Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Απομάκρυνση παραδειγματική από τους ...Λυκοποιμένες!



Οι συμπαθέστατοι μα εμπαθεστάτοι Αντι-Αποτειχισιαστές, οι πολυτεχνίτες-ερημοψυχίτες, Σιγονταρο-Οικουμενιστές, είναι όντως επικινδυνότεροι και πολύ χειρότεροι από τους Λυκοποιμένες, Γυμνητηκεφαλίτες Οικουμενιστές.
Ομολογουμένως είναι οι πιο ένοχοι, αυτοκατάκριτοι και καταδικαστέοι, διότι όχι μόνο συμπορεύονται με την αίρεση, αλλά αντί να απομακρύνονται πάραυτα απ' αυτήν, αντί να αποφεύγουν σα φίδια τους Οικουμενιστές, τους αποδέχονται και τους μνημονεύουν ως "Ορθοδόξους" Ποιμένες, διατηρούν εκκλησιαστική κοινωνία μαζί τους και επευλογούν τα βλάσφημα και αιρετικά τους πεπραγμένα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, γελοιοποιούν, κοροϊδεύουν, συκοφαντούν και υβρίζουν εμάς τους απομακρυνομένους και αυτοαφοριζομένους από τους αιρετικούς αυτούς ηγέτες, κατ' εντολήν Χριστού του Παντοκράτορος:
"Εξέλθετε (Προστακτική) εκ μέσου αυτών και αφορίσθητε, λέγει Κύριος!"
Ποιός το λέγει; Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ! "Μα, ο γέροντάς μου, μου λέει να περιμένουμε πρώτα" και τους διακόπτει ο Λόγος του Θεού: "Σσσσσσσστ!!! Θεϊκού Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή ΠΑΥΣΑΤΩ! ΣΙΩΠΗ! ΠΕΦΙΜΩΣΟ! Δεν πρέπει ούτε "κιχ"...
Το λέγει ο Θεός σου!
Το λέγει ο Θεόπνευστος Λόγος Του και οι Απόστολοί Του.
Το λέγει των Αγίων Πατέρων ο Χορός και το ομολογούν επίσης οι Άγιοι Πάντες!
"ΑΦΟΥ το λέγει ο Χριστός, ευχαρίστως θα το κάνω!
Μόνο που το λέγει ο Χριστός, αυτό και μόνο έπρεπε να σας αρκεί!

