Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Άρα, ανήκει στο Π.Σ.Ε. αυτή η "εκκλησία";


Η τρέλα δεν πάει στα βουνά:


Γνωρίστε την Εκκλησία που στηρίζεται στην λατρεία των όπλων! (φωτό)

Φορώντας κορώνες φτιαγμένες από σφαίρες και κραδαίνοντας τα αυτόματα όπλα τους, αρκετοί πιστοί της εκκλησίας του Ασύλου για την Παγκόσμια Ειρήνη και την Ένωση, ανανέωσαν τους γαμήλιους όρκους τους σε μια τελετή στην Πενσιλβάνια, γεγονός που υποχρέωσε ένα κοντινό σχολείο να αναβάλει τη λειτουργία του.
Κάτω από την επιτήρηση της αστυνομίας, αλλά και την παρουσία διαδηλωτών, τα ζευγάρια έφεραν στην εκκλησία δεκάδες αυτόματα όπλα ΑR-15 στην τελετή που λειτούργησε ταυτόχρονα και ως διαφήμιση της Δεύτερης Τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος που προβλέπει το δικαίωμα των αμερικανών να έχουν στην κατοχή τους όπλα.


Jacqueline Larma/AP
Το «AR-15» του… Ευαγγελιστή Ιωάννη

Η συγκεκριμένη εκκλησία που έχει ακολούθους σε όλο τον κόσμο, πιστεύει ότι το συγκεκριμένο όπλο, το AR-15 συμβολίζει τη «σιδηρά ράβδο», που αναφέρεται στην Αποκάλυψη. Η εκκλησία
είχε ζητήσει από τους πιστούς να προσέλθουν στην τελετή με τα όπλα τους.
Συγκεκριμένα, στο βιβλίο της Αποκάλυψης του Ιωάννη αναφέρεται:
«Καὶ ὁ νικῶν καὶ ὁ τηρῶν ἄχρι τέλους τὰ ἔργα μου, δώσω αὐτῷ ἐξουσίαν ἐπὶ τῶν ἐθνῶν,  καὶ ποιμανεῖ αὐτοὺς ἐν ῥάβδῳ σιδηρᾷ, ὡς τὰ σκεύη τὰ κεραμικὰ συντριβήσεται, ὡς κἀγὼ εἴληφα παρὰ τοῦ πατρός μου, καὶ δώσω αὐτῷ τὸν ἀστέρα τὸν πρωϊνόν».
Δηλαδή:
«Και σ’ αυτόν που νικά και τηρεί μέχρι τέλος τα έργα μου, θα του δώσω εξουσία πάνω στα έθνη, και θα τους ποιμάνει (τους ανθρώπους τους) με ράβδο σιδερένια, όπως τα σκεύη τα κεραμικά θα συντριβούν, όπως κι εγώ έχω λάβει εξουσία από τον Πατέρα μου, και θα του δώσω τον αστέρα τον πρωινό».
Στο ίδιο βιβλίο, η «σιδηρά ράβδος» αναφέρεται περισσότερες από μια φορές ως τρόπος ποίμανσης.


Instagram/AP.Images


Η «Εκκλησία» της Ένωσης

Ο επίσκοπος Σον Μουν, ηγέτης της εκκλησίας προσευχήθηκε για ένα «βασίλειο ειρηνικής αστυνόμευσης και ειρηνικής πολιτοφυλακής όπου οι πολίτες, μέσω του δικαιώματος που τους δόθηκε από τον πανίσχυρο Θεό να διατηρούν και να φέρουν όπλα, θα μπορούν να προστατεύουν ο ένας τον άλλο και την ανθρώπινη άνθιση».
Ο Μουν είναι γιος του επισκόπου Σουν Μιουνγκ Μουν, ενός αυτοαποκαλούμενου Μεσσία που ίδρυσε την αιρετική Εκκλησία της Ένωσης. Ωστόσο, η χθεσινή τελετή έγινε από μια αποσχισμένη ομάδα της συγκεκριμένης Εκκλησίας, ενώ η επίσημη Εκκλησία της Ένωσης είχε πάρει αποστάσεις από την τελετή.


Spencer Platt / Getty Images


Ο διευθυντής των παγκόσμιων εκκλησιών του Ασύλου της Ένωσης είπε στους πιστούς ότι η τελετή έγινε με σκοπό να ευλογήσει τα ζευγάρια και όχι άψυχα αντικείμενα, ενώ αποκάλεσε το AR-15 ένα «θρησκευτικό εξοπλισμό». Άλλωστε, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εκκλησία κάνε τελετή με τη χρήση αυτόματων όπλων.

Η θέση των όπλων «στο Βασίλειο του Θεού»
Ωστόσο, η τελετή της Τετάρτης έγινε λίγες μόλις μέρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία σε σχολείο στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, όταν ένας νεαρός άνδρας σκότωσε 17 άτομα, στην πλειοψηφία τους παιδιά, προκάλεσε πολλές εντάσεις. Το ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι η πρόσφατη πολύνεκρη επίθεση έγινε με ένα AR-15.
«Τρομάζετε τον κόσμο της κοινότητας! Το γνωρίζετε αυτό;» φώναξε ένας διαδηλωτής προς ένα μέλος της εκκλησίας, καθώς ο τελευταίος έφτανε στον χώρο, σύμφωνα με το Associated Press.


Jacqueline Larma / AP


H τελετή υποχρέωσε τη σχολική υπηρεσία της περιοχής να μεταφέρει τους μαθητές ενός παρακείμενου δημοτικού σχολείου, σε άλλα σχολικά συγκροτήματα.

Μια από τις διαδηλώτριες, η Λίζα Ντεσιένα κρατούσε ένα πλακάτ που αποκαλούσε την ομάδα ως «οπλισμένη θρησκευτική αίρεση». Η ίδια δήλωσε ότι κατέχει όπλο, όμως «δεν χρειάζομαι ένα αυτόματο όπλο για να προστατευτώ. Το μόνο που κάνουν αυτά είναι να σκοτώνουν. Τελεία. Αυτό το όπλο μόνο για αυτό κάνει: για μαζικές δολοφονίες. Και θέλετε να το ευλογήσετε; Θα έπρεπε να ντρέπεστε!».
Ωστόσο, από την πλευρά της η Σρέμομ Όυκ, 41 ετών, πιστή της εκκλησίας και η οποία προσήλθε στην τελετή με τον άνδρα της Σορτ Όυκ και το ΑΚ-15 τους, δήλωσε ότι το όπλο είναι χρήσιμο για να προστατεύει την οικογένειά της από «αρρωστημένους και κακούς ψυχοπαθείς».
«Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να φέρουν όπλα και στο βασίλειο του Θεού πρέπει αυτό να προστατεύεται», δήλωσε η ίδια. «Πρέπει να υπάρχει προστασία από τo κακό», συμπληρώνει.

Πηγή: Associated Press
Πηγή κεντρικής εικόνας: Jacqueline Larma / AP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.