Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Πώς να σταματήσουν τον κατήφορό τους οι Οικουμενιστές, όταν οι αντι-Οικουμενιστές κοινωνούν μαζί τους;

Εβραίοι, παπικοί, ορθόδοξοι τίμησαν τους νεκρούς του “Ταναϊς”

Η οδύνη μιας ανθρώπινης τραγωδίας, νομιμοποιεί τον Οικουμενισμό;


Με τη συμμετοχή για πρώτη φορά Εβραίων, Ορθοδόξων και Καθολικών χριστιανών τιμήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής τα θύματα του “Ταναϊς”.
Επιμνημόσυνες δεήσεις εψάλησαν μπροστά στο μνημείο στο Κουμ Καπί από τον Ραββίνο Αθηνών κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Πατεδάκη, εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου,
τον Εφημέριο π. Λούκα Ρωμάνι, εκπρόσωπο της Καθολικής Εκκλησίας Χανίων. Στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας κ. Βίκτωρα Ισ. Ελιέζερ, τόνισε πως «είναι μια μέρα μνήμης των θυμάτων του “Ταναίς” όλων εκείνων των Εβραίων, Ιταλούς αιχμαλώτους, Έλληνες αντιστασιακούς που το βράδυ της 21ης Μαρτίου τους μάζεψαν οι Γερμανοί με τελικό προορισμό τα στρατόπεδα θανάτου μαζί με άλλους 6 εκατομμύρια εβραίων, χιλιάδων τσιγγάνων, ομοφυλοφίλων και διαφορετικών ανθρώπων. Είναι και μια μέρα που απευθύνουμε οι πολίτες της πόλης, η Κρήτη όλη, ένα μήνυμα. “Ποτέ Ξανά!” Σε ποιούς; Σε εκείνους που νοσταλγούν την πιο σκοτεινή περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας.”
Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας που σημείωσε πως «74 χρόνια από τότε που συμπολίτες μας Εβραίοι έφυγαν με ένα φρικτό τρόπο με τον τορπιλισμό του “Ταναίς”. Πρέπει να σεβόμαστε κάθε θρησκεία και να αποτίουμε φόρο τιμής εκεί που πρέπει».
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η συγγραφέας Ρίτα Γκαμπάι.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος18/6/18, 11:54 μ.μ.

    Για πρώτη φορά στην Κρήτη ίσως, στο Βόλο πάντως έτσι από κοινού γίνονται οι εκδηλώσεις και οι επιμνημόσυνες αυτες εδώ και χρόνια! Πρωτοπορεί ο δεσπότης του Βόλου σαυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.