Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Η ..."πρόοδος" της αιρέσεως, προκαλεί στους αντι-Οικουμενιστές ...έκπληξη!!! Οι αφελείς, περιμένουν χωρίς την μίμηση της στάσεως των Αγίων να σταματήσουν οι αιρετικοί την πορεία τους!

Οικουμενικός Πατριάρχης  – To μήνυμά του στο Επιμορφωτικό Ιερατικό Σεμινάριο της ΟΑΚ


16586531_10209430922113456_1336111633_o.jpg
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, Πατριαρχικής επιμονής και αδιαλλαξίας. Διοργανώνονται συνέδρια, σεμινάρια, ομιλίες, μαζώξεις, "γεύματα αγάπης", με επιστημονικό περιτύλιγμα, στην υπηρεσία της Οικουμενιστικής προπαγάνδας... αλλά η αλήθεια αργεί.
Όταν ο σκανδαλισμός από τις αποφάσεις της "συνόδου" του Κολυμπαρίου Κρήτης, έχουν τύχει σφοδρής κριτικής και ουσιαστικής απορρίψεως, από Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, από επιφανείς καθηγητές Θεολογίας, από Αρχιερείς Κληρικούς, Μοναχούς, και λαϊκούς, όταν στο Άγιον Όρος οι μοναχοί καταφεύγουν στο έσχατο μέτρο της διακοπής του μνημοσύνου του Πατριάρχου, αλλά και Ιερείς των οικείων Επισκόπων τους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι αδιανόητη η στάση του Οικουμενικού Πατριάρχου. Είναι αδιανόητη η στάση των Οικουμενιστών. Είναι άκρως εγωϊστική, που φτάνει στο μέγεθος, έως και εκείνου του παπικού τύφου. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.


Θερμό μήνυμα απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, με την ευκαιρία του δεύτερου Επιμορφωτικού Ιερατικού Σεμιναρίου με θέμα «Ποιμαντικές προσεγγίσεις εις τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου».
Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και το παρακολούθησαν κληρικοί από όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, με σκοπό την ενημέρωση στα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που έλαβε χώρα στην ΟΑΚ (Ιούνιος 2016).
Το Σεμινάριο, όπως διαβάζουμε στο fanarion.blogspot άνοιξε με την τέλεση Αγιασμού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο και με τον Χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς προς τους παρευρισκομένους, τους οποίους καλωσόρισε στο Σεμινάριο. Στο σύντομο Χαιρετισμό του ο Δρ Ζορμπάς τόνισε πως, «η αναγκαιότητα συνάντησης και διαλόγου της Ορθοδοξίας με τον περιβάλλοντα κόσμο, το αίτημα εξόδου από τον κλειστό εαυτό της, δεν συνιστά επιταγή επιβαλλόμενη από την εκάστοτε συνάφεια και συγκυρία, αλλά αποτελεί απόρροια της βαθιάς θεολογικής αυτοσυνειδησίας της και της πίστης της». Ταυτοχρόνως, ο Δρ Ζορμπάς υπογράμμισε πως, «όλες οι Αποφάσεις κάθε Συνόδου, όπως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, είναι αποτέλεσμα του φωτισμού του Αγίου Πνεύματος και όχι προϊόν αριθμού υπογραφών κι αυτό γιατί η Ορθοδοξία δεν έχει να κάνει με οπαδούς και ιδεολογίες».
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ανέγνωσε το Μήνυμα της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄, εκφράζοντας ταυτοχρόνως τη βαθιά του ευγνωμοσύνη και ευχαριστία για την πραγματοποίηση του παρόντος Επιμορφωτικού Σεμιναρίου προς το Ίδρυμα, αλλά και προς την Εκκλησία της Κρήτης, για την αθρόα προσέλευση του κλήρου στο Σεμινάριο, «γεγονός που φανερώνει την ευθύνη και την ποιμαντική αγωνία περί της οικοδομικής κατάρτισης των κληρικών».
Στο Μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού ευχαρίστησε την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης για την επιτυχή διοργάνωση και φιλοξενία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, τόνισε επίσης πως, «δεόμεθα του Κυρίου της Εκκλησίας όπως το διοργανούμενον Β΄ Επιμορφωτικόν Σεμινάριον αποτελέση ευκαιρίαν και αφορμήν βαθυτέρας σπουδής των κειμένων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, αλλά και καλλιτέρας γνωριμίας των ιερών γραμμάτων και αληθειών της Ορθοδόξου ημών πίστεως, καθότι, κατέχοντες τον θησαυρόν της αληθείας, οφείλομεν να καλλιεργώμεν συνεχώς την δωρεάν της Θεολογίας, συγκρινώντες αυτήν μετά της Χάριτος της αγίας Ιερωσύνης, εκ της οποίας και δια της οποίας μυστικώς αρδεύεται ανά τους αιώνας ο παρ’ ημίν θεολογικός λόγος, συγχρόνως δε και μετά της αδιαλείπτου προσευχής και ασκήσεως, της συνεχούς μετανοίας και της νοεράς προσευχής, μέσων, δι’ ων κατακτάται η ποθητή απάθεια, απαραιτήτος προϋπόθεσις προς φωτισμόν του νοός και είσοδον εις την μυστικήν θεωρίαν και τον ιερόν γνόφον της Θεολογίας».
  
