Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Οι σύγχρονοι "νικητές" παίρνουν βραβείο από τον Πάπα, κι όχι τον "στέφανο της ζωής" του εσφαγμένου αρνίου"!

Σε Έλληνα καθηγητή θεολογίας το βραβείο του επίτιμου Πάπα!


0dee32812ba570c2264cc4751c02bb81_L.jpg
Του Μανώλη Κείου
  Έλληνας καθηγητής θεολογίας -και μάλιστα δογματικής- στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι ο ένας εκ των νικητών του φετινού βραβείου Ράτζινγκερ, του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου δηλαδή.
Οι νικητές του Βραβείου Ράτσινγκερ για το 2016 ανακοινώθηκαν σήμερα και είναι οι Inos Biffi και Ιωάννης Κουρουμπελες.
Ο μονσινιορ Biffi, είναι καθηγητής, θεολόγος και λειτουργός διεθνούς φήμης, ο οποίος έχει επίσης συγγράψει εκατοντάδες βιβλία και δοκίμια.
Ο Έλληνας νικητής είναι ο Ιωάννης Κουρουμπελές της Θεολογικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Βατικανού "Ένα μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης".
Ο κ. Κουρεμπέλες ανήκει στον τομέα Γ: Δογματικής Θεολογίας.
Ο δρ. Ι. Κουρεμπελές γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε θεολογία στα Παν/μια της Θεσσαλονίκης, Erlangen και Ηeidelberg (Γερμανία). Είναι διδάκτορας του τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης (1998) με θέμα διατριβής "Η Χριστολογία του Ρωμανού του Μελωδού και η σωτηριολογική σημασία της”. Έχει διδάξει ως καθηγητής θεολόγος στη μέση εκκλησιαστική εκπαίδευση. Δίδαξε το αντικείμενο "Συμβολική: Διορθόδοξες-Διαχριστιανικές Σχέσεις" στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ και διδάσκει «Ιστορία Δογμάτων» και «Δογματική και Συμβολική Θεολογία».
Το Βραβείο Ράτσινγκερ, που απονέμεται από το Βατικάνειο Ίδρυμα Joseph Ratzinger Βενέδικτος XVI, δίνεται ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης της Εκκλησίας σε μελετητές και καθηγητές που έχουν ξεχωρίσει για την επιστημονική έρευνα τους στο θεολογικό τομέα.
Το βραβείο θα απονεμηθεί στις 26 Νοεμβρίου στο Αποστολικό Παλάτι του Βατικανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.