Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Καὶ προπαγάνδα ὑπὲρ τῶν συμπροσευχῶν κάνει τώρα ο κ. Βαρθολομαίος!

Kάθε μέρα, τώρα, προοδευτικὰ καὶ μεθοδικά, ἀδιάφορος γιὰ τὸν σκανδαλισμὸ τῶν πιστῶν, ὁ Πατριάρχης σπέρνει καὶ ἐμπεδώνει τὸν ἑωσφορικὸ ἰὸ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, μὲ λόγους, πράξεις, εἰκόνες. Συνεχίζει νὰ ξεγελᾶ τοὺς πιστούς, ὅτι οἱ ἐνέργειές του πηγάζουν ἀπὸ ...ἀγάπη γιὰ τὴν Ὀρθοδοξία καὶ προσφορὰ τῆς Ὀρθοδοξίας στοὺς ἑτερόδοξους!

Ἀπειλὲς γιὰ τοὺς Ὀρθόδοξους ποὺ ἀντιδροῦν, μές στὴν τρελή χαρὰ μὲ τοὺς αἱρετικούς!


*   Εἶναι ὅμως φανερό, ἀπὸ τοὺς λόγους του,  (ποὺ μὲ αὐτὸ τὸ κείμενο σχολιάζουμε καὶ πρέπει νὰ τὸ ὑπενθυμίζουμε στοὺς ἀφελεῖς Ποιμένες ποὺ ἀποδέχονται τοὺς Διαλόγους ὡς ἔργον Θεοῦ καὶ ἐπιστροφῆς τῶν αἱρετικῶν), ὅτι τέτοια πρόθεση δὲν διακρίνεται οὔτε διὰ τοῦ μικροσκοπίου στοὺς λόγους τοῦ Πατριάρχη καὶ τοὺς περὶ αὐτόν. Πουθενὰ δὲν ὁμιλεῖ γιὰ μετάνοια, ἀποβολὴ τῶν αἱρέσεων καὶ ἐπιστροφὴ τῶν αἱρετικῶν, ἀλλὰ γιὰ «ειρηνικήν συνύπαρξιν των χριστιανών εντός των συγχρόνων πολυπολιτισμικών και πολυθρησκευτικών κοινωνιών της Γερμανίας», περὶ «ανοχής και καταλλαγής» καὶ «την προώθησιν έτι περαιτέρω των αδελφικών σχέσεων»!
*   Ὁ Πατρ. Βαρθολομαῖος, δὲν συμπροσεύχεται ἁπλῶς ὁ ἴδιος μὲ τοὺς αἱρετικούς, ἀλλὰ τώρα πλέον προχωρεῖ  καὶ  σὲ  προπαγάνδα ὑπὲρ τῶν συμπροσευχῶν, παρακινώντας τοὺς πιστοὺς νὰ συμπροσεύχονται μαζί του «"εν ενί στόματι και μια καρδία" η δέησις ημών επισπάσηται το έλεος, την χάριν και την ευδοκίαν του Θεού επί τον κόσμον άπαντα».
Ἡ πρακτικὴ ἐξέλιξη τῆς αἱρέσεως!
*   Πολιτογραφήθηκε πλέον ὁ Πάπας ὡς ὁ ἁγιότατος Ἐπίσκοπος τῆς πρεσβυτέρας Ρώμης (ἄρα γιὰ τὸν σημειολογικὸ λόγο τοῦ Πατριάρχη, τῆς Ὀρθόδοξης Ρώμης), ὡς ὁ «Πρῶτος» τῆς Μίας Ἐκκλησίας, μὲ “οὐρά” του τὸν «Πρῶτο» τῆς Ὀρθοδοξίας: «ημείς οι λειτουργοί της Εκκλησίας, και ιδιαιτέρως η Αυτού Αγιότης ο Πάπας της Πρεσβυτέρας Ρώμης Φραγκίσκος και η ημετέρα Μετριότης»! Θαυμάστε τον! Ταπεινότατος ἀπέναντι στὸν Πάπα, κέρβερος γιὰ τα δικαιώματά του ἀπέναντι στοὺς Ὀρθόδοξους Πατριάρχες τῆς Ἀνατολῆς!
*   Καὶ συνεχίζει ὁ πατριάρχης: «Θα συναντηθώμεν (μετὰ τοῦ Πάπα) κατά τας αμέσως προσεχείς ημέρας εις τα Ιεροσόλυμα, εν τω φωτί, τη χαρά και τη ειρήνη της Αναστάσεως του Κυρίου»! Νά, λοιπόν, ἡ ἀντιστροφὴ τῶν πάντων, ποὺ ἀφήνει ἀδιάφορους τοὺς Ποιμένες: παρουσιάζεται ἀπὸ τὸν ἀρχι-αιρεσιάρχη τὸ σκότος ὡς φῶς, ἡ λύπη τῶν πιστῶν γιὰ τὴν συνάντηση ὡς χαρά, ἡ δυσφορία καὶ ἡ ἀγανάκτηση ὡς εἰρήνη!
*   Τέλος, ο Πατριάρχης τῶν Οἰκουμενιστῶν Βαρθολομαῖος, ἀναγνωρίζει ὡς Ἅγιο τὸν Πάπα Ἰωάννη ΧΧΙΙΙ, ὅπως ἀκριβῶς
καὶ ὁ Ἀθηναγόρας, «προσδίδοντας σ’ αυτόν ευαγγελικές φράσεις  που τον παρομοιάζουν  με τον Ιωάννη τον Βαπτιστή τον Πρόδρομο,  τον πρόδρομο του Κυρίου μας» καὶ «δικαιολογεί πλήρως την τιμή της αγιοποίησης»!