Θεέ μου, τι πώρωση ειν' αυτή! Γιατί όλα τα δικαιολογούν;
Γιατί το Ευαγγέλιό Σου καταπατούν;
Γιατί την Αλήθειά Σου αγνοούν και τους Αγίους Σου Πατέρες καταφρονούν; Πώς περιμένουν
οι αθεόφοβοι το Πρόσωπό Σου να δουν;
Τι θα πουν εν εκείνη τη ημέρα; "Περιμέναμε Σύνοδο"; Ποιά Σύνοδο; Που; Πότε; Αμάν και πότε!
Μα, πως δεν το βλέπουν ότι μια Σύνοδος ενόχων Οικουμενιστών, υπόπτων Δικαστών δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να συνέλθει για να καταδικάσουν τους... εαυτούς των. Γίνεται ποτέ Δικαστής και Κατηγορούμενος και Μάρτυς Υπερασπίσεως και Σώμα ενόρκων να είναι όλα το ένα και το αυτό πρόσωπο ταυτοχρόνως;
Γιατί όμως οι Συμβιβασμένοι Αντιοικουμενιστές και άχαροι Χαρτοπολεμιστές δεν βλέπουν την ενοχή τους, την εσφαλμένη αντιπατερική γραμμή τους;
Διότι είναι αθεράπευτα και αμετάκλητα ΠΩΡΩΜΕΝΟΙ!! Η παραποίηση των εννοιών της Γραφής και η διαστροφή της διδασκαλίας των Πατέρων έχει επιφέρει ανεπανόρθωτα:
● την ολική διαστρέβλωση του "κατ' εικόνα"
● την κατάργηση του "καθ' ομοίωσιν"
● την νέκρωση του αντι-αιρετικού φρονήματος και
● διάβρωση του Εκκλησιολογικού φρονήματος.
Γιατί όμως θέτουν, τους νεοσύστατους, αυτοσύστατους και αυτοπροβλήτους γεροντάδες τους, γιατί θέτουν τους μικρόψυχους εαυτούς τους υπεράνω πάσης αυθεντίας, υπεράνω πάσης υποψίας; Διότι είναι ΚΑΚΟ-ΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ, αλαζονικοί. Μεταπατερικοί.
Θέλουν να πέφτουν θύματα μιας νεοεποχίτικης, αδάμαστης γεροντομανίας. Αρέσκονται να καλύπτουν μαεστρικά το πνεύμα της δειλίας, να αναπαύονται εφησυχαστικά στα άπειρα και άπρακτα δίχτυα της Δεσποτοκρατίας.
Θρέφουν ρίζα πικρίας και έχουν ολότελα καταληφθεί από Πνεύμα Αντιλογίας. Απεχθές και φοβερό το Δαιμόνιο αυτό! Χρήζουν χρόνιους εξορκισμούς και εξομολόγους αυστηρούς στο δόγμα, ουχί μόνο στο ήθος. Πλήθος είναι και σα πλήθος κινούνται, λαοθάλασσα εξηρτημένη από το μάννα. Ουσία τους ο επιούσιος ο άρτος, η θέση, ο θρόνος, η δόξα και η φήμη. Να 'ναι καλά η Μητρόπολη, για αυτό τα 'χουν καλά με όλους.
Εάν όμως διέθεταν έστω και 1% πνεύμα συντετριμμένο και τεταπεινωμένο, πνεύμα μη προκατειλημμένο, μη κομπλεξικό και παραταξιακό, ελεύθερο από ψυχοπαθολογικές διαταραχές και από συσσωρευμένα απωθημένα απηλλαγμένο, θα επέτρεπαν τότε στη χάρι του Θεού να κατασκηνώσει μέσα τους...
Τότε θα αφαιρούσε ο Θεός το τυρρανικό-τιμωρητικό τους τυφλοπάνι που απανωτά τους κάνει να αλληθωρίζουν, να τρικλίζουν και να βαρούν ρυθμικά στο "Δόξα Πατρί" τη κεφαλή τους, σα τους Ωβραίους στης Ιερουσαλήμ το Τοίχο.
Σε Ήχο Βαρύ κι' ασήκωτο, το πέσιμό τους το ανείπωτο ποιητικά κάπως ψάλλω και ψελλίζω να τους ελεήσει ο Κύριος, ενώ ξεψειρίζουν τον Κώνωπα του Κανόνα, τους ξεφεύγει το πνεύμα η ουσία, η οποία είναι όντως μια:
ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ από την ΠΑΠΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, άμεση, θαρραλέα και παρρησιακή ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΩΣ, απομάκρυνση παραδειγματική από τους Λυκοποιμένες, ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ!


12 σχόλια:

  1. Bεβαίως και γίνεται αγαπητέ αδελφέ Νικόλαε ο κατήγορος να είναι και δικαστής. Αυτό συνέβη στο επισκοπικό δικαστήριο του π. Ευθυμίου στη Λάρισα, όπου ο δεσπότης κατήγορος ήταν και δικαστής του, αφού οι συμμετέχοντες κληρικοί στο δικαστήριο δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, με αποτέλεσμα να τον καταδικάσει και να τον στείλει με ένα στημένο κατηγορητήριο ψευδές κι ανυπόστατο στα Συνοδικά Δικαστήρια, όπου εκεί είχε την τύχη που του επεφύλαξαν οι «αμερόληπτοι» «άγιοι» συνοδικοί Δικαστές. Δυστυχώς όλα μα όλα συμβαίνουν σήμερα εντός της Εκκλησίας του Χριστού ημών κοιμωμένων και ανεχομένων αυτα κι άλλα χειρότερα. Και μή χειρότερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο π.Σταυρος Βαιος δεν πηγε στα δικαστηρια τους!

      Διαγραφή
    2. Τι κάνει ο π.Σταυρος Βαιος ? Ιερουργεί και που ?
      Εχει συνεργασία με τον π Τρικαμηνά ?

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/3/14, 8:53 μ.μ.

    Κάποιος ανώνυμος είπε ότι ο Πανταζής γράφει βλακείες κι αστειότητες. Υπάρχει σώφρων άνθρωπος, συνειδητός κι όχι συμβιβασμένος χριστιανός της πολυθρόνας, που να θεωρεί αυτά που γράφει ο Θεολόγος από την Αυστραλία βλακείες; Αν ναι, τότε είμαστε σίγουρα στα έσχατα και ισχύει αυτό που είπε για τα χρόνια μας ο Μ. Αντώνιος και είναι γνωστό τοις πάσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐξῆλθε νικών καὶ ἴνα νικήση Ο Θεός να το ευλογεί !

