Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Πώς κατάντησαν οι Επίσκοποι την Εκκλησία...! Και η Λέσχη Βίντερμπεργκ στην Ι. Σύνοδο!

Ρεπορτάζ ἀπὸ Romfea.gr καὶ ierovima.gr


      Ο ενορίτης για το ierovima.gr

-Τώρα που πλησιάζουμε στις κάλπες...Τον τελευταίο μήνα, ήταν σε έξαρση η «πασαρέλα» υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, σε μητροπολιτικά γραφεία. Ο υποψήφιος έκλεινε συνάντηση στο γραφείο του μητροπολίτη για
ευλογία. Απαραίτητη η παρουσία φωτογραφικής μηχανής που θα απαθανάτιζε τη συνάντηση κατά την οποία ο υποψήφιος θα χαμογελούσε δίπλα στον δεσπότη. Κλικ και το προεκλογικό ενσταντανέ έτοιμο!

  

 Στη συνέχεια η φωτογραφία «ανέβαινε» στην ιστοσελίδα του υποψηφίου, ή κοσμούσε κάποιο φέϊγ-βολάν. Να σημειωθεί πως ευλογία χωρίς... φωτογραφική μηχανή δεν γίνεται.
Υπήρξε περίπτωση, όπως πληροφορείται το  ierovima.gr, υποψηφίου δημάρχου που πήγε στον μητροπολίτη για ευλογία, έβγαλε φωτογραφία αλλά από λάθος του συνεργάτη του υποψηφίου, η φωτογραφία σβήστηκε!
Ο υποψήφιος «κατέβασε καντήλια», πήρε τον μητροπολίτη τηλέφωνο για να συναντηθούν και πάλι. «Μα τα είπαμε...προχθές» του είπε έκπληκτος ο δεσπότης για να λάβει την απάντηση «Ξέρετε...δεν βγήκε καλή η φωτογραφία...»! Τέτοιες τραγελαφικές καταστάσεις.
Γιατί όμως αυτή η πρεμούρα των υποψηφίων να συναντηθούν (ορθό) και να φωτογραφηθούν (!) με τους μητροπολίτες;
Η απάντηση μάλλον απλή: για να φέρουν κοντά τους τους αφελείς θρησκευόμενους ψηφοφόρους. Για να δείξουν ότι «είναι κοντά στην Εκκλησία», «στηρίζουν το φιλανθρωπικό της έργο» και πάει λέγοντας.
Υπάρχει και άλλη απάντηση: για να δώσουν αίγλη στην υποψηφιότητά τους...
Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι υποψήφιοι που εκκλησιάζονται συχνά και όχι μόνο την προεκλογική περίοδο. Αυτοί οι υποψήφιοι μίλησαν με ιερείς της περιοχής, μακριά από φωτογραφικούς φακούς για να ενημερωθούν για θέματα που γνωρίζει η τοπική εκκλησία και αγνοούν. Είναι οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για τον άρρηκτο δεσμό κλήρου-λαού. Αυτούς τους υποψηφίους λοιπόν, ο ιερέας θα τους βοηθήσει, λέγοντας εκεί που πρέπει, τον καλό το λόγο.
Αυτές οι συναντήσεις, οι αθόρυβες, είναι οι ουσιαστικές και όχι οι πρώτες με τα αστραφτερά φλας και τις τυμπανοκρουσίες.


  Ο ενορίτης



Στην Ιερά Σύνοδο ο Πρωθυπουργός

sama
Του Αιμίλιου Πολυγένη

    Την Ιερά Σύνοδο επισκέπτεται αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αντώνης Σαμαράς.
   Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι στο Συνοδικό Μέγαρο είδαν το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο να σταματά έξω από την Μονή Πετράκη και να μπαίνει εντός του κτιρίου ο Πρωθυπουργός.
    Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr o Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα Μέλη της ΔΙΣ.

Ακολουθεί το ανακοινωθέν της ΔΙΣ

   Συνήλθε σήμερα Παρασκευή 16 Μαΐου 2014, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Μάιο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος:
-Ἐπι­κύ­ρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
-Δέ­χθηκε την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Αντωνίου Σαμαρά. Η πρώτη αυτή επίσκεψη Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως στο Συνοδικό χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε προκειμένου ο κ. Πρωθυπουργός, που ανέλαβε και την σχετική πρωτοβουλία, να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την Εκκλησία μας για το μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο το οποίο επιτελείται μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων ιδίως αυτή την περίοδο.



ΑΙΔΩΣ!!! Έβαλαν ψηφοδέλτια σε σακούλες με τρόφιμα στο συσσίτιο της Μητρόπολης Πειραιώς!

Ανίερα συσσίτια !

trofima gia_aporous• Μοιράζουν τρόφιμα με ψηφοδέλτια Μώραλη σε συσσίτιο εκκλησίας!

• Απίστευτη καταγγελία από το «Λιμάνι της Αγωνίας»

Μια απίστευτη καταγγελία που αφορά κυρίως την εκκλησία του Πειραιά (Σ.Σ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ!) αλλά και το ψηφοδέλτιο Μώραλη έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Θοδωρής Δρίτσας. Συγκεκριμένα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά στην ανακοίνωσή του αναφέρει :
«Αυτή τη στιγμή (ώρα 12:30 Παρασκευής 16ης Μαΐου) πολίτες των Καμινίων καταγγέλλουν ότι στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου μοιράζονται τρόφιμα σε σακούλες που περιέχουν και ψηφοδέλτια του συνδυασμού Μώραλη. Η διανομή γίνεται στο υπόγειο της εκκλησίας, παρουσία και ευθύνη του ιερέα.
Απαιτούμε, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, να σταματήσει τώρα αυτό το αίσχος. Οι πολίτες του Πειραιά, ακόμη και οι πιο φτωχοί είναι υπερήφανοι και δεν εξαγοράζονται.
Η βαρβαρότητα αυτή δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το ήθος της πόλης».
 http://www.portnet.gr/eidiseis-peiraia/16452-anier-syssitia.html


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/5/14, 6:34 μ.μ.

    Κάποιος που βλέπει με αμερικάνικα γυαλιά τα πράγματα, υπερασπίζεται στο ιστολόγιό του το Σαμαρά, ο οποίος λέει (άκουσον, άκουσον) τουλάχιστον ο Σαμαράς δεν είναι εκκλησιομάχος! Δεν άκουσε ότι πέρασε από τα φροντιστήρια της Λέσχης; Ότι υπηρετεί την Ν. Τάξη των Αντίχριστων; Ότι αυτός μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά με την υποκριτική και ύπουλη τακτική του; Κανένα προσωπικά δεν προτείνω, αλλά μη μας δουλεύουνε κιόλας!
    Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείτε άνετα από το ιστολόγιό σας να προτείνετε την «Κοινωνία». Και μόνο το όνομα του Καποδίστρια αποτελεί εγγύηση για την γραμμή του κόμματος. Για να έχουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί τη συνείδησή μας καθαρή ότι δεν ψηφίζουμε διαπλεκόμενους, δήθεν Ορθοδόξους, μαριονέττες, αντιχρίστους και ανθέλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.