Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ, ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ!


sinaxi-1
Βόλος - Τηλέμαχος Παππάς

     Η 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 23 Μαϊου στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.
   Πρόκειται για ιστορικό γεγονός, αφού συγκαλείται για πρώτη φορά και φέρνει κοντά τους Επισκόπους και τον Ιερό Κλήρο των θεσσαλικών Μητροπόλεων, με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση καίριων ποιμαντικών προβλημάτων, την γνωριμία, την διά της προσευχής και πνευματικής συναναστροφής αδελφική κοινωνία και αλληλοενίσχυση.
     Εν τέλει, την σφυρηλάτηση της πολύτιμης ενότητας, που στην εποχή μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι αναγκαία.
  Την πρώτη αυτή Σύναξη τίμησε με την παρουσία τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, οι Σεβ. Μητροπολίτες Σταγών καί Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος καί Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, καθώς και πολυπληθείς αντιπροσωπίες Κληρικών από τις αντίστοιχες Ιερές Μητροπόλεις.
  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την εναρκτήρια Δέηση, προσφώνησε ο φιλοξενών Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ χαιρέτισαν οι φιλοξενούμενοι Ιεράρχες και ο Μακαριώτατος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της συνάξεως.
   Το γενικό θέμα της Συνάξεως είναι: «Ο Ορθόδοξος Κληρικός: ποιμένας και λειτουργός στο σύγχρονο κόσμο».
  Επ' αυτού θα εισηγηθούν: ο Πρωτ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Γενικός Διευθυντής στο «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Ψυχίατρος και ο Πρωτ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
   Ακολούθησε συζήτηση επί των εισηγήσεων και η καταληκτήρια προσλαλιά από τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.