Επειδή οι Ορθόδοξοι Αγιορείτες Πατέρες έχουν δηλώσει ότι θα διακόψουν το Mνημόσυνο του Παναιρετικού Αιρεσιάρχη Πατριάρχη Βαρθολομαίου αυτό τους δαιμονίζει. Ας προσέξουν
όμως διότι θα αρχίσουν να λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι εναντίον τους.
   Κάποιοι Αντιπρόσωποι Ιερών Μονών και Γέροντες Συνοδειών, επειδή πιστεύουν ότι εξασκούν εξουσία και όχι διακονία στο σώμα της Αγιορείτικης Πολιτείας, δείχνοντας με αυτό ότι έχει ψηλώσει ο νούς τους, όπως έγραφε ο Ορθοδοξώτατος Παπαδιαμάντης Κολυβάς φιλοαγιορείτης, τούς παρακαλούμε και τους εφιστούμε την προσοχή, να σταματήσουν να επιτελούν έργο Διαβόλου κι ας αρχίσουν επιτέλους να ασχολούνται σοβαρά με τα θέματα της Ορθοδόξου Πίστεως και τους Ιερούς Κανόνες των Συνόδων της Εκκλησίας, και να μην εκφράζουν παράλογες, λογικές ερμηνείες του μυαλού τους, ότι δηλαδή, όσοι κόβουν το Μνημόσυνο του Αιρεσιάρχη Πατριάρχη, ότι αυτοί διαιρούν και δημιουργούν σχίσματα, ενώ αντιθέτως ο 15ος Κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου, τους κατακρίνει ως συκοφάντες και ψευτοδιδασκάλους, όλους αυτούς τους Αιρετικούς Οικουμενιστές που λέγουν αυτά κι ας λάβουν σοβαρά υπ όψιν τους, ότι αυτοί είναι που δημιουργούν σχίσματα και διαιρούν την Αθωνική Μοναστική Πολιτεία, με το να συνεχίζουν να μνημονεύουν τον Αιρεσιάρχη Οικουμενιστή Πατριάρχη, φοβούμενοι μήπως χάσουν τα Μοναστήρια τους και τα Κελλιά τους και όχι φοβούμενοι τον Φοβερό και Ζώντα Θεό!
  Κι αν ως τώρα δεν έχουν ασχοληθεί και δεν γνωρίζουν την Αγιοπατερική Εκκλησιολογική Διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας, τουλάχιστον να έχουν στοιχειώδη ταπείνωση κι επίγνωση και να μην ελέγχουν τους ἀλλους.
  Εμείς ως Αγιορείτες Πατέρες, έχουμε δημοσιεύσει δύο ανοιχτές επιστολές, απευθυνόμενοι προς την Ιερά Κοινότητα και τους Ηγουμένους, και ουδείς απάντησε γραπτώς εάν κάπου σφάλουμε. Εμείς ότι γράφουμε δεν είναι προσωπική μας γνώμη. Προβάλλομεν την Διδασκαλίαν της Εκκλησίας με βάση την Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες.
   Εάν θέλουν αυτοί ας απαντήσουν γραπτώς και κατοχυρωμένα.
Ένας φτωχός Αγιορείτης Μοναχος.