Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

"ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟ, ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ...ΔΙΑΒΟΛΟ"!

(Ὁ τίτλος, εἶναι σχόλιο ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο "Κατάνυξις")
   Στὴν παρακάτω ἀνάρτηση, ὁ Ἄγγελος Ροῦσσος, μᾶς ἀποπροσανατολίζει ὀλίγον ὡς πρὸς τὴν "ἀγωνία" τοῦ Οἰκουμενιστὴ Μητροπολίτη Λαγκαδᾶ κ. Ἰωάννη, ὁ ὁποῖος μία "ἀγωνία" ἔχει: μήπως καὶ στενοχωρήσει τὸν αἱρετικὸ Πατριάρχη, καὶ χάσει τὴν εὔνοιά του γιὰ τὴν ἱκανοποίηση τῶν φιλοδοξιῶν του! Τὴν πραγματικὴ "ἀγωνία" καὶ ἀγανάκτηση ἔχουν οἱ πιστοί, ποὺ βλέπουν τοὺς Οἰκουμενιστὲς καὶ αὐτοὺς ποὺ ἀκολουθοῦν τὴν Ζηζιούλια θεολογία περὶ Ἐπισκόπου, νὰ αὐξάνουν! 


Δήλωση αγωνίας από τον Μητροπολίτης Λαγκαδά για τις διακοπές μνημονεύσεων Επισκόπων:

Όποιος διακόπτει την σχέση του με τον Επίσκοπο είναι σαν να διακόπτει την σχέση του με τον Χριστό»!Του Άγγελου Ρούσσου

Εφιάλτης κατά πως φαίνεται έχουν γίνει για πολλούς Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας οι διακοπές μνημονεύσεων Επισκόπων από ιερείς!
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Δεσπότες που δεν χάνουν ευκαιρία να ανακινούν το θέμα με…παρατηρήσεις!
Σημερινό παράδειγμα ο Μητροπολιτης Λαγκαδά, Λητης και Ρεντίνης Ιωάννης ο οποίος σε συνέντευξή του σε εκκλησιαστικό ραδιόφωνο για πνευματικά θέματα βρήκε την ευκαιρία να…καρφώσει τους αντιδρώντες ιερείς.
“’Όποιος διακόπτει την σχεση του με τον Επίσκοπο είναι σαν να διακόπτει την σχέση του με τον Χριστό” είπε χαρακτηριστικά
ο κ. Ιωάννης, ενώ η συζήτηση είχε να κάνει κυρίως με την θεολογική επεξήγηση της φράσης του Κυρίου “Ειρήνη υμίν” και την εμφανισή Του στους μαθητές του.
Επιπροσθέτως ο κ. Ιωάννης ζήτησε να “πάψουμε να έχουμε φιλεχθρον πνεύμα” και εμμέσως πλην σαφώς έστειλε μήνυμα στους αντιδρώντες λέγοντας πως “όπου υπάρχει αληθινή αγάπη υπάρχει και ενότητα”…


Κλείνοντας μάλιστα την συνέντευξή του τόνισε πως “αν δεν ειρηνεύουμε δεν μπορούμε να ζήσουμε ούτε ευχαριστιακά ουτε λειτουργικά την παρουσία του Κυρίου”…

Το ζήτημα των διακοπών μνημονεύσεων Επισκόπων από ιερείς μπορεί να καταλάγιασε λίγο με αφορμή τις Άγιες ημέρες του Πάσχα αλλά επανέρχεται όπως φαίνεται στην επικαιρότητα. Και το περίεργο είναι πως δεν το συντηρούν οι κύκλοι των αντιδρώντων αλλά οι Ιεράρχες!
Οι πατέρες Νικόλαος Μανώλης και Θεόδωρος Ζήσης μπορεί να ανήκουν διοικητικά στην γειτονική μητροπολιτιή περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, αλλά ο μητροπολίτης Λαγκαδά ενδεχομένως να φοβάται μήπως κανένας “τρελόπαπας” από την δική του Μητρόπολη “κολλήσει το μικρόβιο”….
Πάντως μέχρι ώρας ουκ ολίγοι Ιεράρχες έχουν καταφερθεί ενάντια των αντιδρώντων εμμέσως ή αμέσως.
Στους Χαιρετισμούς λοιπόν ήταν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος αυτός που μίλησε ενάντια στους “ζηλωτές” .
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας σε κήρυγμά του είχε πει: «Την ευθύνη των εκκλησιαστικών ζητημάτων την έχουν οι στρατηγοί της εκκλησίας, δηλαδή οι επίσκοποί της και όχι οι απλοί στρατιώτες».
Ο Μητροπολίτης Μαντινείας λίγο πριν από το Πάσχα από την Λαμία έστειλε και εκείνος μήνυμα.
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου πήγε ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζοντας “αίρεση” την ανυπακοή στον Επίσκοπο.

Και δυστυχώς για όλη αυτή την δημιουργηθείσα κατάσταση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σφυρίζει αδιάφορα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.