Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Σωστά: Κακή οργάνωση η Arigatou κι όσοι ανήκουν σ' αυτήν. Αλλά το Π.Σ.Ε. κι όσοι ανήκουν σ' αυτό -όπως ο Πειραιώς; Καλοί και ...Ορθόδοξοι!!!


arigato-1

    Πλήρης και πανηγυρική είναι η επιβεβαίωση του πρωτοσέλιδου θέματος της «Ορθόδοξης Αλήθειας» στο φύλλο της 13ης Απριλίου για τη νεοβουδιστική οργάνωση Arigatοu και τη συμμετοχή σε
διοικητικό της συμβούλιο(!) του σχολικού συμβούλου  (θεολόγων) Άγγελου Βαλλιανάτου.
   Ο κ. Βαλλιανάτος είναι εις εκ των εκλεκτών του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής και δεξί χέρι του κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου, ο οποίος είναι σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας και προϊστάμενος του Γραφείου Α΄ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
    Οι κύριοι Βαλλιανάτος και Γιαγκάζογλου υποστηρίζουν με πάθος και προωθούν εδώ και καιρό διάφορες «καινοτόμες» ιδέες για το μάθημα των Θρησκευτικών.
   Αυτή η ταύτιση των νέων ιδεών τους με όσα πρεσβεύει και πολιτικά ο υπουργός Παιδείας για την αλλαγή του χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών ουσιαστικά σε Θρησκειολογία τούς
προώθησε στην αρμόδια επιτροπή που κάνει τις απαραίτητες εισηγήσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την αλλαγή του μαθήματος σε ένα θρησκειολογικό συνονθύλευμα, όπου ο Χριστός, ο Μωάμεθ και ο Βούδας είναι πάνω κάτω τα ίδια πρόσωπα.
    Τις τελευταίες ημέρες με το συγκεκριμένο θέμα ασχολήθηκε και η αρμόδια Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων. Στη συνεδρίασή της προήδρευσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος μέσα από όσα δήλωσε αποκλειστικά στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» επιβεβαιώνει πλήρως το πρωτοσέλιδό μας, όπως αναφέρει άλλωστε και η εισήγηση της αρμόδιας Συνοδικής Επιτροπής προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ»
   Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Μετά από τη διερεύνηση των στοιχείων αποφασίσαμε στην επιτροπή σχετικά με την Arigatou ότι πρόκειται περί μιας επικινδύνου οργανώσεως, η οποία αποτελεί όχημα της νέας εποχής, της νέας τάξης και προωθεί τη διάδοση του βουδισμού, και έχει ένα προσωπείο δήθεν διομολογιακής ενοποίησης των ανθρώπων, σε συνεργασία με ΜΚΟ, με το πρόταγμα της συνεννοήσεως των ανθρώπων, αυτά τα γνωστά που υποστηρίζουν, τα οποία είναι εύηχα και πολύ έξυπνα, για να πέφτει κανείς στην παγίδα αυτών των πραγμάτων.
   Σε ό,τι αφορά τον κ. Βαλλιανάτο, εγώ απέστειλα τα δημοσιεύματά σας στην Ιερά Σύνοδο και ζήτησα να διερευνηθούν, διότι στο δημοσίευμά σας υπάρχει και απεικόνιση της ιστοσελίδας της οργάνωσης όπου εκεί μετέχει ο κ. Βαλλιανάτος. Είπαμε, λοιπόν, ότι, εφόσον διακριβωθεί ότι ο κύριος αυτός είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης, θα πρέπει επισήμως η Εκκλησία να ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Παιδείας να απομακρυνθεί από την επιτροπή για το μάθημα των Θρησκευτικών. Τώρα η Σύνοδος έχει τον λόγο, εμείς εισηγούμαστε στη Σύνοδο και εκείνη αποφασίζει».
    Στη συνέχεια της συνομιλίας μας ο Μητροπολίτης Πειραιώς τονίζει και τα εξής: «Γράφω σε ένα πρόσφατο κείμενό μου ότι την ημέρα που ο υπουργός μιλούσε για τον δήθεν ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών δημοσιεύετο στο ΦΕΚ νόμος, τον οποίο ο ίδιος ψήφισε μαζί με τον νόμο περί ερεύνης, όπου υπάρχει σαφής αναφορά που λέει ότι για τους Ελληνόπαιδες εβραϊκής θρησκευτικής παραδοχής και για τους Ελληνόπαιδες ρωμαιοκαθολικής θρησκευτικής πίστεως τους δασκάλους και τους καθηγητές τούς προτείνουν η ρωμαιοκαθολική ιεραρχία και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο αντίστοιχα, ενώ για τους Ελληνόπαιδες ορθοδόξους θα επιλέγουν τους καθηγητές ο κ. Βαλλιανάτος, ο κ. Γιαγκάζογλου, ο κ. Λιάκος και δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος ιδεοληπτικός τύπος, ο οποίος θα έχει το δικαίωμα να αποφαίνεται επί θεμάτων για τα οποία δεν έχει καμία αρμοδιότητα».
    Θυμίζουμε σε όσους δεν το γνωρίζουν εντός ή εκτός της Συνόδου ότι η Arigatou ξεκίνησε ως ιαπωνικό νεοβουδιστικό παρακλάδι και κατέληξε να είναι διεθνής παραθρησκευτική, συγκρητιστική οργάνωση, που αποδέχεται και συγκεντρώνει κάθε θρησκευτική πίστη και κοσμική ή αθεϊστική άποψη.

    Αναφορικά με τη χώρα μας, η οργάνωση Arigatou επιχειρεί να ελέγξει τον προσανατολισμό του μαθήματος των Θρησκευτικών μέσα από το Πρόγραμμα Σπουδών του 2011, αναθεωρημένο το 2014, το οποίο αποτελεί αντιγραφή του δικού της προγράμματος. Ουδέν κρυπτόν, λοιπόν, υπό τον ήλιον. 

Ποιοι και γιατί καλύπτουν τον εκλεκτό του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη;

   Ενώ με τρόπο ξεκάθαρο και κάθετο η αρμόδια Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων τοποθετήθηκε και έκανε και την εισήγησή της στη ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα της Arigatοu και του κ. Βαλλιανάτου, η Σύνοδος στις τελευταίες συνεδριάσεις της του μηνός Ιουνίου δεν έλαβε απόφαση για το θέμα, αν και πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της Συνόδου, με τις οποίες επικοινώνησε η «Ορθόδοξη Αλήθεια», επιβεβαιώνουν ότι το θέμα συζητήθηκε.
   Από αυτή την κωλυσιεργία, λοιπόν, προκύπτουν κάποια ερωτήματα στα οποία μάλλον θα πρέπει κάποιος να απαντήσει.
     Αληθεύει ή όχι ότι ο κ. Βαλλιανάτος έχει έμμισθη σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος και, αν ναι, με ποιον τρόπο;
  Σταμάτησε αυτή η συνεργασία μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας και κυρίως μετά την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής της Συνόδου επί των Αιρέσεων προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ή η σχέση αυτή υφίσταται ακόμα; Υπάρχουν παράγοντες της Συνόδου οι οποίοι καλύπτουν τον κ. Βαλλιανάτο και, αν ναι, γιατί;
   Υπάρχει άλλη περίπτωση κατά την οποία υπήρξε τόσο ξεκάθαρη τοποθέτηση για κάποιο πρόσωπο ή οργάνωση από την Επιτροπή επί των Αιρέσεων και η Σύνοδος δεν έλαβε απόφαση; Θα συζητηθεί πάλι το συγκεκριμένο θέμα ή θα παραπεμφθεί στις καλένδες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.