Ακολούθως, ο Δρ Ζορμπάς τόνισε πως η «Εκκλησία είναι όνομα συνοδικόν» και πως αποτελεί χρέος της ΟΑΚ ο ευαγγελισμός του κόσμου και έδωσε τον λόγο στον πρώτο εισηγητή του Σεμιναρίου, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο, ο οποίος ανέλυσε το θέμα του: «Υπέρ της ζωής του σύμπαντος κόσμου: το αφρικανικό αφήγημα για την ποιμαντική του σήμερα». Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας ανέλυσε στην ομιλία του την «επόμενη ημέρα» μετά τη Σύνοδο για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, κατ’ ουσίαν για την πρόσληψη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου από το εκκλησιαστικό σώμα. Ταυτοχρόνως, ο Σεβασμιότατος Νιγηρίας έκανε αναφορά στην προσπάθεια αποδόμησης του ιστορικού αυτού γεγονότος από «εσωστρεφείς αντιφρονούντες» και πως το μέλλον θα φανερώσει τη σπουδαιότητα αυτής της Συνόδου. Ο Σεβασμιότατος Νιγηρίας τόνισε, επίσης, πως, «η Σύνοδος της Κρήτης αποτελεί μαρτυρία ενότητας, η οποία θα αποφέρει καρπούς» καθώς και πως, «η συνοδικότητα αποτελεί την κατεξοχήν έκφραση αυτοσυνειδησίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας». Στον επίλογο της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Νιγηρίας μίλησε για σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, την επαναφορά του θεσμού των διακονισσών και κατ’ επέκτασιν τη θέση της γυναίκας στην Εκκλησία, καθώς και για το θέμα της νηστείας.
Στη συνέχεια, ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. παρουσίασε την ομιλία του με θέμα «Ο εκκλησιολογικός και ποιμαντικός χαρακτήρας των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης». Ο π. Βασίλειος στην ομιλία του τόνισε πως μέριμνα της Συνόδου ήταν «η προτεραιότητα των ποιμαντικών προβλημάτων» και «η τόνωση της Ορθόδοξης Συνοδικής αυτοσυνειδησίας», αλλά και ότι, «η Ορθόδοξος Εκκλησία εκφράζει την ενότητα και καθολικότητά της εν Συνόδω». Ταυτοχρόνως, «θέτοντας τις βάσεις της ορθόδοξης χριστιανικής ανθρωπολογίας, η Εκκλησία απέναντι στον σύγχρονο εκκοσμικευμένο κόσμο που προτάσσει τον «ανθρωποθεό», «προβάλλει τον Θεάνθρωπον ως έσχατον μέτρον των πάντων». Συμπερασματικά, ο π. Βασίλειος κατέληξε στην ομιλία του πως, «θα φανεί μετά από αρκετό χρονικό διάστημα η οικουμενική εμβέλεια και η αξία τους για τους χριστιανούς και την πορεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας» καθώς, «Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι ένας διεθνής γραφειοκρατικός οργανισμός με εγκόσμια δύναμη, αλλά θεανθρώπινος θεσμός».
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, υπό την προεδρία του Γενικού Διευθυντού της ΟΑΚ, Δρος Ζορμπά, στην οποία εκφράστηκαν οι προβληματισμοί και οι σκέψεις των παρευρισκομένων, καθώς και η επιθυμία για συνέχιση των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων. Το Σεμινάριο έκλεισε τις εργασίες του με Γεύμα αγάπης, προσφορά της ΟΑΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.