Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

«Βλέποντες ου βλέπουσι»!

ΠΟΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ?

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!

Έντονα επικριτικός προς την Ρωσία αλλά και προς τις ΗΠΑ εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και προσωπικός σύμβουλος του Ερντογάν, ο Numan Kurtulmuş, κατηγορώντας αυτές τις δυο χώρες ότι οδηγούν την περιοχή σε ένα σε ένα «πραγματικό πόλεμο», όπως τον χαρακτήρισε, (Aslı savaş), που θα έχει σαν αποτέλεσμα πολλά καινούργια εκατομμύρια προσφύγων.

Παράλληλα μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, ο αρχηγός των Ισλαμιστών του Χαλεπιού πρώην αντισυνταγματάρχης του συριακού στρατού, ο Abdulcebbar Ageydi, τόνισε ξεκάθαρα ότι οι ισλαμιστές δεν μπορούν να δεχτούν την εκεχειρία που έχει ανακοινωθεί για τις αρχές Μαρτίου, γιατί αυτή θα ευνοήσει τους Κούρδους καθώς θα συνεχίσουν τις επιθετικές τους ενέργειες κατά της συριακής αντιπολίτευσης. Ο Abdulcebbar Ageydi υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στην Συρία αν δεν αλλάξει το καθεστώς και δεν ανατραπεί ο πρόεδρος Άσαντ.

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό, (τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak), ο αρχηγός της Σιϊτικης ιρακινής πολιτοφυλακής, ο Haşdi Şabi, δήλωσε πως Ιρακινοί Σιϊτες πολιτοφύλακες πολεμούν στις τάξεις του συριακού στρατού εναντίον των Ισλαμιστών.

Αλλά δεν έφτανε αυτό. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, οι Τούρκοι έχουν πληροφορείς ότι Αρμένιοι βρίσκονται και πολεμούν στις τάξεις των Κούρδων στη Συρία ενώ ενισχύουν και τις επιθέσεις του ΡΚΚ στην ίδια την Τουρκία.
Όπως φαίνεται όλο και περισσότεροι εμπλέκονται σε αυτό το συριακό χάος και η αναγγελθείσα εκεχειρία πολύ λίγες ελπίδες υπάρχουν για την εφαρμογή της, ενώ συνεχώς εντείνονται τα ατελείωτα κύματα των προσφύγων.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.