Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Πόση παραπλάνηση του Λαού και πόσα ψέματα ακόμα «Άγιοι» Ιεράρχες!

Υπ. Παιδείας:
Το μάθημα των Θρησκευτικών άλλαξε και δεν υπάρχει επιστροφή

Άδειασμα Υπ. Παιδείας στην Εκκλησία για τα Θρησκευτικά    Πόσο καιρὸ ἀκόμα, Λαὲ τοῦ Θεοῦ, θὰ τοὺς ἀκολουθεῖς ὡς λειτουργοὺς τοῦ Θεοῦ καὶ καθοδηγούς σου καὶ θα ταυτίζεσαι μαζί τους; Ἀποδέχεσαι ὅτι ὁ Θεός σου ἐγκρίνει ὡς Ἐπισκόπους Του «ἐκπροσώπους», οἱ ὁποῖοι δέχονται αἱρετικὲς Συνόδους καὶ σε παραπλανοῦν συνοδικά; Δὲν ἔχεις διαβάσει ὅτι τοὺς ἀποκαλεῖ ψευδεπισκόπους, ψευδοδιδασκάλους καὶ «λύκους»;


Νά, λοιπόν, ποὺ ἔρχεται ἐπίσημα τὸ Ὑπουργεῖο καὶ «ἀδειάζει» τὴν Ἱεραρχία καὶ τοὺς μοιραῖα μέλη της (τουτέστιν ἀποδεικνύει τὴν παραπληροφόρηση, κοινῶς τὰ ψέματά της).Άδειασμα Υπ. Παιδείας στην Εκκλησία για τα Θρησκευτικά: Παρακολουθεί δεν συναποφασίζει


Μεγαλοπρεπές άδειασμα του υπ. Παιδείας στην Εκκλησία! Την στιγμή που η Ιεραρχία μας είπε πως κυβέρνηση και Εκκλησία συναποφάσισαν για τα Θρησκευτικά και ουσιαστικά μας παρουσίασε την Εκκλησία σαν ίσο προς ίσο με την πολιτεία στο θέμα αυτό ήρθε με ανακοινωσή του το ΙΕΠ να αποκαλύψει την πικρή αλήθεια!
Σύμφωνα λοιπόν με ανακοινωσή του “βάσει νόμου η Εκκλησία «δύναται να παρακολουθεί το δογματικό περιεχόμενο των διδακτικών βιβλίων των Θρησκευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (άρθρο 9, παρ.1 ε΄ του Νόμου 590/1977 «Περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος»)», ενώ η εκπόνηση των Προγραμμάτων Σπουδών και των Αναλυτικών Προγραμμάτων καθώς και η συγγραφή των διδακτικών βιβλίων είναι έργο αποκλειστικά του ΙΕΠ.”
Άλλο το να παρακολουθεί άλλο να συναποφασίζει όμως ήθελαν να μας πείσουν οι Ιεράρχες!
Στην ανακοινωσή του το υπ. Παιδείας ξεκαθαρίζει πως τα νέα προγράμματα για το μάθημα ήρθαν για να μείνουν και τώρα η Εκκλησία θα πρέπει να αναζητήσει δικαιολογίες για το νέο κάζο της!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
1.Τα νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά, όπως εκπονήθηκαν από την αρμόδια επιτροπή του ΙΕΠ, εφαρμόζονται ήδη από το σχολικό έτος 2016-2017, ενώ έχει ολοκληρωθεί η σχετική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Επομένως, στα πρόσφατα ΦΕΚ (2104/19-6-2017 και 2105/19-6-2017) δεν δημοσιεύονται νέα Προγράμματα Σπουδών, αλλά βελτιώσεις επί των ήδη εφαρμοζόμενων.
2. Οι συγκεκριμένες βελτιώσεις, προσαρμογές και αναθεωρήσεις προέκυψαν και από την εμπειρία της εφαρμογής των Προγραμμάτων Σπουδών στις σχολικές τάξεις κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, από την ανατροφοδότηση, δηλαδή, της διδακτικής πράξης, αλλά και από παρατηρήσεις της Εκκλησίας.
3. Υπενθυμίζουμε ότι κατά την πρώτη φάση της συζήτησης για τα Θρησκευτικά, η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας είχε αρνηθεί οποιαδήποτε αλλαγή, τόσο στο περιεχόμενο όσο και στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος. Με την εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων, σε πνεύμα συνεννόησης και προς όφελος των μαθητών, αντιπροσωπεία του ΙΕΠ συνομίλησε με εκπροσώπους της Ιεραρχίας επί προτάσεων βελτίωσης των Π.Σ. Επισημαίνουμε ότι βάσει νόμου η Εκκλησίας «δύναται να παρακολουθεί το δογματικό περιεχόμενο των διδακτικών βιβλίων των Θρησκευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (άρθρο 9, παρ.1 ε΄ του Νόμου 590/1977 «Περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος»)», ενώ η εκπόνηση των Προγραμμάτων Σπουδών και των Αναλυτικών Προγραμμάτων καθώς και η συγγραφή των διδακτικών βιβλίων είναι έργο αποκλειστικά του ΙΕΠ.
4. Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας επισήμαναν την επιθυμία της να διατηρηθεί ο ορθόδοξος και υποχρεωτικός χαρακτήρας του μαθήματος, καθώς και η ονομασία του, θέματα τα οποία ούτως ή άλλως δεν είχαν θιγεί και στα εφαρμοζόμενα Π.Σ. κατά το έτος 2016-2017.
5. Για την υποστήριξη και εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών στα Θρησκευτικά από το σχολικό έτος 2017-2018, ελλείψει νέου σχολικού εγχειριδίου και για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος χρήσης του παλαιού, αλλά και στο πλαίσιο μιας παιδαγωγικής αντίληψης που επιδιώκει την αξιοποίηση ευρύτερου εκπαιδευτικού υλικού, δημιουργήθηκαν οι Φάκελοι Μαθήματος οι οποίοι περιέχουν – εκτός των άλλων- και πλούσιο ηχητικό και οπτικό υλικό για κάθε τάξη (π.χ. μουσική όλων των ειδών, πίνακες ζωγραφικής κλπ) και οι οποίοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ. Παράλληλα στον Οδηγό Εκπαιδευτικού προτείνεται αντίστοιχο υποστηρικτικό υλικό για κάθε διδακτική ενότητα. Πρόκειται για ένα πολύ πλούσιο υλικό το οποίο επιδέχεται προσθαφαιρέσεων, εμπλουτισμού και βελτιώσεων και δεν είναι περιοριστικό για τον εκπαιδευτικό. Επισημαίνουμε δε ότι όσον αφορά στα τρία τραγούδια για τα οποία γίνεται λόγος, η μεν «Συννεφούλα» του Δ. Σαββόπουλου δεν αφαιρέθηκε, τα δε δυο άλλα είχαν αφαιρεθεί σε προηγούμενο χρόνο.
Συνοψίζοντας και επί της ουσίας:
Τα νέα Προγράμματα Σπουδών, που αποτελούν νόμο του κράτους από την προηγούμενη ήδη χρονιά, βασίζονται στη σημερινή πραγματικότητα διαμορφώνοντας και προτείνοντας μια άλλη προσέγγιση στην πολιτισμική και εθνοτική διαφορετικότητα, στο πλαίσιο μιας σύγχρονης παιδαγωγικής αντίληψης που επιδιώκει η γνώση στο παιδί να χτίζεται και μέσα από τα καθημερινά βιώματα και τις εμπειρίες του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.