρτύρονται, όσοι κοινωνούν μαζί του; Δεν είναι φυσικό να συνεργάζονται μεταξύ τους οι "αδελφοί" αιρετικοί (Παπικοί και "Ορθόδοξοι");

Οικουμενιστικές πρακτικές: Δεν έλειψαν ούτε και φέτος από τον εορτασμό των Θεοφανείων


“Αυτουργός” της νέας πρόκλησης των αισθημάτων του φιλόχριστου λαού, ο γνωστός για την ολόψυχη αφιέρωσή του στην οικουμενική κίνηση, Μητροπολίτης Αυστρίας. Ο αγιασμός των υδάτων επιλέχθηκε, όπως
διαβάζουμε για 11η συνεχή χρονιά να τελεστεί στη Βιέννη, στα νερά του Δούναβη.
Διαβάζουμε στο παρακάτω δημοσίευμα μεταξύ άλλων (οι σημειώσεις δικές μας): “.. Στην τελετή παρέστη ο ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Μπούργκενλαντ, Εγκίντιους Ζίφκοβιτς, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2014 είχε παραδώσει επίσημα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το δωρητήριο συμβόλαιο της μεγάλης έκτασης στην περιοχή
του γνωστού θέρετρου Σανκτ Αντρέ αμ Τσίκζεε, που δώρισε η Επισκοπή του στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, για την ανέγερση της πρώτης ορθόδοξης μονής στην Αυστρία..”
Άλλη μια απόδειξη πως οι τα δώρα κομίζοντες, έχουν και απαιτήσεις και η απαίτηση είναι μία: η άμβλυνση και η εκκοσμίκευση του Ορθοδόξου κριτηρίου του πιστού λαού του Θεού, για να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την επιβολή του οικουμενισμού στην Ορθοδοξία.

Αυστρία: Για 11η χρονιά τελέστηκε με λαμπρότητα ο αγιασμός των υδάτων στις όχθες του Δούναβη
Για ενδέκατη στη σειρά χρονιά, στη σχεδόν 300 χρόνων ιστορία της Ορθοδοξίας στην Αυστρία, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων στον Δούναβη, στη Βιέννη, με την ευκαιρία της εορτής των Θεοφανείων.
Η τελετή, προεξάρχοντος, του ελληνοορθόδοξου μητροπολίτη Αυστρίας- έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιου, παρουσία εκπροσώπων των ελληνικών και κυπριακών υπηρεσιών, ιεραρχών άλλων ορθοδόξων εκκλησιών στην Αυστρία και πολλών μελών της ομογένειας, πραγματοποιήθηκε στο Κανάλι του Δούναβη -στον παραπόταμο του μεγάλου ποταμού που διασχίζει μεγάλο μέρος της αυστριακής πρωτεύουσας- στη γέφυρα δίπλα από την ιστορική Συνοικία των Ελλήνων, στο κέντρο της Βιέννης.
Στην τελετή παρέστη ο ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Μπούργκενλαντ, Εγκίντιους Ζίφκοβιτς, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2014 είχε παραδώσει επίσημα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το δωρητήριο συμβόλαιο της μεγάλης έκτασης στην περιοχή του γνωστού θέρετρου Σανκτ Αντρέ αμ Τσίκζεε, που δώρισε η Επισκοπή του στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, για την ανέγερση της πρώτης ορθόδοξης μονής στην Αυστρία.
Νωρίτερα είχε τελεστεί μεγαλοπρεπής θεία λειτουργία για την εορτή των Θεοφανείων στον Ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας στη Συνοικία των Ελλήνων, όπου στεγάζεται και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1804 η Ελληνική Εθνική Σχολή, το αρχαιότερο εν λειτουργία ελληνικό σχολείο εκτός Ελλάδας.
Την τελετή καθαγιασμού των υδάτων στον Δούναβη, στη Βιέννη, είχε καθιερώσει για πρώτη φορά πριν από ένδεκα χρόνια και τελούσε κάθε χρόνο, ο εκδημήσας τον Οκτώβριο του 2011, ιστορικός μητροπολίτης Αυστρίας- έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ.
Σήμερα ο αριθμός των ορθοδόξων πιστών στην Αυστρία ανέρχεται σε 500.000, με τους περισσότερους από αυτούς να προέρχονται από την πρώην Γιουγκοσλαβία, ενώ η Ορθοδοξία είναι η δεύτερη σε αριθμό επίσημα αναγνωρισμένη Εκκλησία στη χώρα, μετά τη Ρωμαιοκαθολική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.