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος20/3/14, 10:12 μ.μ.

    Το Συνοδικό Δικαστήριο είναι υπεύθυνο και σοβαρό, και όταν καθαιρεί έναν κληρικό, έχει σοβαρό λόγο που το κάνει. Εκτός αυτού εμείς δεν μπορούμε να έχουμε δίκαιη γνώμη, γιατί δεν γνωρίζουμε την δικογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/3/14, 10:56 μ.μ.

      Δεν είναι ευγενικό, Ανώνυμε, να σε χαρακτηρίσω ανόητο, ή άσχετο, ή πονηρό και δόλιο, παρόλο που όλοι αυτοί στηρίζονται στην πραγματικότητα. Γι' αυτό θα σε πω απλώς αφελή. Για να καταλάβεις πόσο σοβαρό είναι το Συνοδικό Δικαστήριο, θυμήσου (ή ψάξε να βρεις στο διαδίκτυο) τις αθωωτικές αποφάσεις για τον πρ. Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο («Penthouse») Συνετό, που ξεσήκωσαν Θεολόγους, ιερείς και Μητροπολίτες εναντίον του Συνοδικού. Θυμήσου την αθωωτική απόφαση για τον πρ. Αττικής Μπεζενίτη, την οποία στη συνέχεια, ένας εκ των μελών καταδίκασε ντροπιασμένος (ο Ιγνάτιος Λαρίσης), μετάνοιωσε για την απόφαση και ζήτησε ..συγγνώμη! Αν δεν σου φτάνουν αυτές, για να πάψτε, επιτέλους, να κάνετε το συνήγορο τον άδικων Επισκόπων, πες μας να σου θυμίσουμε κι άλλες!
      Βενιαμίν

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/3/14, 11:13 μ.μ.

      Καλά κάνεις και μου θυμίζεις αυτές τις αποφάσεις, αλλά δεν τις θυμάσαι αρκετά καλά.
      Ο Ζακύνθου δεν αθωώθηκε, αλλά καταδικάστηκε και του επεβλήθη η ποινή της Επίπληξης. Μικρή ποινή βέβαια, αλλά ποινή.
      Ο πρώην Αττικής δεν αθωωθηκε, αλλά απηλλάγη των κατηγοριών (σε πρώτο βαθμό), επειδή οι κασσέτες ήταν προιόν υποκλοπής, και απαγορεύεται εκ του Νόμου η χρήση τους σαν αποδεικτικό στοιχείο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/3/14, 12:05 π.μ.

      Δεν μετάνοιωσα για τους χαρακτηρισμούς. Ο Ζακύνθου αθωώθηκε πανηγυρικά, Ανώνυμε. Τόσο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ, ώστε βγήκε έξω με κομπασμό, με το θρίαμβο του νικητή στᾶ χέρια, τα λόγια και στο πρόσωπο γιατί δεν τόλμησαν οι Αγιοι Δικασταί να του επιβάλλουν την ποινή που του άξιζε, αλλά για τα μάτια του κόσμου, την γελοία επίπληξη. (Πού να τολμήσουν αφού τους είχε στο χέρι, με τους φακέλους που είχε; Γι΄ αυτό και ο Καλαβρύτων διαμαρτυρήθηκε και έβγαλαν ψήφισμα οι ιερείς της Μητρόπολής του, λέγοντας ότι το Συνοδικό Δικαστήριο αποτελείται από άδικους δικαστές και επεδοκίμασαν την κακοδοξία του Ζακύνθου. Για τον πρώην Αττικής δεν πρόσεξες τι σου έγραψα. Για το δεύτερο Δικαστήριο στο οποίο συμμετείχε και ο Ιγνάτιος Λαρίσης μίλησα. Σώζεται η δήλωσή του, ότι έκανε λάθος που τον αθώωσε.
      Βενιαμίν

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος21/3/14, 12:25 π.μ.

      Το Συνοδικό Δικαστήριο καθαίρεσε τον κ. Παντελεήμονα, όπως κάνει και με άλλους κληρικούς κάθε βαθμού, που πέφτουν σε σοβαρά παραπτώματα. Ολους αυτούς τους αδικεί ? Μήπως κρίνει σωστά με αυτούς, αλλά λανθασμένα με τον κ. Ευθύμιο, επειδή αυτός τυγχάνει να είναι "δικός μας" άνθρωπος ?

