Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Έπεα πτερόεντα του τραγικού και αντιορθοδόξου κ. Φραγκουλάκη


Μᾶς ἐστάλη ἀπὸ Δ.Π.

Ένα από τα πιο πιστά φερέφωνα του Πατριαρχείου, ο τον τίτλο του ορθοδόξου ιερέως φέρων αλλά το «ορθόδοξος» αναιρών, κ. Φραγκουλάκης (καλά κ. Φραγκουλάκη ακόμα δεν καταλάβατε, ότι σας θεωρούμε ψευδοποιμένα και γι’ αυτό δεν νιώθουμε την ανάγκη να σας ονομάζουμε πατέρα) ξαναχτύπησε! Και κάθε χτύπημά του είναι πιο αντιορθόδοξο από το προηγούμενο. Το τελευταίο αυτό χτύπημά του αποτελεί αντιστροφή και διαστροφή της πραγματικότητος! Χτύπημα μανίας και ασυναρτησίας, με το οποίο παρουσιάζει το καλό κακό, και το κακό καλό!
Φαίνεται ότι ο άνθρωπος θέλει τόσο πολύ να γίνει Επίσκοπος που δεν τον ενδιαφέρει, αν αυτά που λέει είναι ψευδέστατα, συκοφαντικά και εξωπραγματικά! Αρκεί να δείχνει στο μεγάλο αφεντικό -ως άλλος αυλοκόλακας- ότι υποστηρίζει το κύριό του και την Φαναριώτικη παρέα του.
Και γινόμαστε πιο σαφείς:
Λέει ο κ. Φραγκουλάκης: 
     «Εκείνο βέβαια που εύκολα παρατηρεί κανείς είναι πως, ό,τι κι αν αναφέρουν από δω θα το πάνε από κει θα το φέρουν, τελικά καταλήγει ως λίθος ριπτόμενος εναντίον του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου και αυτού του ίδιου του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στο όνομα του δήθεν "οικουμενισμού", ενός οικουμενισμού που δεν θα σταματήσω να γράφω και να λέω ότι πρόκειται για δικό τους κατασκεύασμα, για να έχουν αιτία πολέμου».

