Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Θα υπάρξουν γονείς, καθηγητές και ιερωμένοι που θα αντιδράσουν; Θα μας ενημερώσουν οι νομικοί αν είναι ΕΝΝΟΜΗ αυτή η καινοτομία;


   «Αφού… έλυσε όλα τα προβλήματα της Παιδείας, το αρμόδιο Υπουργείο σκέφθηκε να προσφέρει και… εξειδικευμένες γνώσεις στους μαθητές και απέστειλε εγκύκλιο στις Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις, καθιστώντας υποχρεωτικό το μάθημα σεξουαλικού προσανατολισμού σε μαθητές Γυμνασίου!
Αναμφίβολα, πρόκειται για απόφαση που εξοργίζει, λόγω του υποχρεωτικού χαρακτήρα της. Ενώ στο μάθημα των Θρησκευτικών ο μαθητής, όπως είναι γνωστό, έχει το δικαίωμα της εξαίρεσης από την παρακολούθηση, δεν συμβαίνει το ίδιο με την σεξουαλική αγωγή και δη με κάθε διαστροφική εκδοχή της.
Το Υπουργείο Παιδείας με πειθαναγκασμό προσπαθεί να μυήσει 13χρονους μαθητές στα μυστικά της ομοφυλοφιλίας, της αμφιφυλοφιλίας, της διεμφυλίας, της μεσοφυλίας και πάει λέγοντας!

Ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου προκαλεί απροκάλυπτα τους ορθόδοξους Έλληνες γονείς, θέλοντας να εμποτίσει τη νεολαία με μια απαράδεκτη προπαγάνδα, που αποβλέπει σε κλονισμό των παραδοχών της φύσης, της πίστης και της χριστιανικής παράδοσής μας.
Σε τέτοιου είδους λεπτά ζητήματα είναι αναφαίρετο το δικαίωμα της πίστης και τήρησης των κανόνων της Ορθόδοξης Χριστιανικής διδασκαλίας.
Το Υπουργείο, όμως, στερεί αυτή τη δυνατότητα από τους ορθόδοξους χριστιανούς μαθητές και ταυτόχρονα απειλεί να καταστρέψει ό,τι ηθικό, πνευματικό, χριστιανικό, ευαγγελικό, αποστολικό και πατερικό διακρίνει την Ελληνική κοινωνία και παραδοσιακή οικογένεια.
Άραγε, πως θα γίνει σεβαστή η προσωπική και ιδιωτική ζωή κάθε μαθητή που διαφωνεί με τις… δοξασίες αυτές;
Γιατί πρέπει «με το ζόρι» να αποδεχθούμε όσα πιστεύουμε ως αίσχιστα πάθη; Γιατί «θέλουμε δεν θέλουμε» πρέπει να ασπασθούμε την ομοφυλοφιλία σήμερα, ή τη παιδοφιλία αύριο (βλέπε Ολλανδία) ή και την κτηνοβασία μεθαύριο (βλέπε Γερμανία);
Γιατί θα πρέπει να δεχόμαστε τις ύβρεις, όπως του ομοφοβικού ή του ρατσιστή και αποστερώντας μας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα να καταντήσουμε «δεύτερης κατηγορίας» πολίτες, επειδή σεβόμαστε την ανθρώπινη φυσιολογία και οντολογία;
Η Αγία Γραφή καταδικάζει την ομοφυλοφιλία ως πάθος, ατιμία και ασχημοσύνη, η οποία όπως μας υπενθιμίζει ότι οι θιασώτες της τιμωρήθηκαν αυστηρά στην πόλη των Σοδόμων και Γομόρων και έκτοτε όταν θέλει ο λαός μας να καταδικάσει απαράδεκτες συμπεριφορές και συνήθειες λέει «γίναμε Σόδομα και Γόμορα».
Επίσης για το σύνολο των Αγίων Πατέρων η ομοφυλοφιλία είναι ακάθαρτο αμάρτημα και αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς τον Θεό-Δημιουργό του ανθρώπου που δημιούργησε το άρρεν και θήλυ ώστε από το γάμο αυτών να διαιωνίζεται το ανθρώπινο είδος με την παιδοποιία που μόνον η συνεύρεση δύο διαφορετικών φύλων φέρνει.
Η δημόσια προβολή της ομοφυλοφιλίας, προσβάλλει την Χριστιανική θρησκευτική μας συνείδηση φτιάχνει πρότυπα που δεν οδηγούν στην ευτυχία, στέλνει προς τους νέους μηνύματα που τορπιλίζουν την ελληνική οικογένεια και αυξάνουν το μέγεθος του δημογραφικού προβλήματος που απειλεί το έθνος μας.
Για όλα τούτα, είναι αναγκαίο να τοποθετηθεί δημόσια και ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο λαλίστατος κατά τα άλλα Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες αν στηλιτεύει την απόφαση του Υπουργού ή προτιμά τη σιωπή, ενώ παρά ταύτα θέλει να αλιεύει ψήφους από τους Χριστιανούς και τους συντηρητικούς οικογενειάρχες επιτιμώντας ταυτόχρονα και διαπομπεύοντας ακόμη γεραρούς κοινοβουλευτικούς άνδρες του κόμματος του γιατί τόλμησαν να αντισταθούν στον επιχειρούμενο ΣΟΔΟΜΙΣΜΟ της ελληνικής κοινωνίας.
Τέλος, είναι αυτονόητο ότι ο Υπουργός οφείλει ν’ αποσύρει την εγκύκλιο. Σε κάθε περίπτωση δε, αν κάτι τέτοιο… απαγορεύεται από τις δεσμεύσεις του στη νέα τάξη πραγμάτων, το λιγότερο που πρέπει να πράξει, είναι να καταστήσει προαιρετικό το μάθημα.
Άλλη λύση δεν έχει…».
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ


 Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου:

Προφανώς και θα γίνει η Θεματική Εβδομάδα. Είναι υποχρεωτική


dilgav

30-01-17 . Προσερχόμενος στη Βιβλιοθήκη του Ωνασείου Ιδρύματος για την τελετή βράβευσης μαθητών, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε:
Η Θεματική Εβδομάδα είναι μία εβδομάδα που έχει σχέση και με ζητήματα διατροφής, με ζητήματα εθισμού, με το θέμα των σχέσεων ανάμεσα στα φύλα, οπότε η δική μας έμφαση είναι να συζητηθούν στα σχολεία όλα αυτά τα ζητήματα. Τώρα το ζήτημα το οποίο έχει κατά κάποιον τρόπο παρεξηγηθεί, δεν ισχύει. Στα σχολεία θέλουμε να συζητηθούν οι σχέσεις ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια,
στους άντρες και τις γυναίκες, η ισότητα των φύλων. Νομίζω ότι η Ιεραρχία έχει τη σοφία να καταλάβει και τις εγκυκλίους και τις διευκρινίσεις και κυρίως να υποστηρίξει τη Θεματική Εβδομάδα που είναι αυτό το πολύμορφο πλαίσιο στο οποίο θα συζητηθούν τα υπόλοιπα ζητήματα.

Προφανώς και θα γίνει η Θεματική Εβδομάδα. Είναι υποχρεωτική. Θα γίνει σε όλα τα γυμνάσια και ελπίζω να είναι και μία εξαιρετικά παραγωγική εβδομάδα σε όλα τα επίπεδα. Σαφέστατα θα γίνει και για  τους γονείς. Στο ΙΕΠ έχουν αναρτηθεί τα αντίστοιχα υλικά και για τους γονείς και για τους μαθητές και για  τους καθηγητές. Νομίζω ότι είναι μία εβδομάδα που, πραγματικά, θα μας πάει όλους  ένα βήμα πιο μπροστά.

