Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Στο απόσπασμα στήνουν Ρώσοι & Ουκρανοί τον Βαρθολομαίο:


Νομίζει ότι είναι Πάπας της Ανατολής, αλλά απλά είναι πολίτης ισλαμικού κράτους

– Φέρνει σχίσμα μεγαλύτερο του 1054


Ομοβροντία κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη! Μετά την δήλωση του Ρώσου θεολόγου πως ο κ. Βαρθολομαίος είναι αιρετικός με παπικές απόψεις ένας ακόμη Μητροπολίτης της κανονικής ουκρανικής εκκλησίας ξεσπάθωσε κατά του “πρώτου” παρομοιάζοντάς τον με τον Πάπα…!!!
Σύμφωνα λοιπόν με τον Μητροπολίτη Ζαπορόζιε Λουκά της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας οι δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου απειλούν με επανάληψη του «Μεγάλου Σχίσματος» της Χριστιανικής Εκκλησίας το 1054, και σήμερα οι συνέπειες του νέου σχίσματος μπορεί να είναι ακόμη χειρότερες.
«Πιο τρομερή από τη διάσπαση του 1054″ χαρακτήρισε την
επερχόμενη απειλή ο Ουκρανός Μητροπολίτης και σχολίασε συγκεκριμένα:
«Οι δηλώσεις από την Κωνσταντινούπολη, δεν είναι μόνο επιτηδευμένες και δύσκολες στην πράξη, αλλά και θα οδηγήσουν σε κίνδυνο επανάληψης της διάσπασης το 1054, η οποία υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη στην Ορθόδοξη Ανατολή».
Στο ίδιο μήκος κύματος με προηγούμενες αναφορές άλλων εκκλησιαστικών αξιωματούχων ο Μητροπολίτης Λούκας παρομοίασε τον κ. Βαρθολομαίο με τον Πάπα και τον χαρακτήρισε επίσης “πολίτη ισλαμικού κράτους που ασκεί τις δραστηριότητές του πέρα ​​από τα σύνορά του και προσπαθεί να γίνει όχι μόνο πρώτος μεταξύ ίσων, αλλά κεφαλή του συνόλου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στην πραγματικότητα και μοιάζει με τον Πάπα της Ρώμης”.

Σύμφωνα με τον κ. Λουκά ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσπαθεί για τη γέννηση του Πάπα της Ανατολής με πρακτικές που προκαλούν διαταραχές και αποδιοργάνωση στο εσωτερικό της Ορθοδοξίας, και αντί να ενώσει όλες τις τοπικές εκκλησίες κάτω από ωμοφόριο του, ο Βαρθολομαίος σχίζει τον χιτώνα του Χριστού!!!
Προειδοποίησε μάλιστα για αιματοχυσία στην Ουκρανία αν δοθεί αυτοκεφαλία και αναρωτήθηκε αν το “Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη ενώπιον του Θεού για την αιματοχυσία στην Ουκρανία;”
Σχολιάζοντας την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Μητροπολίτης Λουκάς σημείωσε ότι ήταν «γεμάτη εχθρική ρητορική σε σχέση με το Πατριαρχείο Μόσχας.» Σύμφωνα με τον ιεράρχη, το συμπεράσμα από την ομιλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου είναι ότι αμφισβήτησε την κανονική υποταγή του Μητροπολίτη Κιέβου στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
“Το γεγονός ότι η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης για περισσότερο από 300 χρόνια, αναγνωρίζει τη νομιμότητα της ιεραρχίας, η οποία εκδόθηκε στην Ουκρανία από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, αποτελεί επαρκή βάση ότι η πράξη του 1686 (επιστολή του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Διονυσίου παρέχει στη Μόσχα τη συναότητα να διορίσει Μητροπολίτη Κιέβου) παραμένει σε ισχύ μέχρι σήμερα «, δήλωσε
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι σήμερα, ο «Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενεπλάκη σε πολιτικά παιχνίδια και προσπαθεί να αποκαταστήσει την πρώην πνευματική εξουσία της Κωνσταντινούπολης, χρησιμοποιώντας τις συνδέσεις και τους πόρους πολλών Ελλήνων μεταναστών.»
Συνεδριάζουν τα ανώτερα ρωσικά εκκλησιαστικά όργανα
Στο μεταξύ τα εκκλησιαστικά γραφεία στην Μόσχα έχουν πάρει φωτιά… Υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασων των Ρωσιών Κύριλλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Εκκλησίας στη ρωσική πρωτεύουσα.
Η ημερήσια διάταξη της συνάντησης δεν εκδίδεται εκ των προτέρων, αλλά κοντά στο νου και η γνώση….

Οι συνεδριάσεις του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου κατά κανόνα, αντιμετωπίζουν τα τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα που σχετίζονται με την εκκλησιαστική και κοινωνική ζωή. Το Συμβούλιο ιδρύθηκε το 2011 με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Κυρίλλου.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/9/18, 4:34 μ.μ.

    Σκοτωνονται οι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ μεταξυ τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/9/18, 8:07 μ.μ.

      ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/9/18, 10:28 μ.μ.

      Οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ αδερφε , δεν σκοτωνονται..Απλα , ομολογουν

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/9/18, 8:27 π.μ.

      Και ο Νέρωνας του σκότωνε όταν ομολογούσαν...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.