Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

Τώρα θυμήθηκε ότι είμαστε Μία Εκκλησία!

Οικουμ. Πατριάρχης:

Δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως Ομοσπονδία εκκλησιών. Είμαστε μια εκκλησία.

Μας αιφνιδίασαν οι απόντες
  • Από  haniotika-nea
   Την ανάγκη πραγματοποίησης της Αγίας και Ιεράς Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας επισήμανε στην εναρκτήρια ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 


   Στην εισαγωγική του ομιλία ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε πως δεν υπήρχαν περιθώρια για αναβολές στη σύνοδο λόγω των σημαντικών ανοικτών θεολογικών ζητημάτων (Αυτοκέφαλες εκκλησίες, οικουμενικότητα), ενώ σημείωσε πως δεν αποκλείεται στο μέλλον να ακολουθήσει και άλλη σύνοδος στην οποία θα μετέχουν και οι 4 εκκλησίες που απουσιάζουν από τις εργασίες.
    “Η σύνοδος δεν συνέρχεται για τον εαυτό της αλλά για όλο τον λαό του Θεού, για όλον τον κόσμο” τόνισε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο κόσμος αναμένει να ακούσει από το στόμα μας τη λέει η εκκλησία.
    Ο  πατριάρχης  έκανε  μια  ιστορική  αναδρομή  στις προσπάθειες ετών για να συγκληθεί η Οικουμενική σύνοδος.

  
  “Μας αιφνιδίασαν δυσαρέστως” ανάφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τη μη συμμετοχή των εκκλησιών της Αντιοχείας, Ρωσίας, Βουλγαρίας και Ρωσίας,  συμπληρώνοντας πως αυτό έγινε ενώ είχαν αποστείλει τον πλήρη κατάλογο των αντιπροσώπων τους, είχαν κλησθεί ξενοδοχεία.

    “Πλήττοντας την ενότητας ημών, πλήττουμε εαυτούς. Δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως Ομοσπονδία εκκλησιών. Είμαστε μια εκκλησία και οι όποιες διαφορές μας λύνονται μόνο εν Συνόδω. Παν πλήγμα της Συνόδου πλήττει την υπόσταση της εκκλησίας μας” είπε χαρακτηριστικά.

    Η κάλυψη της συνόδου από δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο είναι πολύ μεγάλη, ενώ ιδιαίτερα αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας.:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.