Τα λεχθέντα ἀπὸ τὸν ΠΑΠΑ (τῆς Ἀνατολῆς)
κ. Βαρθολομαῖο Ἀρχοντώνη!


Βαρθολομαίος για συνάντηση με Πάπα:
Όλοι οι χριστιανοί θα συμπροσεύχονται μαζί μας

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα των ομιλιών του είναι τα εξής:
-Ευχαριστούμεν διά το ενδιαφέρον και την συνεργασίαν μετά της ενταύθα Ορθοδόξου Εκκλησίας, ιδία μετά της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας και του επί κεφαλής αυτής Ιερωτάτου και εκλεκτού αδελφού Μητροπολίτου Γερμανίας κυρίου Αυγουστίνου, και διά τας καταβαλλομένας προσπαθείας σας προς ειρηνικήν συνύπαρξιν των χριστιανών εντός των συγχρόνων πολυπολιτισμικών και πολυθρησκευτικών κοινωνιών της Γερμανίας, αι οποίαι έχουν διαμορφωθή και εις την Χώραν ταύτην αλλά και εις σύνολον την σύγχρονον Ευρώπην. Μίαν Ευρώπην, ήτις, αν και συνήθως διστάζει να το ομολογή, είναι χριστιανική εις τας ρίζας, την ψυχήν και την παράδοσιν αυτής.
-Εντός ολίγων ημερών θα συναντηθώμεν εις την Αγίαν Γην ο Αγιώτατος Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος και η ημετέρα Μετριότης. Προγευόμεθα διά της συναντήσεως μαζί σας της μεγάλης εκείνης χαράς και ευχόμεθα όπως αύτη, πέραν της επετειακής εξάρσεως ενός ιστορικού γεγονότος εν τη ζωή της Εκκλησίας και της χριστιανικής οικουμένης, συμβάλη και συντελέση εις την προώθησιν έτι περαιτέρω των αδελφικών σχέσεων μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας...
-Κατά την σημερινήν εποχήν η παγκόσμιος κοινωνία μας έχει ανάγκην, όσον ουδέποτε άλλοτε, του διαλόγου, της ανοχής και της καταλλαγής. Ιδιαιτέρως μάλιστα το πνεύμα τούτο της συμφιλιώσεως και της καταλλαγής είναι αναγκαίον μεταξύ των εκπροσώπων των διαφόρων χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών αλλά και μεταξύ των διαφορετικών θρησκειών του κόσμου.
-«Μη πεποιθότες» όμως πάντες ημείς οι λειτουργοί της Εκκλησίας, και ιδιαιτέρως η Αυτού Αγιότης ο Πάπας της Πρεσβυτέρας Ρώμης Φραγκίσκος και η ημετέρα Μετριότης, «επί άρχοντας και επί υιούς ανθρώπων, οις ούκ εστι σωτηρία», θα συναντηθώμεν κατά τας αμέσως προσεχείς ημέρας εις τα Ιεροσόλυμα, εν τω φωτί, τη χαρά και τη ειρήνη της Αναστάσεως του Κυρίου, και θα αναπέμψωμεν προσευχήν προς τον Ειρηνάρχην Κύριον «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου, ευσταθείας των αγίων του Θεού Εκκλησιών και της των πάντων ενώσεως».
Είμεθα δε πεπεισμένοι ότι συμπροσευχομένους κατά τας ημέρας εκείνας θα έχωμεν και πάντας τους χριστιανούς, ίνα «εν ενί στόματι και μια καρδία» η δέησις ημών επισπάσηται το έλεος, την χάριν και την ευδοκίαν του Θεού επί τον κόσμον άπαντα.


Καὶ ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο «Κατάνυξις»:
http://katanixis.blogspot.gr/2014/05/blog-post_691.html

Βαρθολομαίος:

«Ο Πάπας Ιωάννης, Προστάτης της ενότητας όλων των Χριστιανών»


Φρονώ πως δεν βαδίζουμε απλά, αλλά έχουμε ήδη κάνει την ένωση με τους παπικούς αφού αναγνωρίζουμε και τους «αγίους» τους! Με λύπη παρατηρώ ότι ο Πατριάρχης μας μιλάει για εμάς χωρίς εμάς! (Σημείωση “Πατερικῆς Παράδοσης”: Κι ἐσεῖς κοινωνεῖτε μὲ αὐτὸν ποὺ εἶναι χωρισμένος ἀπὸ τὴν ὀρθόδοξη Πίστη, παρόλο ποὺ τὸ διαπιστώνετε. Γιατί τάχα καὶ τὸ διακηρύσσετε, μεγαλοφώνως μάλιστα, ἀφοῦ παραμένετε στὴν κοινωνία μαζί του; Γιὰ τὸ θεαθῆναι τοῖς ἀνθρώποις;).

ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ΣΕ ΙΤΑΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ


ΕΡΩΤΗΣΗ.- Ο Πάπας Ιωάννης ΧΧΙΙΙ εξέφρασε επίσης μια αυθεντική λατρεία προς τους Ορθόδοξους αδελφούς. Τι σημαίνει αυτό για σας σήμερα και για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, η  πλήρης αναγνώριση της αγιότητας του;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ.- Ο αείμνηστος Πάπας Ιωάννης ΧΧΙΙΙ ήταν πράγματι μια μεγάλη πνευματική προσωπικότητα στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας και του Χριστιανισμού. Ο Ευλογημένος  προκάτοχός μου,  ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας,  αναγνώρισε δημοσίως τη μεγάλη προσωπικότητα αυτού του Πάπα προσδίδοντας σ' αυτόν τις ευαγγελικές φράσεις  που τον παρομοιάζουν  με τον Ιωάννη τον Βαπτιστή τον Πρόδρομο,  τον πρόδρομο του Κυρίου μας.  Στην πραγματικότητα,  ο Ιωάννης XXIII έκανε ένα αποφασιστικό βήμα στην πορεία της Εκκλησίας,  χάριν  στην  σημαντική και θαρραλέα απόφασή του να συγκαλέσει το Δεύτερο Συμβούλιο του Βατικανού,  το οποίο, μεταξύ άλλων με τις οδηγίες του,  άνοιξε το δρόμο για τη συμμετοχή της Καθολικής Εκκλησίας στην οικουμενική κίνηση,  ενόψει της αποκατάστασης της Χριστιανικής ενότητας με ιδιαίτερα σημαντικές επιπτώσεις στις σχέσεις μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων. Αυτό το γεγονός, μαζί με τις αρετές του, την ευγένεια, την καλοσύνη και την αγάπη που κοσμούσαν το χαρακτήρα και τη ζωή του μεγάλου αυτού άνδρα της Εκκλησίας, δικαιολογεί πλήρως την τιμή της αγιοποίησης που επιφυλάχθηκε γι 'αυτόν από την Καθολική Εκκλησία.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/5/14, 7:20 μ.μ.

    Ο Πατριάρχης έχει εξασκηθεί πολύ στην διπλωματία, και ο λόγος του είναι ανάλογος. Μετά από τόσα χρόνια σχολιασμών (όπου λέμε τα ίδια και τα ίδια) πρέπει να καταλάβουμε ότι αλλοιώς μιλάει ο Εφημέριος της ενορίας μας, και αλλοιώς ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πατριάρχης, όταν μάλιστα απευθύνονται σε ετερόδοξους, αλλόδοξους, κλπ.
    Ετσι είναι τα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε, και τώρα πλέον είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι μορφωμένοι άνθρωποι (θεολόγοι, κλπ) δεν το καταλαβαίνουν αυτό. Τώρα, πρέπει να αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι , το καταλαβαίνουν, αλλά αντιδρούν επίτηδες, για να εξυψώσουν τον εαυτό τους, και να φανούν Ορθόδοξοι (καλύτεροι από τους άλλους ορθοδόξους), και να αποσπάσουν τον θαυμασμό των ανθρώπων, ως γενναίοι μαχητές της πίστεως !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/5/14, 8:26 μ.μ.

      ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ; ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ" ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

      ΙΔΟΥ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΑΛΛΑ "Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ": ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Κεφ. 1, στίχος: 8 "ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω".

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/5/14, 10:46 μ.μ.

      Εις τα της πίστεως ου χωρεί συγκατάβασις πρωτε ανώνυμε μας παραγγελει διαχρονικά ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός! Ούτε επομένως διπλωματία, ίδιον των πολιτικών και όχι των εκκλησιαστικών ηγετών!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/5/14, 7:42 μ.μ.

    Έτσι μιλούσαν φίλε και οι φίλοι του Νεστορίου, του Αρείου, του Βαρλαάμ, του Βησσαρίωνα. Άντε και καρδινάλιος.
    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/5/14, 3:50 μ.μ.

    Ο Χριστός γνωρίζει την καρδιά και τις προθέσεις του Πατριάρχη, και θα τον κρίνη με "την δικαίαν κρίσιν".
    Δεν θα τον κρίνη "κατ' όψιν", όπως κάνουμε εμείς οι άνθρωποι, που επηρεαζόμαστε από τα βλεπόμενα, και τα σχολιαζόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.