Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Ο Λογγίνος θεωρεί τα Μυστήρια των Οικουμενιστών άκυρα; (!!!) --Τι έχει να απαντήσει ο π. Θ. Ζήσης;


Λάβαμε μὲ e-mail το παρακάτω σχόλιο-ἐρώτημα καὶ τὸ δημοσιεύουμε.
Αγαπητή «Π.Π.» είδα το άρθρο σας περί ακύρων ή εγκύρων μυστηρίων και μου ήρθε στο μυαλό η ομιλία που έδωσε ο π. Σάββας Λαυριώτης στην Ρουμανία (ἐδῶ).
Εκεί ο π. Σάββας στο 2.28.28 λέει ότι ο Λογγίνος θεωρεί τα Μυστήρια των Οικουμενιστών άκυρα.
Για προσέξτε τώρα, πώς αυτά τα λόγια του π. Σάββα έχουν …βάθος αποκαλύψεων.
Ο Λογγίνος –μας βεβαιώνει ο π. Σάββας– μνημονεύει τον Ονούφριο που μνημονεύει τον Κύριλλο Μόσχας και τους Ρώσους, οι οποίοι για τον Λογγίνο δεν έχουν μυστήρια και ούτω καθεξής. Και λέει ότι ο ίδιος του είχε πει του Λογγίνου ότι είναι κακοδοξία αυτά που λέει· και ότι συμφωνούσε σε αυτό τον θέμα με τον π. Ματθαίο Βουλκανέσκου (μαζί πήγαν).
Ποιος, όμως, τα είπε αυτά στον π. Σάββα;

Σύμφωνα πάντα με τον π. Σάββα, δεν τα έμαθε από τον π. Θεόδωρο Ζήση. Άρα ο π. Σάββας πήγε στον Λογγίνο (μαζί με τον π. Ματθαίο;) συζήτησε μαζί του, προσπάθησε να τον πείσει, όπως λέει, για την κακοδοξία αυτή, αλλά αυτός δεν τον άκουσε.
Κι εδώ προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: Πότε ακριβώς πήγε στον Λογγίνο και ποιό το αποτέλεσμα των συνομιλιών του (εκτός του θέματος των μυστηρίων;). Γιατί το βγάζει τώρα στην δημοσιότητα; Γιατί δεν ενημέρωσε και δεν προστάτευσε το ποίμνιο, αφού ο Λογγίνος υποστήριζε, όπως λέει, από τότε τέτοιες επικίνδυνες θέσεις; 
Κι αν πράγματι έτσι έχει το θέμα: Ο π. Θεόδωρος Ζήσης,  που συνάντησε τον Λογγίνο  δεν αντελήφθη αυτή την κακόδοξη θέση του; Ήταν δυνατόν να διαπίστωσε τέτοια κακοδιδασκαλία, που ο ίδιος δεν δέχεται κι αντίθετα την πολεμά, και να συνέχισε να συμπορεύεται με το Λογγίνο; Δεν θα κατήγγειλε κάτι τέτοιο;
Και αν πράγματι δεν πρεσβεύει αυτά ο Λογγίνος, πως τολμά να τον συκοφαντεί ο μοναχός; Απορούμε!
Ποιός λέει τελικά την αλήθεια και ποιός συκοφαντεί;
Παρακαλώ το ιστολόγιο σας να δημοσιεύσει το σχόλιο μου για να το δουν τα πρόσωπα των οποίων τα ονόματα εμπλέκονται στο θέμα, μετά την αποκάλυψη αυτή του π. Σάββα. Γιατί οφείλουν να απαντήσουν. Δεν είναι δυνατόν στην Ρουμανία και στην Ουκρανία να είναι όλοι λαλίστατοι και εδώ να μην ξέρουμε τι γίνεται. Έχει παραγίνει το κακό.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/12/18, 11:30 μ.μ.

    Όντως μας έκανε εντύπωση το γεγονός αυτό και θέλουμε απάντηση. Όσοι ακούσαμε την ομιλία του π. Σάββα εκπλαγηκαμε για την αποκάλυψη αυτή. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/12/18, 5:39 μ.μ.

    Γι'αυτό γελάνε μαζί μας όλοι οι μητροπολίτες. Γιατί αντιοικουμενιστικός αγώνας- διασπασμένος- σε 3, 4, και 5 φατρίες δεν γίνεται. Ή θα ενωθούμε και θα αγωνιστούμε, ή τότε θα αποτελούμε τον γέλωτα και την γελοιότητα των οικουμενιστών. Και θα έχουν απόλυτο δίκιο. Θα είμαστε χειρότεροι και από τους παλαιοημερολογίτες. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να νομίζει ο καθένας οτι στον αντιοικουμενιστικό αγώνα είναι ο σωστότερος και ο ακριβέστερος. Νομίζω οτι ``κάποιοι κόψανε καπίστρι`` και θεωρούν τους εαυτούς τους βιγλάτορες της Ορθοδοξίας. Πριν κάνουμε αντιοικουμενιστικό αγώνα θα πρέπει να κάνουμε αγώνα ενότητας μεταξύ μας. Διαφορετικά δέρνουμε αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.