Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Σήμερα -κάποιοι λίγοι- θα αποδείξουν αν είναι Ποιμένες ή παραμένουν ...λυκοποιμένες!

Τί να περιμένουμε από την Ιεραρχία;

Ο Νεοχωρίτης Μητρ. Σερρών βασικός εισηγητής για την Σύνοδο της Κρήτης!


Κατά τη Σύνοδο της Κρήτης τον περασμένο Ιούνιο όλοι θυμόμαστε τον Βαρθολομαίο να αναφέρεται στο καυτό ζήτημα των «. «Ο κ. Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κειμένου για το «Αυτόνομο» στην Εκκλησία τόνισε πως δεν είναι στις προθέσεις του να διεκδικήσει τώρα ή στο μέλλον την επιστροφή των Νέων Χωρών στην άμεση δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Η δήλωση αυτή σίγασε τα πυρά εξ Αθηνών και ανακούφισε τους παρευρισκομένους στο Κολυμπάρι… Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν ήταν το…αντίδωρο για την στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Φανάρι για τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου. 
Η αυριανή και μεθαυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας έχει ως βασικό αντικείμενο την Αγία & Μεγάλη Σύνοδο του περασμένου Ιουνίου. Βασικός εισηγητής είναι ένας Ιεράρχης από τις λεγόμενες Νέες Χώρες, o Μητροπολίτης Σερρών.
Συνεπώς το πιθανότερο είναι πως η Εκκλησία της Ελλάδος θα συνταχθεί πλήρως με τα συμφωνηθέντα στην Κρήτη.
Κάτι τέτοιο φάνηκε άλλωστε και από τις προ δεκαημέρου δηλώσεις του ιδίου του κ. Ιερώνυμου όταν και από την Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε χαρακτήρισε «σημαντικό κατόρθωμα τη διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου».

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν για την έκτακτη Ιεραρχία:
Συνέρχεται από την Τετάρτη 23 έως και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, σε έκτακτη Σύγκλησή Της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).
Το πρωί της Τετάρτης, 23 Νοεμβρίου, από ώρας 6:30 έως 8:30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου
Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια Ι­ε­ρά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ι­ε­ράς Συνόδου της Ι­ε­ραρ­χί­ας, θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους, θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει εκ των Μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και θα εκλεγούν τα μέλη της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου με θέμα: «Ενημέρωσις περί των διεξαχθεισών εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Μετά από την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής. Μετά το διάλειμμα θα διεξαχθεί συζήτηση επί της Εισηγήσεως.
Την επομένη, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, ώρα 9:00, θα αναγνωσθούν και επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Κατόπιν θα συνεχισθεί η συζήτηση επί της ως άνω Εισηγήσεως ως και τα συμπεράσματα εκ της διεξαχθείσης συζητήσεως. Τέλος η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.