Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Δηλαδή αν αναβληθεί η Πανορθόδοξη... Είμαστε εντάξει;;;

Δηλαδή εαν δεν συγκληθεί

η Ληστρική Σύνοδος σε 10 μέρες,

τότε είστε ορθόδοξοι; 



Οι αιρέσεις που εξαπολύουν κάθε εβδομάδα οι επίσκοποι... Ζηζιούλας Σαββάτος κλπ.
και τα συλλείτουργα του Βαρθολομαίου δεν είναι λόγοι καθαιρέσεως; 




Αν δεν γίνει η Σύνοδος στην Κρήτη, τότε κοινωνάς απο τα χέρια του Βαρθολομαίου με καθαρή συνείδηση;


από σχόλιο που διαβάσαμε (στὴν ἑπομένη ἀνάρτηση)

__________________________________________________________________________________________________________________

ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Εν μέσω τν τελευταίων εξελίξεων, η μη συμμετοχή τν δύο Εκκλησιν – Βουλγαρίας και Αντιοχείας – στην Σύνοδο τς Κρήτης και η εμμονή το αιρετικο Οικουμενιστο Πατριάρχου να συγκαλέση την Παναιρετική Σύνοδό του την στιγμή που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, έρχεται η Εκκλησία τς Ελλάδος με Εγκύκλιό της προς τον Λαό η οποία αναφέρει το πιο εξαπλωμένο ψέμα γύρω από την Σύνοδο. Λέγει:

«…πό 17 ως 26 ουνίου, θά συνέλθει στήν Κρήτη γία καί Μεγάλη Σύνοδος τν ρθοδόξων κατά τόπους κκλησιν, …, γιά νά συσκεφθε ν γί Πνεύματι καί νά φανερώσει τήν νότητα τς ρθοδόξου κκλησίας…». (http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/egyklioi.asp?id=2133&what_sub=egyklioi)

Εξ αρχς να πούμε ότι για τους Ορθοδόξους δεν υφίσταται ενότητα εντός τς Ορθοδόξου Εκκλησίας όταν Αυτή είναι γεμάτη από αιρετικούς οικουμενιστάς πατριάρχας, αρχιεπισκόπους και μητροπολίτας οι οποίοι δεν πρεσβεύουν την Ορθόδοξη Πίστη. Αυτοί οι εντός Εκκλησίας αιρετικοί θα προκαλέσουν με την Σύνοδο στην Κρήτη σχίσμα στην Εκκλησία αφού γνωρίζουν ότι οι Ορθόδοξοι δεν πρόκειται να δεχθούν τις απόψεις τους και τα διάφορα αίσχη που διέπραξαν και διαπράττουν επί δεκάδες χρόνια εις βάρος τς Ορθοδοξίας (όπως π.χ. τις συμπροσευχές με αιρετικούς κ.λπ.).

Σκοπός τς Συνόδου τς Κρήτης είναι να δημιουργηθεί σχίσμα στην Εκκλησία και όχι η δήθεν ενότητα. Αυτό επιβεβαιώνει και ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής, αρχιδιάκονος και σύμβουλος επί θεολογικών θεμάτων του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Στην ερώτηση «Αν μία ή περισσότερες εκκλησίες δεν συμμετέχει, αυτό αλλάζει τη θεολογική ή εκκλησιολογική ισχύ της Συνόδου; απάντησε ως εξής:

«Η απλή απάντηση είναι όχι … Αν μία ή περισσότερες εκκλησίες δεν παρίσταται, ή αποσυρθεί κατά τη διάρκεια της συνόδου, ή δεν είναι παρούσα και δεν ψηφίσει, όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν, εξακολουθούν να ισχύουν και να είναι δεσμευτικές για όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.
Έτσι τουλάχιστον αποφάσισαν οι Προκαθήμενοι τον Ιανουάριο. Η Μεγάλη Σύνοδος είναι πάνω και πέρα από κάθε τοπική Εκκλησιαστική Σύνοδο … και παραμένει τέτοια, ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή ενός ή περισσοτέρων Εκκλησιών.» (
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/8763-epifanis-klirikos-leei-oti-i-b-batikani-tis-orthodojou-ekklisias-tha-ginei)

Ασφαλώς οι Εκκλησίες που διαφωνούν θα δέχονται πολιτικές πιέσεις. Η Νεοταξική Σύνοδος τς Κρήτης είναι ένα βήμα προς την Παγκόσμια Θρησκεία, η οποία συνδέεται με την Παγκόσμια Οικονομία και την Παγκόσμια Πολιτική.

