Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Η εγκληματική αδράνεια και η διαίρεση των "αντι-Οικουμενιστών" επιτρέπει στους Οικουμενιστές να προχωρούν!

Ο Κόπτης Πατριάρχης μετά την Αίγυπτο με Φραγκίσκο και Βαρθολομαίο, τώρα και στην Ρωσία με Κύριλλο!

timthumb (3).jpg

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Ο Πατριάρχης της Κοπτικής Εκκλησίας Θεόδωρος Β΄ αφίχθη στις 22 Μαΐου 2017 στη Μόσχα με αφορμή την επιβράβευση της Αυτού Αγιότητος με το βραβείο του Διεθνούς Κοινωνικού Ιδρύματος Ενότητας των Ορθοδόξων Λαών.

Στο αεροδρόμιο Domodedovo τον υψηλό προσκεκλημένο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Μοχάμετν Αιλ Μπαντρί, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος της Ενότητας των Ορθοδόξων Λαών κ. Β. Αλεξέγιεφ κα.
Τη συνοδεία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Θεοδώρου Β΄ συναπαρτίζουν: ο Μητροπολίτης Los Angeles Σεραπίων, ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου
μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Κοπτικής Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Μιλάνου Κύριλλος, ο Επίσκοπος Άγγελος, Πατριαρχικός Έξαρχος στη Μεγάλη Βρετανία, ο Επίσκοπος Γαβριήλ, επικεφαλής της επαρχίας Αυστρίας κα.
Καλωσορίζοντας τον υψηλό προσκεκλημένο ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας εξέφρασε την ελπίδα για το ότι η επίσκεψη που αρχίζει θα διεξάγεται θετικά και θα αποτελέσει σπουδαίο σταθμό στην ιστορία των σχέσεων μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Κοπτικής Εκκλησίας.
Τα μέρη τόνισαν τη εντατικοποίηση διμερών επαφών μετά την πρώτη επίσκεψη του επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας στη Ρωσία τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2014 και τη συνάντηση με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλο.
Επίσης συζητήθηκαν πτυχές της συνεργασίας μεταξύ των Εκκλησιών.
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β’ θα ευρίσκεται στη Μόσχα μέχρι 25 Μαΐου 2017. Στα πλαίσια της επισκέψεώς του στις 23 Μαΐου θα έχει συνάντηση με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλο και θα λάβει βραβείο της Διεθνούς Κοινωνικού Ιδρύματος Ενότητας των Ορθοδόξων Λαών. Στις 24 Μαΐου ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β’ θα συμμετάσχει στους εορτασμούς με αφορμή τα σεπτά ονομαστήρια του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου.
timthumb (4).jpg
timthumb (5).jpg
timthumb (6).jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.