Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Αλβανοί «ληστές» ξυλοκόπησαν τον Ιερέα των Αγ. Σαράντα και πατέρα του προέδρου της Ομόνοιας Λεωνίδα Παππά! --ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στην Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου, την Παρασκευή.


Αλβανοί «ληστές» ξυλοκόπησαν τον Ιερέα των Αγ. Σαράντα και πατέρα του προέδρου της Ομόνοιας Λεωνίδα Παππά 
Επιστρέφοντας στο σπίτι του χτες, απόγευμα  Δευτέρας, ο πατέρας του προέδρου της «Ομόνοιας» και ιερέας της πόλης των Αγ. Σαράντα δέχτηκε άνανδρη επίθεση ξυλοκοπήματος από φερόμενους ως ληστές. Οι δράστες ακολούθησαν τον ηλικιωμένο ιερέα έως την πόρτα του σπιτιού του και εκεί τη στιγμή που έκλεινε η πόρτα δέχτηκε επίθεση.
Οι 2 γεροδεμένοι άντρες με μαύρα και καπέλο να κρύβει το πρόσωπό τους, προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και με την επίδειξη όπλου ακινητοποίησαν τον άτυχο ιερέα, δένοντας του τα χέρια.
Στην συνέχεια τον έσυραν  στο σπίτι και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν, απειλώντας τον  με την κάννη του όπλου κολλημένη στο κεφάλι του. Και ενώ τον ρωτούσαν  για χρήματα, δεν φάνηκε να τους ενδιαφέρει να ψάξουν, πάρα μόνο συνέχιζαν να κλωτσάνε και να βασανίζουν τον ανήμπορο πατέρα Χρήστο. Τον μετέφεραν στην τουαλέτα και άδειασαν πάνω του όλα τα απορρυπαντικά . Εκείνη τη στιγμή ήταν που ακούστηκε θόρυβος απ τους γείτονες και έτσι οι δράστες  τράπηκαν σε φυγή.
Ο πάτερ Χρήστος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο των Αγ. Σαράντα όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς βρίσκεται εκτός κινδύνου με αρκετά όμως χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα.
Λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα, οι φερόμενοι ως ληστές  φαίνεται να γνώριζαν καλά το πρόγραμμα του ιερέα καθώς τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν ολομόναχος στο σπίτι. Το γεγονός πως δεν αφαίρεσαν το παραμικρό απ το σπίτι και περιορίστηκαν στην επίθεση και μόνο μας δημιουργεί ερωτηματικά, κατά πόσο  το συμβάν ήταν τυχαίο. Διότι δεν μιλάμε μόνο για έναν απλό ιερέα, αλλά και για τον πατέρα του Προέδρου της πολιτικής οργάνωση ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια» ο οποίος, με τις καταγγελτικές τους δηλώσεις τελευταία για την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χιμάρας, προκάλεσε δυσαρέσκειες σε αλβανικούς κύκλους.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πάτερ Χρήστο και ελπίζουμε  οι αρμόδιοι να επιληφθούν του θέματος και να μην προσπεραστεί  και αυτή η επίθεση, όπως συμβαίνει με δεκάδες άλλες που λαμβάνουν χώρα καθημερινά  στις περιοχές  της Βορείου Ηπείρου.

 Νεολαία Βορειοηπειρωτών

Πηγή: "Ο Παιδαγωγός"

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στην Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου, την Παρασκευή 11/9/2015, 6μμ, ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη



12 Αυγούστου 2010:Αλβανοί δολοφονούν τον βορειοηπειρώτη
Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα, επειδή μιλούσε Ελληνικά

14 Οκτωβρίου 2014: Αλβανοί εισβάλουν στην Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου, φωνάζοντας "Να φύγετε Έλληνες, θα σας κάψουμε".


26 Αυγούστου 2015:
Οι Αλβανικές αρχές και ο Δήμαρχος Χιμάρας κατεδαφίζουν την εκκλσία του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χιμάρας. Στη θέση του, θέλουν να χτίσουν μνημείο για ουνίτη παπικό ιεραπόστολο που πήγε να προσηλυτίσει τους Έλληνες Ορθοδόξους.
Φτάνει πιά!!


ΚΑΤΩ τα χέρια σας

από τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου!


Την ερχόμενη Παρασκευή 11/9/2015,  
στις 6μμ
έξω από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα 
και έξω από το αλβανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

  • Δεν ανεχόμαστε να γκρεμίζουν Ορθόδοξες εκκλησιές όπως έκαναν στα χρόνια του Ενβέρ Χότζα. 
  • Δεν θα αφήσουμε μόνους τους Έλληνες βορειοηπειρώτες. 
  • Δεν θα επιτρέψουμε να εξαφανιστεί ο Ελληνισμός της προαιώνιας ελληνικής γης της Βορείου Ηπείρου. 


Για να μην θρηνήσουμε μία ακόμη "χαμένη" πατρίδα.
καλούμαστε ΟΛΟΙ, ελλαδίτες και βορειοηπειρώτες,
 να δώσουμε το παρόν

Διοργανωτές:
στην Αθήνα:
έξω από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα
(Βεκιαρέλη Αριστ. 7, παράδρομος της Λεωφόρου Κηφισίας, Φιλοθέη).

και στην Θεσσαλονίκη
έξω από το αλβανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης
(Τσιμισκή 43, μέγαρο Assos Odeon)
Στις 2 (ταυτόχρονες) συγκεντρώσεις, θα διαβαστεί χαιρετισμός του αγωνιστή μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης π.Ανδρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.