Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

Καλαβρύτων: "Τώρα πλέον δέν υπάρχει Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία".

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: 


Συνέχεια για το Κολυμπάρι… εξ αρχής η στάση μας ήταν αρνητική!    
Σχόλιο "Π.Π.": Ο κ. Αμβρόσιος δηλώνει πως φοβάται για σχίσμα! Δεν έχει καταλάβει ότι ανήκει στο σχίσμα των Οικουμενιστών, οι οποίοι (όπως διαπιστώνει) αποδέχτηκαν την ύπαρξη και άλλων Εκκλησιών και άρα πήραν διαζύγιο από την πίστη στη Μία Εκκλησία! Γράφει: "Τώρα πλέον δέν υπάρχει Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία".  «Πουλάει» Ορθοδοξία, αλλά κοινωνεί με τους ...αιρετικούς, αυτούς που ξεπούλησα την "ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ"!!!Καλαβρύτων Αμβρόσιος: 

Συνέχεια για το Κολυμπάρι… εξ αρχής η στάση μας ήταν αρνητική!


  Κάποιοι αναγνώστες μας εξέφρασαν την απορία τους πως και γιατί τόσον αργά εκφράσαμε την αρνητική τοποθέτησή μας για την δήθεν «ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ» Σύνοδο, εκεί κάτω στο Κολυμπάρι της Κρήτης.
Προκειμένου, λοιπόν, νά δοθεί μιά απάντηση στην απορία τους στη συνέχεια παραθέτουμε την τοποθέτησή μας ενώπιον της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας μας κατά την Συνέλευσιν του Νοεμβρίου 2016.
Εκεί από την αρχή τοποθετηθήκαμε αρνητικά! Αντιταχθήκαμε ευθέως στις Αποφάσεις της Συνόδου Ορθοδόξων στο Κολυμπάρι. Για την ιστορία, λοιπόν, σήμερα παραδίδουμε στη δημοσιότητα τη σχετική Δήλωσή μας ενώπιον της Συνόδου της σεπτής Ιεραρχίας μας.

Αίγιον, 16 Ιουλίου 2018
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ  

 ΔΗΛΩΣΙΣ της 24ης Νοεμβρίου 2016
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
Μακαριώτατε,
            Καθώς ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της εκτάκτως συγκληθείσης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, της συγκληθείσης κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. 5300/Διεκπ. 2404/03.11.2016 Υμετέρας Προσκλήσεως, θα ήθελα διά την ιστορίαν καί μόνον νά σημειώσω σκέψεις τινας.
1. Το αποτέλεσμα των εργασιών της Συνόδου της σεπτής Ιεραρχίας μας δέν πρόκειται να ικανοποίηση το Πλήρωμα της Εκκλησίας μας, καθ’ όσον πεπλανημμέναι Αποφάσεις της εν Κολυμπαρίω συνελθούσης Συνόδου δεν εθίγησαν κατά τας συζητήσεις μας. Η περί Εκκλησιών π.χ. Απόφασις της Κρήτης παραμένει ισχυρά καί αλώβητος! Τώρα πλέον δέν υπάρχει Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.
2. Η διαίσθησίς μου υπαγορεύει, ότι διά των Αποφάσεων της Κρήτης η Ορθόδοξος Εκκλησία μας οδηγείται αργά μέν, αλλά σταθερά, πρός ένα νέον Σχίσμα!
3. Τά Μοναστήρια μας και οι Μοναχοί μας εις τήν πλειονότητά των είναι εξοργισμένοι!
4. Μεγάλη μερίς των χριστιανών μας είναι απογοητευμένοι!
5. Εις τό διαδίκτυον οσημέραι πληθύνονται οι αντιδράσεις. Κείμενα συνεχώς δημοσιεύονται κατά των Αποφάσεων της Κρήτης.
6. Η Εκκλησία της Βουλγαρίας απέρριψεν εν συνόλω τα εν Κολυμπαρίω αποφασισθέντα!
7. Μία ταραχή είναι διάχυτος εις τάς ψυχάς των πιστευόντων!
8. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος διά χθεσινών δηλώσεών του διετύπωσε τά εξής: «Η Ρωσσική Ορθόδοξη Εκκλησία απέφυγε την συμμετοχήν της στην Πανορθόδοξη Σύνοδο για να αποφευχθή το σχίσμα μέ τό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως». (βλ. www.pentapostagma.gr της 23ης Νοεμβρίου ε.ε.)
9. Ο ρόλος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου είναι βλαπτικός πλέον διά τήν Ορθοδοξίαν!
10. Η κρίσις θεσμών καί προσώπων εισήλθεν τώρα πλέον εντός των τειχών! Η μεταπατερική Θεολογία, τα περί του μαθήματος των θρησκευτικών, η υιοθεσία τέκνων εκ μέρους ομοφυλοφίλων ζευγαριών, η απαγόρευσις της χρήσεως  των όρων «Πατέρας καί Μητέρα» εις τήν Ε.Ε. κλπ κλπ. συνθέτουν τήν μεγάλην κρίσιν! Ημείς όμως δέν ασχολούμεθα!
11. Φοβούμαι, ότι ημέραι πονηραί έρχονται!  Εύχομαι τά γεγονότα νά μέ διαψεύσουν
Βαθυσεβάστως
Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Τώρα πλέον δεν υπάρχει Μία Αγία Καθολική Αποστολική Εκκλησία και γι΄αυτό ευθύνεται το οικουμενικό Πατριαρχείο.Ρωτώ,Γιατί δεν εφαρμόζονται οι ιεροί κανόνες των Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων των εννέα οικουμενικών συνόδων, από τούς επισκόπους που έχουν Ορθόδοξο πατερικό φρόνιμα, με αποτοίχιση από τον αιρεσιάρχη, επίσημα πλέον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στα δύο χρόνια που πέρασαν? Τον αγώνα κατά των αιρέσεων,από τους αγίους πατέρες που αποτοιχείσθηκαν, όταν η αίρεση έλαβε επίσημη μορφή, όπως στην προκείμενη περίπτωση, Πανορθόδοξη σύνοδο Ορθοδόξων εκκλησιών στο Κολυμπάρι,από αυτές που συμμετείχαν,(δεν αναφέρομαι γι αυτές που δεν συμμετείχαν), δεν την γνωρίζουν να πράξουν το ίδιο με αποτοίχιση? Τι δικαιολογία βρίσκουν, να μη φύγουν από το σεπτό οικουμενικό Πατριαρχείο (μητέρα μας, όπως την αποκαλούμε) για να μην προκαλέσουν σχίσμα και προτιμούν να βλασφημείται,Ο Άγιος Τριαδικός Θεό μας, με τις αιρετικές τους, κακόδοξες αποφάσεις της συνόδου Κολυμπαρίου. Άγιοι Επίσκοποι,δεν φτάνει μόνο να έχεις Ορθόδοξο πατερικό φρόνιμα,αλλά και ανδρεία (μην ξεχνάτε το τρίτο είδος αθεΐας όπως είπε ο Γρηγόριος Παλαμάς),για την αγάπη και πίστη προς στον δημιουργό μας, Τριαδικό Θεό μας.Να έχουμε πάντα στο μυαλό μας, την σταυρική θυσία του Θεού μας,για εμάς, τα παιδιά του,που μας δυναμώνει με πίστη,στον σταυρικό αγώνα μας.Το ποίμνιο από εσάς περιμένει,και όσοι πιστοί ας ακολουθήσουν.Με εν Χριστώ αγάπη στον δύσκολο αγώνα της αποτοίχισης.Η.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.