5 σχόλια:
Unknown είπε...
Είναι απορίας άξιο το γιατί σιωπούν, οι κατά τα άλλα λαλίστατες Ιερές Μητροπόλεις. Το κείμενο του Υπουργείου, το γνωρίζουμε από το τέλος Δεκεμβρίου, έφυγε και ο Γενάρης, και εμείς συνεχίζουμε να είμαστε στον κόσμο μας! Ευτυχώς που υπάρχει επίσημη αντίδραση και λόγος από 5 - 6 Μητροπόλεις και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους. Τι άλλο περιμένουν οι Άγιοι Αρχιερείς μας; π.Παΐσιος Σουλτανικάς, Αρναία Χαλκιδικής.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΘ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ είπε...
Εξηγήστε κ.Υπουργέ για ποιο λόγο η κοινότητα LGBDQ σας συγχαίρει με δημόσια ανακοίνωσή της, επειδή υλοποιήσατε την απαίτησή τους να μπουν οι Έμφυλες Ταυτότητες στα σχολεία!!!
Ανώνυμος είπε...
To θράσος των κυβερνώντων έχει υπερβεί κάθε όριο!
Αλλά και η αδράνεια και η αφωνία των ποιμένων πλην ολίγων επαινετέων εξαιρέσεων!
Οι γονείς οφείλουμε να υπογράψουμε τη γνωστή δήλωση αρνήσεως και να αντισταθούμε!
Έχουμε πόλεμο με τους ολετήρες του Έθνους και κρημνιστές και ισοπεδωτές των πάντων!
Λ.Ν.
Ανώνυμος είπε...
Έχω να παρατηρήσω το εξής.
Διαβάζοντας την εγκύκλιο διαπιστώνουμε ότι δεν μνημονεύει τα ΠΔ 126/2016 και 1566/1985 βάσει των οποίων λειτουργούν τα σχολεία,καθορίζονται τα υποχρεωτικά μαθήματα,η ύλη κ.λ.π.των γυμνασίων.Αυτό σημαίνει ότι σχετική εγκύκλιος για την θεματική εβδομάδα δεν είναι σύννομη και έννομη, ασφού εισάγει μαθήματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα και ιδιαίτερα τα θέματα σχετικά με τις ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ.Οπότε μια προσφυγή στα δικαστήρια από σχετικούς με την εκπαίδευση φορείς θα έλυνε το θέμα.
Ανώνυμος είπε...
"Είναι απορίας άξιο το γιατί σιωπούν, οι κατά τα άλλα λαλίστατες Ιερές Μητροπόλεις. Το κείμενο του Υπουργείου, το γνωρίζουμε από το τέλος Δεκεμβρίου, έφυγε και ο Γενάρης, και εμείς συνεχίζουμε να είμαστε στον κόσμο μας! Ευτυχώς που υπάρχει επίσημη αντίδραση και λόγος από 5 - 6 Μητροπόλεις και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους. Τι άλλο περιμένουν οι Άγιοι Αρχιερείς μας; π.Παΐσιος Σουλτανικάς, Αρναία Χαλκιδικής."......
Πες τε πάτερ, αυτό φωνάζουμε, στέλνουμε e-mail αλλά..άκρα του τάφου σιωπή. ΓΙΑΤΙ;;;;;;;
Τώρα που είναι καιρός ομολογίας, αφήνουν τους εκπ/κους , τους γονεις και τα παιδιά χωρίς συμπαράσταση και ισχυρή φωνή να τους στηρίξει. Πρέπει οι γονείς να μάθουν ότι υπάρχει δήλωση απαλλαγής των παιδιών , να τη συμπληρώσουν και χωρίς καθυστέρηση να την υποβάλλουν στα σχολεία.Η ιεραρχία να πάρει θέσει και όχι να σφυράει κλέφτικα.


Δείτε σχετικά και:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.