Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Είμαστε λίγο πριν την ένωση;


Καταγγελίες κακοποίησης ομοφυλοφίλων από ορθόδοξους και δηλώσεις καρδιναλίων προωθούν την ενοχοποίηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας και την ανάδειξη της ως έναν εκκλησιαστικό οργανισμό σαν τους άλλους δείχνουν ότι: Ο Οικουμενισμός προχωράει και οι δικοί μας φροντίζουν για την δημοσιότητά τους. Κανείς δεν διαμαρτύρεται.
Ο πρόεδρος της επισκοπικής συνόδου των ρωμαιοκαθολικών της Γερμανίας, Καρδινάλιος Reinhard Marx, δήλωσε στην εφημερίδα “Bild am Sonntag” την επιθυμία του για την επανένωση των «χριστιανικών εκκλησιών». «Γι’ αυτό προσπαθούμε εδώ και χρόνια, γι’ αυτό προσεύχομαι, γι’ αυτό δουλεύω» δήλωσε με αφορμή του εορτασμού των 500 χρόνων μεταρρύθμισης. Περὶ αυτοῦ του θέματος  μίλησε και ο καθηγητής θεολογίας του Χάρβαντ Alexander Görlach, ο οποίος είπε ότι ακόμα και αν υπάρχουν διαφορές, αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο, μιας και όλοι μας είμαστε ήδη μέλη της «παγκόσμιας εκκλησίας»!!!!!

Παράλληλα με αυτές τις δηλώσεις κυκλοφορεί το βιβλίο "For I Am Wonderfully Made, Texts on Eastern Orthodoxy and LGBT Inclusion" που εκδόθηκε από τρία μέλη του ευρωπαϊκού Forum of Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender Groups: Michael Brinkschröder από την Γερμανία, Misha Cherniak από την Ρωσία και Πολωνία και Olga Gerassimenko από την
Εσθονία. Πρόκειται περί ενός συλλεκτικού τόμου που ασχολείται από θεολογική και επιστημονική πλευρά με το θέμα Ορθόδοξη Εκκλησία και κοινωνική ενσωμάτωση των ομοφυλοφίλων.
Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα διαλόγων με ορθόδοξους LSBT, οι οποίοι καταγγέλουν επιθέσεις εναντίον τους λόγω της σεξουαλικής τους προτίμησης στην Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία και άλλες χώρες. Γι’ αυτό τον λόγο το ευρωπαϊκό φόρουμ δημιούργησε εδώ και 10 χρόνια (σσ. κι εμείς εδώ κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου) εκπαιδευτικά προγράμματα και καλοκαιρινά σχολεία ειδικά για ορθόδοξους ενάντια στις σεξουαλικές διακρίσεις.
Το βιβλίο μιλάει επίσης για συνεχόμενες κακοποιήσεις LSBT και αποτελείται κατά το ήμισυ από τις ομιλίες που έγιναν από ορθόδοξους θεολόγους στην Φινλανδία (σσ. γι’ αυτό πάνε όλοι στην Φινλανδία, για να προετοιμάσουν το έδαφος; Γράφτηκε πουθενά κάποια καταδίκη αυτού του «ορθόδοξου» σεμιναρίου;), οι οποίοι ασχολήθηκαν με το θέμα εδώ και 20 χρόνια!!!!
Τελικά οι Οικουμενιστές δεν κρύβονται. Αυτό το έκαναν πριν είκοσι χρόνια. Τώρα, μετά το Κολυμπάρι, γίνονται όλα φανερά και αναδεινύουν ένα. Ο σκοπός των οικουμενιστών είναι η διάλυση της Εκκλησίας και η δημιουργία μίας νέας, αυτής των εσχάτων χρόνων.

                                                                                                  Δ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.