Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ο ποτέ ....Ορθόδοξος, νυν δε Νέος Βέκκος, Θεόκλητος Πασσαλής.


2008:  Αὐτὰ ἔλεγε τότε ὁ Μητρ. Φλωρίνης Θεόκλητος


Ο  αἱρετικοὶ  Οκουμενιστές  δν  εναι  μέλη  τς  κκλησίας!

    Τρεις φοβερές αιρέσεις, αδελφοί μου, λυμαίνονται στην εποχή μας την Ορθόδοξο Εκκλησία του Χριστού: ο παπισμός, ο προτεσταντισμός, και η παναίρεσις του οικουμενισμού. 
     Και οι τρεις αρνούνται την αυθεντία της Εκκλησίας.
    Η εκκλησία, αδελφοί μου, είναι όχι μόνο μία αλλά και μοναδική, διότι ο ένας και μοναδικός Θεάνθρωπος, η κεφαλή της, δεν δύναται να έχη πολλά σώματα. Η Εκκλησία είναι μια και μοναδική, διότι είναι το σώμα του ενός και μοναδικού Χριστού.
     Οι αιρετικοί και σχισματικοί έπαυσαν να είναι μέλη της εκκλησίας, είναι σε πλάνη και δεν ενεργεί εν αυτοίς το Πνεύμα το άγιον. Η αίρεσις και το σχίσμα δεν επιτρέπεται να λέγωνται Εκκλησία, αλλά αιρετικές και σχισματικές συνάξεις και παραφυάδες ή ομολογίες. 
(Ἀπὸ Ἐγκύκλιο τοῦ Φλωρίνης τὸν Ἀπρίλιο τοῦ 2008)


2018:  Ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος
διώκει τοὺς τρεῖς ἀρχιμανδρίτες του, γιατὶ μένουν συνεπεῖς στὰ δικά του κηρύγματα τοῦ 2008 καὶ δὲν κοινωνοῦν δηλαδὴ μὲ τὸν Βαρθολομαῖο καὶ μὲ ὅσους κοινωνοῦν μαζί του καὶ ὅσους ἄλλους Οἰκουμενιστές, ποὺ –κατὰ τὸν Μητροπολίτη τους–  δὲν εἶναι μέλη  τῆς  Ἐκκλησίας!!!

Ἡ πηγή τῆς πληροφορίας ἀπὸ ἐδῶ.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/4/18, 8:31 μ.μ.

    Ο Φλωρίνης ΘΕΌΚΛΗΤΟΣ ήταν και είναι ορθόδοξος. Δεν βλέπω διαφορά απο τότε μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ17/4/18, 12:01 π.μ.

    Ο Κ.ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΑ(ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ),ΤΟΥΣ 3 ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΙΡΕΣΗΣ(ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ Ο Κ.ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ).ΟΠΟΤΕ ΑΙΡΕΤΙΖΕΙ(ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ)ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΩΡΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΤΑΝ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.ΘΕΟΚΛΗΤΟ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ, ΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/4/18, 11:44 π.μ.

    Δεν επιτρέπεται η διακοπή του μνημοσύνου ορθόδοξου μητροπολίτη ανώνυμε 12:01 πμ
    Ας το καταλάβει και ο ιστολόγος και ας αφήσεις τις επαναλαμβανόμενες προσωπικές του απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα! Τόση τύφλωση. Δεκάδες αγιοπατερικές μαρτυρίες, τις λές προσωπικές απόψεις, χωρίς καμιά απόδειξη. Και πάλι κρίμα!

      Διαγραφή
  4. ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ18/4/18, 12:28 π.μ.

    ΑΝΩΝΥΜΕ 17-4 11.44ΠΜ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ Κ.ΘΕΟΚΛΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ.ΛΕΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ Ο Κ.ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΖΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΑΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΟΙ 3 ΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΝ.ΑΝ ΔΕ ΜΑΘΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΖΩΝ(ΑΦΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ)ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.