Η Σύνοδος τς Κρήτης, όπως λέγει η κα. Ελισάβετ Προδρόμου, η οποία εξελέγη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως μέλος τς αντιπροσωπείας στην Σύνοδο, «πρέπει να βοηθήσει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, ώστε να κατανοήσουν, να συμβιβαστούν και ενεργά να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση της πραγματικότητας της παγκόσμιας θρησκευτικής ετερότητας». (Ορθόδοξος Τύπος, 27/05/2016).
Με άλλα λόγια, οι Ορθόδοξοι να ξεχάσουν την Αληθινή Πίστη και να προβάλουν τους Ετεροδόξους! Η παρουσία των αιρετικ
ν στην Σύνοδο και η τοποθεσία τους πίσω από τους προκαθημένους έχει ακριβώς αυτό τον σκοπό.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και τα λοιπά Μέλη τς Δ.Ι.Σ. με την φράση «νά φανερώσει τήν νότητα τς ρθοδόξου κκλησίας…» ρίχνουν στάχτη στα μάτια τν πιστν.

Επίσης, πέρασε με πολύ ύπουλο τρόπο ο αντίχριστος Κανονισμός Λειτουργίας τς ληστρικς Συνόδου τς Κρήτης από την Ιεραρχία τς Εκκλησίας τς Ελλάδος. Είναι απαράδεκτο ότι η πλειοψηφία τν Ιεραρχν στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση τς Ιεραρχίας (24-25 Μαίου) δεν αντέδρασε σ’ αυτό το γεγονός. Έπρεπε να αποδοκιμάσουν τον Αρχιεπίσκοπο και τα Μέλη τς Δ.Ι.Σ. λέγοντας τους:

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΑΣ – ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΚΕΙΜΕΝΑ;

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ, ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΑ ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΟΔΟ;

Ήδη η προετοιμασία τς Συνόδου απέδειξε την επιβολή μιας αντίχριστης δικτατορίας στην Εκκλησία, δηλ. την κατάργηση του συνοδικο συστήματος.

Η εμμονή το Αιρεσιάρχου Πατριάρχου να συγκαλέση την Σύνοδο στην Κρήτη δεν είναι τίποτε άλλο από την εκτέλεση τς διαταγής το Πάπα, τς Νέας Τάξης Πραγμάτων, και πρέπει να ερμηνευθή ως εξής:

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ 8 ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΕΓΚΥΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΙΣΜΑ!!!

Σχίσμα τς Ορθοδόξου Εκκλησίας επιδιώκουν οι αιρετικοί οικουμενισταί. Μς το αποκαλύπτει ο γνωστός αιρετικός Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος σε συνέντευξη, όπου λέγει τα εξής απαράδεκτα και απειλητικά:

«Το να μην έρθει μία Εκκλησία στην Σύνοδο, πρώτον γράφει την Ιστορία της, αμέσως αποκόπτεται η Ίδια από αυτό το σώμα το συνοδικό τς Ορθοδοξίας, παίρνει την ευθύνη τς ιστορικς απομόνωσης…» (http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/8724-messinias-xrusostomos-paixnidia-ejousias-gia-tin-agia-sunodo από 7.07 λεπτό).

Πρέπει να καταλάβουν οι Ορθόδοξοι επίσκοποι ανά τον κόσμο ότι πρέπει να μαζευτούν και να καταδικάσουν τον Οικουμενισμό συνοδικά και να αποκόψουν τους αιρετικούς οικουμενιστάς προκαθημένους και επισκόπους (όπως τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας) από το Σμα τς Εκκλησίας. Ουδέποτε οι αιρετικοί έφυγαν από μόνοι τους!

