Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

«Όποιοι ιερείς δεν θέλουν να τελέσουν “γάμο” ομοφυλόφιλων, να βρουν άλλη δουλειά»

[Νομίζετε πως θα αργήσει νάρθει κι εδώ;] 


ΣΟΥΗΔΙΑ: Σουηδός πρωθυπουργός: 

«Όποιοι ιερείς δεν θέλουν να τελέσουν “γάμο” ομοφυλόφιλων, να βρουν άλλη δουλειά»

-Γερμανία: Εγκρίθηκε ο γάμος ομόφυλωνΟι ιερείς στην Εκκλησία της Σουηδίας πρέπει να τελούν «γάμους» ατόμων του ιδίου φύλου ή θα πρέπει να βρουν άλλη δουλειά, δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν στην σουηδική Kyrkans Tidning.
 Συνέκρινε τους ιερείς που δεν επιθυμούν να κάνουν «γάμους»
ομοφυλόφιλων με τις μαίες που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αμβλώσεις. Ένα σουηδικό δικαστήριο εξέδωσε πρόσφατα απόφαση κατά μιας μαίας που για χρόνια αγωνιζόταν να μην αναγκαστεί να βοηθά σε αμβλώσεις. Η μαία, Ellinor Grimmark, παρέπεμψε την υπόθεσή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε ότι το κόμμα του εργάζεται για να διασφαλίσει ότι όλοι οι ιερείς της Εκκλησίας της Σουηδίας «θα παντρεύουν» ζευγάρια ομοφυλοφίλων


«Βλέπω παραλληλισμούς με τη μαία που αρνείται να κάνει εκτρώσεις», δήλωσε ο Löfven. «Εάν εργάζεσαι ως μαία, πρέπει να είσαι σε θέση να κάνεις εκτρώσεις, αλλιώς θα πρέπει να κάνεις κάτι άλλο. Είναι το ίδιο για τους ιερείς», που δεν θέλουν να διεξάγουν «γάμους» ομοφυλοφίλων.


«Η εκκλησία ως μια ανοιχτή δημοκρατική εκκλησία είναι μια οργάνωση που αντιπροσωπεύει την ισότητα των ανθρώπων», είπε. «Η εκκλησία θα είναι μια ενδιαφέρουσα αρένα για την κοινωνική δημοκρατία».


Η Εκκλησία της Σουηδίας επιτρέπει την ιεροσύνη των γυναικών. Η ομοφυλόφιλη επίσκοπος της Στοκχόλμης, η οποία είναι "παντρεμένη" με μια άλλη ιέρεια, δέχθηκε κριτική επειδή είπε ότι η εκκλησία πρέπει να αντικαταστήσει τους σταυρούς της με μουσουλμανικά σύμβολα.

Ο «γάμος» των ομοφυλόφιλων είναι νόμιμος στη Σουηδία από το 2009, και την ίδια χρονιά η Εκκλησία της Σουηδίας άρχισε να τον επιτρέπει. Περίπου το ήμισυ των επισκόπων της Εκκλησίας της Σουηδίας υπέγραψε μια επιστολή στην οποία καταδίκαζαν την εισαγωγή του «γάμου» ατόμων του ίδιου φύλου στην εκκλησία.


Η Σουηδία περιγράφει τον εαυτό της ως «μία από τις πιο gay-friendly χώρες στον κόσμο».


Το CBN και το SVT.se αναφέρουν ότι ο Löfven σκέφτεται η προθυμία να συμμετάσχει κάποιος σε "γάμους" ομοφυλόφιλων να πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για χειροτονία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

  

Γερμανία: Εγκρίθηκε ο γάμος ομόφυλων – Καταψήφισε η Μέρκελ

MERKEL-696x435.jpg

Με 393 ψήφους υπέρ και 266 κατά, το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου παρά το «όχι» της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πάντως κάλεσε τους βουλευτές του συντηρητικού της κόμματος να ψηφίσουν «κατά συνείδηση και να μην ακολουθήσουν υποχρεωτικά την κομματική γραμμή».

Με κομφετί, φιλιά και αγκαλιές πανηγύρισαν οι «φιλελεύθεροι» της Μπούντεστανγκ, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας μεταξύ των 630 Γερμανών βουλευτών, εκ των οποίων τέσσερις απείχαν. Η αριστερά του Die Linke, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα στηρίξουν μετεκλογικά τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, εάν δεν εγκρινόταν το νομοσχέδιο «γάμος για όλους».
«Κατά τη γνώμη μου, ο γάμος όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος, επιβεβαιώνοντας ότι ψήφισε κατά της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.
Εξέφρασε πάντως, την ελπίδα η έγκριση του μέτρου από το κοινοβούλιο να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή.
Ικανοποίηση εκφράζει ο υποψήφιος για την καγκελαρία ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας ότι η Γερμανία έγινε η 23η χώρα του πλανήτη που νομιμοποιεί το γάμο μεταξύ ομόφυλων.
Δυσμενή σχόλια κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το «όχι» της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία καλλιεργεί προφίλ φιλελεύθερης πολιτικού.
Το «πράσινο φως» για υιοθεσία παιδιού, αναμένουν πολλά από τα ομόφυλα ζευγάρια της Γερμανίας που ανέρχονται σε 93.000.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.