Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Τι απέμεινε από την Ορθοδοξία του κ. Ονούφριου;

 Ουκρανία: Παρουσία των θρησκευτικών ηγετών η επέτειος της ανεξαρτησίας


"Π.Π.":  Στὴν Κατάνυξη (ἐδῶ) διαβάσαμε πρὸ μηνῶν
σὲ ἄρθρο του π. ΣΖήση ὅτι «ὁ μνημονευόμενος κ. Ὀνούφριος καί ὁ μνημονεύων κ. Λογγῖνος εἶναι ἀμφότεροι ὀρθόδοξοι.
Ἐμεῖς ἔχουμε δεῖ οἱ ἴδιοι σχετικό ὑπόμνημα τῆς Μητροπόλεως Κιέβου (ὑπό τόν Ὀνούφριο) πρός τό Πατριαρχεῖο Μόσχας ἐναντίον τοῦ Οἰκουμενισμοῦ».

    Τώρα ἡ Κατάνυξη” μᾶς παρουσιάζει ἕναν ἄλλο Ὀνούφριο, ποὺ συμπροσεύχεται οἰκουμενιστικὰ μὲ Παπικοὺς καὶ σχισματικούς.  Τὰ δέχεται αὐτὰ καὶ ὁ συλλειτουργὸς τοῦ π. Θεοδώρου Ζήση, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Μπαντσὲν τῆς Οὐκρανίας κ. Λογγίνος; Καὶ τί λέγουν περὶ αὐτῶν τώρα οἱ πατέρες τῆς Θεσσαλονίκης;

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και των επικεφαλής θρησκειών και δογμάτων τιμήθηκε στο Κίεβο η 27η επέτειος της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.
Στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας Κιέβου, τελέστηκε διαθρησκευτική προσευχητική συνάντηση, παρουσία και του προέδρου της χώρας Πέτρο Ποροσένκο. Οι θρησκευτικοί ηγέτες έδωσαν σύσσωμοι το παρών ενώ το στιγμιότυπο ήταν ο ασπασμός του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριου και του σχισματικού τον Πατριάρχη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Φιλάρετου.

Ακολούθως, όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

 
    

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/8/18, 9:20 μ.μ.

    Εύλογο το ερώτημά σας στον υπότιτλο του άρθρου αγαπητή Π.Π.
    Θα ζητήσει δημόσια συγνώμη στο κατασκανδαλισμένο ποίμνιό του αποτειχισμένος π. Θ. Ζήσης και ο υιος του πατηρ Σεραφειμ Ζήσης για την οικουμενιστικη εκτροπή του "ορθόδοξου" κ. Ονούφριου; Είχε τελικά δίκιο ο κ.Ρίζος με το άρθρο του τότε που στηλίτευσε το συλλείτουργο του π.Θ.Ζήση με τον "αποτειχισμένο" κ.Λογγίνο; Θα ζητήσει δημοσίως συγνώμη για τον ειρωνικό του τόνο ο π.Σεραφειμ Ζήσης απέναντι σε έναν λαϊκό που βλέπουμε δικαιώνεται πανηγυρικά πλέον; Για να δούμε έχει αυτο το ψυχικό σθένος ή η συγνώμη είναι μία πράξη που απαιτούν οι ρασοφόροι να γίνεται μόνο απο λαϊκούς;

    Ελένη, νοικοκυρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/8/18, 9:01 π.μ.

    Καλά για να καταλάβουμε την ποιοτικη διαφορά ανάμεσα στην Π.Π. και την Κατάνυξις αλλά και στο επίπεδο των σχολίων που αναρτούνται στα δύο ιστολόγια, ας κοιτάξει έτσι από περιέργεια ο αναγνώστης το σχόλιο κάτω από αυτην την ανάρτηση στην Κατάνυξις και το σχολιο της κυρίας Ελένης εδω!!! Το ένα μιλάει για ραββίνους και εξωγήινους (!!) και το άλλο για το γεγονός ότι ο Ονούφριος που μνημονεύει ο "αποτειχισμένος" κ. Λογγίνος -όπως σωστά είχε γράψει ο κ.Ρίζος- μόνο Ορθόδοξος δεν είναι!!!

    Α.Να.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.