Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Ο Μητροπολίτης των Αφορισμῶν και της κατάρας!


kalabriton.filis-1
     Αὐτὰ ἐκστόμισε ὁ Μητροπολίτης τῶν Ἀφορισμῶν καὶ τῆς κατάρας! Ὁ μητροπολίτης ποὺ συνήργησε στὶς πρωτοβουλίες τοῦ Ἀρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου νὰ πρωτοέρθει ὁ Πάπας Παῦλος-Ἰωάννης στὴν Ἑλλάδα! αὶ κάλυψε τὸ ψέμα τοῦ Χριστόδουλου ὅτι τὸν Πάπα τὸν προσκάλεσε ὁ Πρόεδρος Στεφανόπουλος). Ὁ μητροπολίτης ποὺ τόλμησε νὰ ἐναντιωθεῖ στοὺς ἑκατοντάδες Ἁγίους καὶ στὴν Ὀρθόδοξη Παράδοση καὶ νὰ πεῖ: "Ὁ Παπισμὸς δὲν εἶναι αἵρεση! Ποτέ δὲν θὰ σᾶς διδάξω ὅτι ὁ Παπισμὸς εἶναι αἵρεση"!!!
   Τί εἶναι χειρότερο; Οἱ ὅποιες ἀπαράδεκτες ἐνέργειες κάποιων κοσμικῶν ἀνθρώπων, ἢ οἱ βλάσφημες καὶ κακόδοξες πράξεις τῶν τάχα Ὀρθόδοξων Ἐπισκόπων ποὺ σκανδαλίζουν συνεχῶς μὲ τὴν ἀμετροέπειά τους καὶ τὴν δίψα τους νὰ ἀσχολοῦνται μαζί τους τὰ Μ.Μ.Ε.; Καὶ δὲν φοβᾶται ὁ κ. Ἀμβρόσιος Λενῆς, ὅταν ἐκφέρει αὐτὲς τὶς κατάρες γιὰ τοὺς ἄλλους;


Καλαβρύτων: ''Να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοιο διάταγμα''     

Πηγή: "Ρομφέα"
Γράφει η Πέπη Σπηλιωτοπούλου

Η καθιερωμένη ομιλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου στην πλατεία Αγίας Λαύρας κατά τη συνάντηση των επιταφίων του κέντρου του Αιγίου σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στο κοινό που την παρακολούθησε, καθώς το περιεχόμενό της μόνο σε ...Άγιες μέρες δεν παρέπεμπε.
Με φωνή στεντόρεια και αρκούντως αυστηρή, ο ίδιος λοιδωρώντας τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη για την επερχόμενη απόφασή του να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία και να αντικατασταθεί με το μάθημα της Θρησκειολογίας, του ευχήθηκε να...σαπίσει το χέρι του (!) αν τολμήσει να υπογράψει τέτοιο διάταγμα.
Όσον αφορά σε ομάδα αθέων που μέσω facebook καλούσαν απόψε σε δείπνο με κρεοφαγία σε διάφορες πόλεις της χώρας, τους ευχήθηκε να ...τρυπήσει το στομάχι τους, όχι γιατί θα φάνε κρέας αλλά γιατί προκαλούν το θρησκευτικό αίσθημα.
"Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση. Όσον αφορά στο κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι. Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν! Ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει και να λατρεύει το Θεό που θέλει αλλά να μην προκαλεί το αίσθημα του θρησκευτικού κόσμου" σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.
Όπως είναι φυσικό, οι πιστοί άκουγαν άναυδοι τις 'κατάρες' του Μητροπολίτη, ενώ σε μια προσπάθεια να απαλύνει το βαρύ κλίμα, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος πήρε το λόγο και ευχήθηκε Καλό Πάσχα.
"Μπορεί να έχουν γίνει λάθη και τούτες τις Άγιες Μέρες θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και αγαπημένοι, με ειρήνη και ομόνοια. Αυτό είναι για μένα το μήνυμα της Αναστάσεως" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.