Ο Οικουμενισμός, ανεδαφικέ κ. Φραγκουλάκη, δεν είναι «κατασκεύασμα» κάποιων τρελών  —την παραφροσύνη αλλού να την αναζητήσετε— αλλά είναι αίρεση καραμπινάτη και αυταπόδεικτη, καταγεγραμμένη σε χιλιάδες βίντεο, φωτογραφίες, λόγους, ομιλίες, δηλώσεις.
Ο Οικουμενισμός κ. Φραγκουλάκη είναι κατεγνωσμένη αίρεση, σύμφωνα με την ετυμηγορία  Αγίων ανδρών, όπως του αγ. Ιουστίνου
Πόποβιτς, του αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς, του αγ. Παϊσίου του Αγιορείτου, του αγ. Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, του αγ. Ιωάννη του Μαξίμοβιτς· οσιακών μορφών, όπως του π. Σεραφείμ Ρόουζ, των Γερόντων Φιλοθέου Ζερβάκου, Ιακώβου Τσαλίκη, Αθανασίου Μυτιληναίου, Εφραίμ του Κατουνακιώτη, Γεωργίου Καψάνη, αλλά και πλήθους θεολόγων, ιερέων, μοναχών και λαϊκών ανά την πραγματική ορθόδοξη Οικουμένη.
Τον Οικουμενισμό, κ. Φραγκουλάκη, ακόμα και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος (πριν αποκαλύψει πλήρως τις οικουμενιστικές του πεποιθήσεις φέρνοντας και τον Πάπα στην Αθήνα), αναγκάστηκε να αναγνωρίσει! Δήλωσε στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Οικουμενισμός είναι αίρεση»!
Αλλά δεν είναι μόνο οι παραπάνω που μίλησαν για την αίρεση. Για την αίρεση του Οικουμενισμού έχουν μιλήσει και καταγγείλει και πολλοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας μας, ασχέτως αν βλάπτουν καίρια την Ορθόδοξη Εκκλησία, εξ αιτίας της δειλίας τους να ονομάσουν τους αιρετικούς και να απομακρυνθούν απ’ αυτούς. Σας θυμίζουμε ότι έχουν μιλήσει για αίρεση του Οικουμενισμού οι μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Αιτωλίας Κοσμάς, Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Γλυφάδας Παύλος, Πειραιώς Σεραφείμ, Κονίτσης Ανδρέας, Κυθήρων Σεραφείμ και άλλοι.
Και επειδή είναι αδύνατο να μην τους έχετε διαβάσει, αποσιωπάτε την ύπαρξή τους και διαστρέφοντας την πραγματικότητα, φορτώνετε σε κάποιους άγνωστους «αντι-Οικουμενιστές» την αίρεση, ως αποκύημα της φαντασίας τους! Ντροπή σας, κύριε!
Λέει ο κ. Φραγκουλάκης: «Αρκετοί είναι εκείνοι που μου λένε να μην ασχολούμαι με αυτό το θέμα, γιατί έτσι τους κάνω και διαφήμιση. Όμως εγώ διαφωνώ, διαφωνώ γιατί διαθέτουν οργάνωση τέτοια, που με ταχύτητα αστραπής μεταδίδουν τα τερατώδη ψέματά τους όλα τα κλωνοποιημένα ιστολόγια και άλλα μέσα επικοινωνίας που διαθέτουν. Μια δήθεν είδηση βγάζει ένας και αμέσως όλοι οι "κλώνοι" την αναπαραγάγουν. Κι έτσι το ψέμα πάει σύννεφο!... Αλλού πάλι αναφέρεται ότι ο κληρικός της Μητροπόλεώς μας π. Κωνσταντίνος Μύρων ο οποίος συμμετείχε ως σύμβουλος στην αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, συνέβαλε στην σύνταξη του αιρετικού "Νέου Συμβόλου της Πίστεως" και συμπροσευχήθηκε απαγγέλλοντάς το μαζί με τους άλλους παρευρισκομένους, στο πλαίσιο εκδήλωσης, την οποία ονομάζουν "οικουμενιστική λειτουργία", που έγινε στις 8 Ιουλίου στο Αμβούργο, ως διαμαρτυρία για την συνάντηση των G20.
Δεν έψαξαν να μάθουν όλα αυτά τα καλόπαιδα, ότι το συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο κατά βλάσφημο τρόπο αποκαλούν "Νέο Σύμβολο της Πίστεως" συγκρίνοντάς το έτσι με το πραγματικό, έχει να κάνει με κείμενο της Σεούλ του 1990 και βεβαίως δεν συμμετείχε ο π. Κωνσταντίνος στην σύνταξή του, ούτε το απήγγειλε, ούτε ασχολήθηκε καθόλου με αυτό. Και ναι, παραβρέθηκε στην διαμαρτυρία ως Ορθόδοξος κληρικός, όπου και ανέγνωσε τους Μακαρισμούς στα ελληνικά».
Τελικά έπρεπε να ακούσετε τις συμβουλές των φίλων σας και να μην γράφατε καθόλου, διότι το μοναδικό κατάπτυστο και αθεόφοβο ψέμα που αποκαλύπτεται είναι το …δικό σας!
Αυτό που δίνει ο κ. Μύρων στον καρδινάλιο είναι ούζο ή αγιασμός;  Μπορείτε να μας πείτε, αν το γνωρίζετε, ποιός Κανόνας το επιτρέπει αυτό;

