Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Οι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ηγέτες όχι μόνο δεν θέτουν το ερώτημα, αν ο Χριστός ή οι Άγιοι θα συμμετείχαν σε τέτοιες εκδηλώσεις, αλλά θεωρούν ένα τέτοιο ερώτημα από ανόητο έως εξωπραγματικό!

ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ
(Ορθόδοξοι δηλ. και Αιρετικοί)
ΔΙΑΒΙΒΑΣΑΝ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΤΟΥΣ ΑΡΜΟΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

timthumb.jpg

Ανθρωπισμός, παιδικές ψυχές, ανθρώπινα δικαιώματα
και στο βάθος... οικουμενισμός.
Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετείται;

ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΑΝ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΤΟΥΣ ΑΡΜΟΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ


Στις αρχές Οκτωβρίου 2016 σε δυο χιλιάδες και πλέον σχολεία μέσης εκπαιδεύσεως της Δαμασκού, της Χομς και λοιπών πόλεων της Συρίας, υπό το σύνθημα «ειρήνη στα παιδιά» πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, οι οποίες οργανώθηκαν από χριστιανικές Εκκλησίες της χώρας, στα πλαίσια των οποίων οι Σύροι μαθητές συνέταξαν εκκλήσεις και ετοίμασαν ζωγραφιές, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να τερματίσει τον πόλεμο στη χώρα τους.

    Στις 12 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες και στις 13 Οκτωβρίου στη Γενεύη οι υψηλόβαθμοι Ιεράρχες του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας, της Συρο-Ιακωβιτικής και Μελχιτικής Εκκλησίας διαβίβασαν τα παιδικά μηνύματα στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και στους Ύπατους Αρμοστές του ΟΗΕ.
   Επί τω σκοπώ τούτω τις Βρυξέλλες και τη Γενεύη επισκέφθηκαν ο
επικεφαλής της Μελχιτικής Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας Μακαριώτατος Πατριάρχης Γρηγόριος Γ’ Λαχάμ και Ιεράρχες από το Χομς, μιας πόλες, η οποία επλήγη από τους τρομοκράτες όσο ίσως καμία άλλη πόλη της Συρίας. 
    Στις Βρυξέλλες είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζ.Κ. Γιούνκερ και λοιπά υψηλόβαθμα στελέχη, ενώ στη Γενεύη με τον Ύπατο Αρμοστή ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα πρίγκιπα Ζ. Ρ. Αλ-Χουσεΐν.
   Το θέμα της εν λόγω εκδηλώσεως συζητήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των συναντήσεων των ηγεσιών των Εκκλησιών της Συρίας με την αντιπροσωπεία Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών από τη Ρωσία, η οποία στις 7 Απριλίου ε.ε. μετέβη στη Δαμασκό κατόπιν εντολής των εκκλησιαστικών αρχών του Πατριαρχείου Μόσχας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προκειμένου να υλοποιήσει ορισμένα συμφωνηθέντα, τα οποία επιτεύχθησαν στη συνάντηση του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου με τον Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο στην Αβάνα τον περασμένο Φεβρουάριο.
    Μέλη της ως άνω αντιπροσωπείας ο Ιερομόναχος Στέφανος Ηγκούμνωφ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διαχριστιανικών σχέσεων, εκπρόσωποι του ιδρύματος “Kirche in Not” ο Ρωμαιοκαθολικός Ιερέας Αντζεϊ Γκαλέμπα και ο κ. Π. Γκουμενιούκ επίσης αφίχθησαν στη Γενεύη στις 13 Οκτωβρίου 2016 για να συναντηθούν με τους Σύρους Ιεράρχες.
    Από την πλευρά του Πατριαρχείου Μόσχας της συναντήσεως προήδρευσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και τους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη Πρωθιερέας Μιχαήλ Γκουντιάγιεφ. Τα μέρη συζήτησαν τις προοπτικές της περαιτέρω διαχριστιανικής συνεργασίας, η οποία αποβλέπει στην υποστήριξη των δεινοπαθούντων χριστιανών και λοιπών εθνοομολογιακών ομάδων της ἐν λόγῳ περιοχής.

timthumb (1).jpg
timthumb (2).jpg 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.