Τέλος, για το κόστος συμμετοχς διαβάζουμε στην Romfea.gr: «…Η Romfea.gr είναι σε θέση να γνωρίζει έναν σημαντικό λόγο απουσίας των Βουλγάρων που δεν είναι άλλος από: το κόστος συμμετοχής. Ούτε η δήθεν διεκδίκηση ιερών λειψάνων ούτε άλλα σενάρια που διαρρέουν άλλες Εκκλησίες σε διάφορα εκκλησιαστικά blog, μιλώντας εξ ονόματος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.
Στην τελευταία Σύνοδο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αποφασιστεί να αναλάβουν το (υψηλό) κόστος συμμετοχής (περίπου 120 χιλιάδες ευρώ) το Πατριαρχείο Βουλγαρίας και δύο Μητροπόλεις. Στο τέλος όμως Βούλγαρος Μητροπολίτης φέρεται να είπε πως προτιμά να δώσει αυτά τα χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρά να τα δαπανήσει για αυτή την «αιρετική σύνοδο» όπως χαρακτήρισε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο….».
http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-boulgarias/8714-ta-senaria-sunomosias-gia-tin-apousia-ton-boulgaron

Ποιό είναι το υψηλό κόστος συμμετοχς στην αιρετική σύνοδο τς Κρήτης για την Εκκλησία τς Ελλάδος;;; Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και οι λοιποί Ιεράρχες που επιθυμούν την Σύνοδο αυτή συνειδητοποιούν ότι τα χρήματα που αυτοί διαχειρίζονται είναι χρήματα και περιουσίες του πιστο Λαο που δόθηκαν για φιλανθρωπίες; Δεν δόθηκαν ούτε για τις αρρωστημένες φιλοδοξίες τους, ούτε για την συμμετοχή τς Εκκλησίας σε αιρετική σύνοδο!

Είθε ο Πανάγαθος Κύριος να αποτρέψει την σύγκληση τς Συνόδου τς Κρήτης που επιζητούν οι κάθε λογής αιρετικοί (εντός και εκτός τν τειχν τς Εκκλησίας), να φωτίσει τους καλοπροαίρετους ετεροδόξους να αναζητήσουν την Αλήθεια τς Ορθοδόξου Πίστεως μακριά από τα ψέματα και τις αιρέσεις τν Οικουμενιστν, και να ενδυναμώσει τους ορθοδόξους να απομακρύνουν τους εντός της Εκκλησίας ευρισκομένους αιρετικούς.

Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος θεολόγος
***
Ο  Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ,...":


Δηλαδή εάν δεν συγκληθεί η Ληστρική Σύνοδος σε 10 μέρες, τότε είστε ορθόδοξοι;
Οι αιρέσεις που εξαπολύουν κάθε εβδομάδα οι επίσκοποι του Νέου γράφε Ζηζιούλας,  Σαββάτος κλπ.
και τα συλλείτουργα του Βαρθολομαίου δεν είναι λόγοι καθαιρέσεως;

Αν δεν γίνει η Σύνοδος στην Κρήτη, τότε κοινωνάς από τα χέρια του Βαρθολομαίου με καθαρή συνείδηση;

***

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ,...":

Μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει εάν το παραπάνω σχόλιο/ερώτηση είναι αληθινό? Ο πιστός τί πρέπει να κάνει?

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εαν δεν συγκληθεί η Ληστρική Σύνοδος σε 10 μέρες, τότε είστε ορθόδοξοι;
Οι αιρέσεις που εξαπολύουν κάθε εβδομάδα οι επίσκοποι του Νεου γράφε Ζηζιούλας Σαββάτος κλπ.
και τα συλλείτουργα του Βαρθολομαίου δεν είναι λόγοι καθαιρέσεως;

Αν δεν γίνει η Σύνοδος στην Κρήτη, τότε κοινωνάς απο τα χέρια του Βαρθολομαίου με καθαρή συνείδηση;
Ανώνυμος είπε...
Μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει εάν το παραπάνω σχόλιο/ερώτηση είναι αληθινό? Ο πιστός τί πρέπει να κάνει?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.