Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ο Οικουμενισμός και η εκκοσμίκευση χτυπάει κόκκινο! Τα "κοσμικά" ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ των Δεσποτάδων, τώρα και στο Άγιον όρος!

onomastiria-efraim-1

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ


Τα Ονομαστήρια του Καθηγούμενου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ


Με αγιορειτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
Την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαίδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.
Επίσης παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες, Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο Μητροπολίτης Αικατερίνμπουργκ κ. Κύριλλος από το Πατριαρχείο Μόσχας.
Πλήθος προσκυνητών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ρωσία, την Ουκρανία , την Γεωργία και άλλα μέρη της γης προσήλθαν για να τιμήσουν τον σημερινό εορτασμό και να ευχηθούν από κοντά στον Άγιο Καθηγούμενο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Αγιορειτικό κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής όπου εκ μέρους των Ιεραρχών μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.
''Ο Γέροντας Εφραίμ είναι ο άνθρωπος της υπομονής, της ταπείνωσης, της συγχωρητικότητας, και της φιλανθρωπίας'', τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Μονή Βατοπαιδίου μετέβησαν για να ευχηθούν στον Γέροντα Εφραίμ οι αθηγούμενοι των Ιερών Μονών Ξενοφώντος κ. Αλέξιος, Παντοκράτωρος κ. Γαβριήλ, Σταυρονικήτα κ. Τύχων και Γρηγορίου κ. Χριστοφόρος καθώς και αντιπροσωπείες άλλων Ιερών Μονών.
Φωτογράφιση: AsceticExperience.com




ΦΩΤΟ







Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.