Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

"Αρνιούμαστε στα παιδιά μας να γίνουν κομπάρσοι ...σε ένα θέατρο με σενάριο ισοπεδωτικό"!

Επιστολή Διαμαρτυρίας 


Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων


 του 1ου Γυμνασίου Θέρμης


 για τη Θεματική Εβδομάδα



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,
Με  την παρούσα επιστολή θα θέλαμε εμείς οι γονείς του 1ου Γυμνασίου Θέρμης να εκφράσουμε την έντονη αντίθεση μας, σχετικά με την προβλεπόμενη θεματική εβδομάδα που πρόκειται να υλοποιηθεί στη τρέχουσα σχολική χρονιά. 

Εναντιωνόμαστε και συγχρόνως προβληματιζόμαστε έντονα για το περιεχόμενο, ειδικά της 3ης ενότητας, την οποία θέλετε να περάσετε δήθεν προοδευτικό, αλλά στην πραγματικότητα βάζει μπουρλότο στις υγιείς σχέσεις στον θεσμό της οικογένειας, με απώτερο σκοπό να αποπροσανατολίσετε τα παιδιά μας από τον υγιή ρόλο που πρέπει να
έχουν μέσα στην κοινωνία, καθώς επίσης να τα προβληματίσετε εάν ο δικός τους ρόλος είναι σωστός ή λάθος.
Και φυσικά αναρωτιόμαστε εμείς οι γονείς, οι γραφικοί την αναγκαιότητα – σπουδαιότητα  της ενότητας αυτής, όταν στα παιδιά μας έχουμε μάθει να σέβονται και να δέχονται την διαφορετικότητα, είτε αυτή είναι σε φύλο – ιθαγένεια – θρησκείες.
Αναρωτιόμαστε για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν θα έπρεπε άραγε να ζητηθεί η συγκατάθεση των γονιών, αφού πρόκειται για θέματα εκτός σχολικής ύλης, όταν για θέματα όπως συμμετοχής σε εκδρομές – θέατρα απαιτείται η συγκατάθεση μας.
Και το κυριότερο, αυτά που θέλετε να μάθετε στα παιδιά μας, θα πρέπει να διδαχθούν από ανθρώπους καταρτισμένους επιστημονικά επί των θεμάτων και όχι να διδαχθούν από τους καθηγητές που έχουν άγνοια.
Για όλους λοιπόν αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους, εμείς οι γονείς του 1ου Γυμνασίου Θέρμης αρνιούμαστε στα παιδιά μας να γίνουν κομπάρσοι, ηθοποιοί σε ένα θέατρο με σενάριο ισοπεδωτικό, για σας προοδευτικό. Πρόοδος σημαίνει αυτό που αναγεννά και ορθώνει το ανάστημα σε μίζερες, δήθεν προοδευτικές αντιλήψεις.
Έτσι στην διατήρηση της θεματικής εβδομάδας τα παιδιά μας θα έχουν άλλες μαθητικές δραστηριότητες στον χώρο του σχολείου μας.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.