Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Φταίνε οι ανησυχούντες; Συνεχώς σε επίσημα έγγραφα η...πλήρης ενότητα με τους Ρ/καθολικούς

Πηγή: "ekklisiaonline"

Αυξάνονται και πληθύνονται και κατακυριεύουν τα επίσημα έγγραφα οι αναφορές περί "πλήρους ενότητας" μεταξύ της Ορθοδόξου και της Ρωμαιοκαθολικής πλευράς.
Δηλώσεις περί ενότητας υπάρχουν διαρκώς αλλά οι αναφορές σε επίσημα έγγραφα είναι... αλλουνού παπά Ευαγγέλιο...
Κι επειδή scripta manent verba volant ( μτρφ τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν) φταίνε μετά οι ανησυχούντες για το τι ετοιμάζεται πίσω από την πλάτη του ποιμνίου;;; 
Τις προάλλες στη Μυτιλήνη πάλι στην επίσημη διακήρυξη γίνεται λόγος για πλήρη ενότητα. "Από την πλευρά μας, υπακούοντας στο θέλημα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, πιστεύουμε ακράδαντα, ολόψυχα και με αποφασιστικότητα, ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την προώθηση της πλήρους ενότητας όλων των Χριστιανών" λέει το απόσπασμα. 
Νοέμβριο του 2014 όταν επισκέφθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος το Φανάρι ανήμερα του Αγίου Ανδρέα πάλι για πλήρη ενότητα έγραφε η κοινή διακήρυξη. 
Νωρίτερα την ίδια χρονιά, τον Μάϊο. όταν οι δύο προκαθήμενοι συναντήθηκαν στα Ιεροσόλυμα πάλι για βήματα προς την πλήρη ενότητα έλεγε η διακήρυξη και "προς την πλήρη κοινωνία"

Οι συνεχείς αναφορές σε επίσημα έγγραφα δεν είναι τυχαίες προφανέστατα. Μένει να δούμε μήπως και στην διακήρυξη της Πανορθόδοξης δούμε κανένα τέτοιο...μαργαριτάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.