Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Κάλυμνος: Απειλούν τους γονείς που επέστρεψαν τα βιβλία των θρησκευτικών!




           Αγαπητά ΜΜΕ και φορείς,
      Σας ενημερώνουμε για μια πρωτοφανή ένδειξη φασιστικής τακτικής, η οποία έχει κάνει την εμφάνισή της στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Καλύμνου.
Προηγουμένως είχε προηγηθεί κίνηση γονέων των μαθητών από κάποιες τάξεις επιστροφής των φακέλων-βιβλίων των θρησκευτικών στο Υπουργείο Παιδείας με ενυπόγραφες δηλώσεις ασκώντας νόμιμο συνταγματικό τους δικαίωμα, επειδή αυτοί οι φάκελοι εισάγουν θρησκειολογία κατά ευθεία παράβαση του Συντάγματος και των Διεθνών Συνθηκών, οι οποίες επιβάλλουν το διδασκόμενο μάθημα να είναι ομολογιακό. Η κίνηση αυτή έγινε κατόπιν ενημέρωσης του σχολείου.
Πριν λίγες μέρες όμως έκπληκτοι οι γονείς παρέλαβαν μέσω των παιδιών τους ένα ενημερωτικό-απειλητικό σημείωμα του Διευθυντή, με το οποίο καλούνται να αναζητήσουν τα υποτιθέμενα χαμένα βιβλία και να τα επιστρέψουν στο σχολείο, διαφορετικά θα διωχθούν ποινικά. Καλούνται επίσης να αγοράσουν τα βιβλία από το εμπόριο, εάν δεν τα επιστρέψουν.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τη γενική κατακραυγή και έχουμε υποχρέωση να το αναδείξουμε, για να αναγκαστεί να ανασκευάσει το σχολείο αυτού του είδους τις τακτικές, που θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα, αλλά και για να αποτραπούν μελλοντικά παρόμοια κρούσματα.
Σας ευχαριστούμε πολύ,
Γονείς της Καλύμνου
1Ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Αγαπητοί γονείς,
Μετά από εντολή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, ερευνήσαμε πόσα παιδιά δεν έχουν το βιβλίο των Θρησκευτικών. Από τη μεριά μας έγινε η σχετική έρευνα στις τάξεις Γ΄-ΣΤ΄ και διαπιστώσαμε ότι αρκετά παιδιά δεν έχουν το βιβλίο, διότι οι γονείς τους το παρέδωσαν σε τρίτους. Σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση, για να απαντήσουμε στο ερώτημά τους, έγινε σαφές πως οι γονείς δεν έχουν το δικαίωμα να δώσουν σε οποιονδήποτε σχολικά βιβλία, αφού τα σχολικά βιβλία δεν ανήκουν στις οικογένειες, αποτελούν κρατική περιουσία, διατίθενται δωρεάν μόνον για τον σκοπό για τον οποίο έχουν εκδοθεί και όσοι γονείς δεν επιθυμούν να διδάσκονται τα παιδιά τους κάποια από αυτά μπορούν μόνον να τα επιστρέψουν στο σχολείο.
Συνεπώς, σας παρακαλούμε να αναζητήσετε τα βιβλία των θρησκευτικών που έχετε δώσει σε τρίτα πρόσωπα με δικιά σας ευθύνη και να μας τα παραδώσετε εδώ στο σχολείο. Σε διαφορετική περίπτωση, σας μεταφέρουμε την προειδοποίηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου για ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως θα προκύψουν εναντίον σας, με την κατηγορία της φθοράς δημόσιας περιουσίας. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να επιστρέψετε τα βιβλία, σας υπενθυμίζουμε πως έχετε τη δυνατότητα να τα παραγγείλετε από το εμπόριο (τοπικά βιβλιοπωλεία-χαρτοπωλεία) ή από το διαδίκτυο, σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.
Ο Διευθυντής

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/1/18, 9:36 μ.μ.

    Πάμε να κάψουμε όλοι οι γονείς όλα τα διαφθορεία-σχολεία της Ελλάδας και άμα θέλουνε οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι να κάνουν μάθημα στα παιδιά μας, να κάνουν στις πέτρες και στα χώματα...... Αλλά δυστυχώς οι γονείς σήμερα δεν ενδιαφέρονται τί κάνουν σε αυτά τα δημόσια ιδρύματα οι υφιστάμενοι του υπουργείου -κατά τον δικό μας διευθυντή- και δεν μπορούν να κάνουν τίποτε καλό γιατί θα χάσουν τον παχυλό μισθουλάκο τους!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/1/18, 9:37 μ.μ.

    Αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνουμε. Να τα κάψουμε εντελώς. Αυτό θα έκανε ο πατρό-Κοσμάς αν είχε μπροστά του τέτοια σχολεία-διαφθορεία. Αλλά μας έχει φάει ο καθωσπρεπισμός της Δύσης (που σπονσοράρεται και προωθείται από τον συσσιτιάρχη Ιερώνυμο), η βόλεψή μας, και η αδυναμία συνεργασία/συνεννόησης μεταξύ των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.