Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Σχόλια σε "πρῶτο πλάνο!

       Στὴν ἀνάρτηση μὲ τίτλο  Ἐπιστολὴ π. Εὐθυμίου Τρικαμηνᾶ πρὸς Ἀντιαιρετικὸ Γραφεῖο Ἱ. Μ. Πειραιῶς
 http://www.paterikiparadosi.blogspot.gr/2013/08/blog-post_20.html
δημοσιεύτηκαν δυὸ σχόλια ποὺ κρίναμε ἀναδημοσιεύσιμα σ "πρῶτο πλάνο", γιατὶ ἐκφράζουν ὠμὰ τὴν πραγματικότητα καὶ τὴν φυσιογνωμία τῶν σύγχρονων "κατ' εὐφημισμὸν" ἀντι-Οἰκουμενιστῶν.
Ἡ ἁγιοπατερικὴ ἀλήθεια, ὅμως, ὅπως ὁ ἥλιος,
δὲν κρύβεται!


Ανώνυμος  21 Αυγούστου 2013 - 8:45 π.μ.


Νομίζω ότι οι άγιοι Πατέρες του Πειραιώς εδώ φέρθηκαν έξυπνα. Κατάλαβαν ότι συνεχίζοντας τον πόλεμο κατά Τρικαμηνά θα γινόταν φανερή η αγιομαχική τους διάθεση, αφού ουσιαστικά θα πολεμούσαν τους Αγίους Πατέρες με τους οποίους συμμάχους και οδηγούς πορεύτηκε ο π. Ευθύμιος στη συγγραφή των βιβλίων του, και από τους οποίους συνέλεξε όλα τα επιχειρήματά του.
Έστω κι αργά λοιπόν συνειδητοποίησαν έντρομοι, ότι στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αναιρέσουν τις θέσεις του π. Ευθυμίου, αποδεικνυόταν η θεολογική ανεπάρκειά τους στον εκκλησιαστικό περίγυρο!
      Γι΄ αυτό μην περιμένετε κάποια θεολογική απάντηση. Το πολύ πολύ να θυμηθούν τίποτε σύγχρονους γέροντες στην Ελλάδα και στην Αριζόνα που δεν αποτειχίστηκαν και να πουν ότι τους ακολουθούν.
   Αυτή είναι η αντι Οικουμενιστική δράση του Αντι Αιρετικού Γραφείου και του ίδιου του Πειραιώς.
                                                                    
                                                             Ιωάννης

Aγαπητοί μου απλά θα αδιαφορήσουν, δεν θα του δώσουν σημασία του π. Ευθυμίου. Θα του συμπεριφερθούν ως ανύπαρκτο, δεν θα καταδεχθούν να απαντήσουν γιατί τον θεωρούν αγράμματο, ρακένδυτο, τιποτένιο.
Ποιός μπορεί να μετρηθεί μαζί τους! Αυτοί έχουν εξουσία, πανεπιστημιακούς τίτλους, τρόπους, καλοσιδερωμένα ράσα, αξιοπρέπεια, καθωσπρεπισμό, με αυτόν τον ασήμαντο θα ασχολουθούν; Τον έβγαλαν πλανεμένο, εκτός Εκκλησίας, προβληματικό, σχισματικό και ησύχασαν με την ρηχή συνείδησή τους.
Μόνο που δεν μπόρεσαν να μας πείσουν, όλους εμάς που διαβάζουμε τα κείμενα και μπορούμε να κρίνουμε ελεύθερα και ανιδιοτελώς. Μακάρι ο Θεός να μην τους κατακρίνει για την ανέντιμη συμπεριφορά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.