      Διαγραφή
    5. Κατά την άποψη μου εάν είναι Χριστιανοί Επίσκοποι, η απόφαση ,και άδικη να είναι, ισχύει για κάθε χριστιανό .
      Σε τι διαφέρουν αυτοί απο τους ουνίτες ?
      Και ο επίσκοπος των ουνιτών Πάπα μνημονεύει και ο δικός τους ο Βαρθολομαίος Πάπα μνημονεύει .
      Αρά ? Ληστρική η σύνοδος , σατανική συναγωγή !
      Κάθε χριστιανός οφείλει να περιφρονεί τις αποφάσεις τους και να τιμά όσους Χριστιανούς διώκουν ένεκα οτι είναι Χριστιανοί και ομολογούν Ιησού . Και ο π Τρικαμηνάς Ιησού Χριστό ομολογούσε οταν πετούσε με αεροπλάνο φυλλάδια
      Ο Θεός να ευλογεί τον ομολογητή ! Ανάθεμα σε όποιον Αννα και Καϊάφα τον καταδίκασε και σε όποιον Πόντιο Πιλάτο και καλά νίπτει τας χείρας του και συνκαταδικάζει τον δεδιωγμένο ἕνεκεν δικαιοσύνης εργάτη του Θεού .

      "Μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. Μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσι καὶ εἴπωσι πᾶν πονηρὸν ρῆμα καθ᾿ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ.
      Χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς· οὕτω γὰρ ἐδίωξαν τοὺς προφήτας τοὺς πρὸ ὑμῶν.



      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος20/3/14, 10:32 μ.μ.

    "Εξέλθετε (Προστακτική) εκ μέσου αυτών και αφορίσθητε, λέγει Κύριος!"
    Ποιός το λέγει; Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ! "Μα, ο γέροντάς μου, μου λέει να περιμένουμε πρώτα" και τους διακόπτει ο Λόγος του Θεού: "Σσσσσσσστ!!! Θεϊκού Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή ΠΑΥΣΑΤΩ! ΣΙΩΠΗ! ΠΕΦΙΜΩΣΟ! Δεν πρέπει ούτε "κιχ"...
    Το λέγει ο Θεός σου!
    Το λέγει ο Θεόπνευστος Λόγος Του και οι Απόστολοί Του. (Ν. Πανταζής)

    Απλή και τετράγωνη λογική. Που συμβαδίζει με την προτροπή-διδασκαλία του απ. Παύλου, όπως την ερμηνεύει δυναμικά Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Πάρτε τον αδέλφια, και κυματίστε τον στα μάτια των δοκησίσοφων που λέγουν περιφρονητικά: «Ακούμε τους σύγχρονους Γέροντες. Εσείς είστε ανώτεροι απ’ αυτούς;». Ἐξηγώντας λοιπόν ὁ ι. πατήρ το αποστολικό «Ἀλλὰ κἂν ἐγὼ, ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω» γράφει, πώς επειδή κάποιοι κατέφευγαν τότε στους κράτιστους των Αποστόλων, Ιωάννην και Ιάκωβον, και φαίνεται επεκαλούντο κάποια θέση τους (πιθανόν παρερμηνεύοντάς την), γι’ αυτό -λέει ο Χρυσόστομος- ο Παύλος καταφεύγει σε ουράνιες δυνάμεις, στους Αγγέλους. Και λέγει· Όποιος διαφθείρει το κήρυγμα (άρα και το «παραιτού τοις αιρετικοίς» και το «μη λέγεις αυτοίς χαίρειν» κ.ά.) αναθεματίστε τον:
    «Επειδὴ δὲ καὶ εἰς ἀξιώματα κατέφευγον, Ἰάκωβον καὶ Ἰωάννην, διὰ τοῦτο καὶ ἀγγέλων ἐμνήσθη. Μὴ γάρ
    μοι Ἰάκωβον εἴπῃς, φησί, καὶ Ἰωάννην· κἂν γὰρ τῶν πρώτων ἀγγέλων ᾖ τις τῶν ἐξ οὐρανοῦ διαφθείρων τὸ κήρυγμα, ἀνάθεμα ἔστω».
    Καλός και σεβαστός ο π. Εφραίμ, καλό το έργο του· καλός ο π. Αγάθων, ο π. Θεόδωρος, όμως «λυπούμαστε, αλλά δεν θα πάρουμε». Δεν θα τους ακούσουμε. Προτιμούμε να ακούσουμε τους Αποστόλους, τον Παύλο: Ανάθεμα τοις διδάσκουσι αντίθετα από την διδασκαλίαν των Αποστόλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.