Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Οι προσευχές της ντροπής


Μετά τις αντιδράσεις κατά Βαρθολομαίου,
ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι
έχουν σκοτωθεί 484 Κούρδοι
Μετά την περίεργη σιωπή των κομμάτων στην Ελλάδα και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε -κυρίως στο διαδίκτυο- η επιστολή - ντροπή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον Ερντογάν, μέσω της οποίας του διαμήνυε πως
προσεύχεται «οι τουρκικές δυνάμεις να πετύχουν τον σκοπό τους στο Αφρίν της Συρίας», χθες ο «σουλτάνος», απευθυνόμενος σε κομματικό ακροατήριο στη βόρεια επαρχία της Αμάσειας, κόμπαζε για τους νεκρούς που έχουν αφήσει πίσω τους οι τουρκικοί βομβαρδισμοί.

«Μόλις μίλησα με τον στρατιωτικό διοικητή και τον ρώτησα πόσοι Κούρδοι παραστρατιωτικοί της YPG εξουδετερώθηκαν. Μου είπε 484» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποσχόμενος πως η Τουρκία θα καθαρίσει «από τους τρομοκράτες» τα σύνορά της με τη Συρία, σε όλο το μήκος τους.
Ενώ πλέον είναι σαφής η πρόθεση της Άγκυρας να μεταφέρει και σε άλλες περιοχές τις επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η συριακή κυβέρνηση και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι οι βομβαρδισμοί στην περιοχή του Αφρίν, που ελέγχεται από τους Κούρδους, έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε έναν αρχαίο ναό.
Μάλιστα, η Διεύθυνση Αρχαιοτήτων της Δαμασκού απηύθυνε χθες έκκληση να ασκηθεί διεθνής πίεση στην Άγκυρα, «για να εμποδιστεί η στοχοθέτηση αρχαιολογικών και πολιτιστικών τόπων».
Αρνούνται να μεταβούν στο Σότσι
Την ίδια ώρα σε διπλωματικό επίπεδο, κι ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι επιπτώσεις θα έχει στην ευρύτερη περιοχή η τουρκική επιθετικότητα, οι Κούρδοι ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στη συνάντηση για την ειρήνευση στη Συρία που θα διεξαχθεί την Τρίτη στο Σότσι της Ρωσίας, «εξαιτίας της κατάστασης στο Αφρίν». Ενδιαφέρον συνεχίζουν να έχουν οι διαβουλεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία, καθώς πάντα υπάρχει ο φόβος να υπάρξει «σύγκρουση συμφερόντων» ανάμεσα στις δύο πλευρές αν η Αγκυρα προβεί τελικά σε στρατιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες θα «ακουμπούν» και τα ιρακινά σύνορα.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/1/18, 9:09 μ.μ.

    Αυριο αυτος ο προδοτης θα κανει δηλωση προσευχης κατα της ελλαδας μας. Μνημονευετε τον ακομη αυτον τον αρχιοικουμενιστη μασωνο με δαιμονικη επειρια . Ξυπνα τε ρεεεεε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/1/18, 12:11 π.μ.


    ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ Ο ΥΠΟΦΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΦΙΑΤΚΟΣ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ, ΣΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΒΑΠΤΙΣΤΕΣ,

    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΔΗΛΑΔΗ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧEI ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.

    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ ΑΡΧΙΜΑNΔΡΙΤΗ...! ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!!! ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ.

    http://matthaeus-steglitz.de/aktuelles/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/1/18, 12:20 π.μ.

    Βγήκαν, κοσμικοί κύκλοι, κάποιοι εκ του πατριωτικού χώρου και τον υπερασπίζονται με τίτλους όπως "μην πυροβολείτε τον Πατριάρχη", παραλληλίζοντάς τον με τον ... Γρηγόριο τον Ε΄, υποστηρίζοντας ότι είναι αναγκασμένος να παίρνει τέτοιες θέσεις, λόγω της καταστάσεως που επικρατεί στην Τουρκία. Τον Δεκέμβριο είχαμε διαβάσει ότι κινδυνεύει η ζωή του από μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας που θα ήθελαν άλλον, πλέον ελπιδοφόρο, στη θέση του.

    http://www.efenpress.gr/2017/12/blog-post_142.html

    https://www.tribune.gr/politics/news/article/422796/apokalypsi-sok-dyo-chores-proidopioun-gia-schedio-dolofonias-tou-ik-patriarchi.html

    Ακόμα κι αν είναι έτσι, δεν είναι δυνατόν υπό αυτό το καθεστώς φοβίας και καταναγκασμού ο Κων/λεως να θέλει να διαποιμένει την Ορθοδοξία ολόκληρη ως "οικουμενικός" ἠ έστω να διεκδικεί για ενδοχώρα του την Κρήτη, να νησιά, τις "νέες χώρες" της Ελεύθερης Ελλάδος. Καίτοι οι προθέσεις του είχαν εκδηλωθεί εκ νεότητος, και ο αφορισμός Σωτηρόπουλου όπως και οι απειλές κατά όσων δεν αποδεχόμεθα την Ψευδοσύνοδο του Κολυμβαρίου δεν αφήνουν πολλές αμφιβολίες, πιθανώς οι έκπαλαι και νυν εναγκαλισμοί του με τους παπικούς να είναι αποτέλεσμα απελπισίας, νομίζοντας ότι έτσι και θα ενισχυθεί ο πατριαρχικός του θρόνος και ο ίδιος θα διασωθεί. Ό,τι έπραξαν οι Ενωτικοί, που όμως δεν απέτρεψαν την Άλωση της Πόλης.

    ΔΕΝ είναι δυνατό όμως η Ορθόδοξη Εκκλησία να διαποιμένεται έτσι, υπό καθεστώς καταναγκασμού και φοβίας. Το δίδαγμα είναι ένα: Ότι ο Κων/λεως πλην των τυπικών του "πρωτείων" ουσιαστικά εν Χριστώ δεν είναι παρά ένας επίσκοπος, ίσος μεταξύ ίσων και εκείνος, Τούρκος υπήκοος ων, εφόσον θέλει να τιμά και να σέβεται το Ελληνικό Έθνος, ας παραμείνει τουλάχιστον σιωπηλός στον τυπικό και συμβολικό ρόλο του, εν σιγή πένθους χωρίς "Κολυμπάρειες" ψευτοσυνόδους και "κοτσάνες", ή ας σκεφτεί να εφαρμόσει το δημοσίευμα που διαβάσαμε:

    http://www.efenpress.gr/2018/01/blog-post_834.html "Αν αυτά που λέει τα εννοεί θα είναι άξιος της τύχης του. Αν δεν τα εννοεί και τα λέει για λόγους σκοπιμότητος, να κάνει αυτό που είχαμε γράψει παλαιότερα: Να μεταφέρει το Πατριαρχείο προσωρινά στη Θεσσαλονίκη μέχρι να απελευθερωθεί η Κωνσταντινούπολη ή να δημιουργηθούν καταστάσεις που να επιτρέπουν την ελεύθερη έκφρασή του. Δεν μπορεί να λέει τέτοιες κοτσάνες. Efenpress" 26-1-2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/1/18, 12:24 π.μ.

    http://www.worldreligionnews.com/religion-news/christianity/washington-prepares-successor-spiritual-representative-turkey

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.