Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Διαστάσεις λαμβάνει η φερόμενη απόπειρα δηλητηρίασης του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία.


 Πατριαρχείο Γεωργίας:

Νέα σοκαριστικά στοιχεία – Παρέμβαση Προέδρου και Εισαγγελέα (ΒΙΝΤΕΟ)




Διαστάσεις λαμβάνει η φερόμενη απόπειρα του .

Πλέον, οι πληροφορίες είναι επίσημες, αφού την υπόθεση έχει αναλάβει η Γενική Εισαγγελία της Γεωργίας, ενώ υπήρξε παρέμβαση και του .


Ο Εισαγγελέας Ιρακλί Σοτάτζε επιβεβαίωσε πριν λίγη ώρα πως ο π. Γκιόργκ Μαμαλάτζε (φωτογραφία), επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων του Πατριαρχείου, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τμπιλίσι, έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στην Εισαγγελία ότι ο π. Γεώργιος αγόρασε από άνδρα (ο οποίος τελικά έκανε την καταγγελία) δηλητηριώδη ουσία με σκοπό να «βγάλει από τη μέση» έναν υψηλόβαθμο Ιερέα, που προς το παρόν δεν κατονομάζεται.
Στην έρευνα που έγινε στη βαλίτσα που έφερε μαζί του, καθώς ταξίδευε για τη Γερμανία όπου βρίσκεται για επέμβαση ο Πατριάρχης Ηλίας, ανακαλύφθηκε ειδική κρύπτη με φιαλίδιο δηλητηρίου. Παράλληλα, βρέθηκαν όπλο και φυσίγγια.

«Η Αστυνομία τον συνέλαβε και έχει τεθεί προσωρινά κρατούμενος», δήλωσε ο Εισαγγελέας Σοτάτζε. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν στόχος ήταν ο Πατριάρχης Ηλίας, αρνήθηκε να απαντήσει: «Αυτή τη στιγμή πολλά μπορούν να ειπωθούν αλλά η έρευνα είναι σε εξέλιξη». Παράλληλα, οι αρχές φέρεται να διαθέτουν ηχητικό υλικό αλλά και βίντεο.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Γεωργίας, Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι σε δήλωσή του είπε: «Είμαι ανήσυχος για τις πληροφορίες αυτές. Παρακολουθούμε τις έρευνες και είμαστε σε επαφή με το γραφείο του Εισαγγελέα, αναμένοντας περιμένουμε σύντομα να υπάρχουν οριστικές εξελίξεις».



Δεῖτε ἐδῶΠοιοί, άραγε, κρύβονται, πίσω από "πιθανή δηλητηρίαση" Πατριάρχη που απουσίασε από την Κολυμπάριο Σύνοδο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.