Λέτε, για τον κ. Μύρων, ότι «δεν συμμετείχε ο π. Κωνσταντίνος στην σύνταξή του, ούτε το απήγγειλε, ούτε ασχολήθηκε καθόλου με αυτό». Οι Γερμανοί όμως σας διαψεύδουν: «Zahlreiche Geistliche verschiedener christlicher Konfessionen gestalteten diesen Gottesdienst gemeinsam, unter ihnen Radu Konstantin Miron, Erzpriester der Griechisch-Orthodoxen Kirche, und Diakon Philip Peacock, Professor für Sozialwissenschaften an der Universität von Kalkutta, von der Weltgemeinschaft Reformierter Kirchen». «Diesen Gottesdienst gestalteten gemeinsam» σημαίνει, ω συνειδητέ διαστρεβλωτά, «αυτήν την λειτουργία διαμόρφωσαν από κοινού» και ακολουθεί το όνομα του κ. Μύρων. Αν δεν είναι αληθινή η πληροφορία, γιατί ο ίδιος ο κ. Μύρων δεν διέψευσε την δημοσίευση; Ποιόν δουλεύετε; Και αν ο κ. Μύρων δεν συνέταξε το σύμβολο της οικουμενιστικής Πίστεως, τότε γιατί δέχθηκε την ενσωμάτωση του στην λειτουργία, που αυτός διαμόρφωσε με τους αιρετικούς; Και αν δεν συμμετείχε, πώς ανάγνωσε τους μακαρισμούς; Για πόσο χαζούς θεωρείτε μέσα στην έπαρσή σας και την γκεμπελίστικη νοοτροπία τους πιστούς;

Στην συνέχεια αναφέρεστε στην ερώτηση που σας έγινε από εμάς εδώ και εβδομάδες και ευγενώς φιλοξένησε το ιστολόγιο «Πατερική Παράδοση»:
«Θα καταδικάσει η Εκκλησία της Γερμανίας τον γάμο των ομοφυλοφίλων ή θα τους παντρεύουνε στο όνομα της "αγάπης";». Και απαντάτε: Έχουμε και λέμε λοιπόν: Η Εκκλησία της Γερμανίας δεν είναι μια ξεχωριστή Εκκλησία. Ως Μητρόπολη ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και κατά συνέπεια στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος» !!!
Εδώ δεν ξέρει κανείς, αν πρέπει να γελάει ή να κλαίει. Με κεκτημένη ταχύτητα και θρασυδειλία, απαντάτε χωρίς να απαντάτε! Αντί να πείτε καθαρά, ότι εγώ σαν υπάλληλος που η προαγωγή μου εξαρτάται από το Φανάρι, δεν εξετάζω τι λέει το Ευαγγέλιο και οι Ιεροί Κανόνες για τα θέματα του γάμου. Απλώς ακολουθώ ό,τι καλό ή κακό διατάσσει η Εκκλησία! Και λέγοντας Εκκλησία εννοείτε το «εσβεσμένο» και αιρετικό Φανάρι. Η απάντησή σας λοιπόν, πίσω από τα παραπλανητικά λόγια σας είναι: Εφόσον το Φανάρι ανέχεται τον γάμο των ομοφυλοφίλων, φυσικά θα τον κάνω· γιατί το μόνο που με ενδιαφέρει κι αυτό με το οποίο ασχολούμαι, είναι το πώς θα γίνω Επίσκοπος. Αλλά δεν τολμάτε ως υπεύθυνος ποιμένας να μιλήσετε καθαρά, αλλά παραπλανάτε με μια απάντηση του «τίποτα» τους πιστούς, μεταθέτοντας άκομψα το θέμα από την μία δικαιοδοσία στην άλλη, κάτι που δεν κάνουν τόσο απροκάλυπτα ούτε οι ελληνικές κυβερνήσεις. Ίσως παμπόνηρα σκεφτήκατε· ποιός από το ποίμνιο γνωρίζει ποιά είναι η «ξεκάθαρη θέση της ορθοδόξου Εκκλησίας επί του θέματος»; Ας περάσω τη θέση ότι εγώ ακολουθώ την Εκκλησία για να κερδίσω τις εντυπώσεις!
Όλα τ’ άλλα που λέτε για «δευτεροκλασάτους "αντιοικουμενιστές, προσχωρήσεις στους Γ.Ο.Χ., διχασμούς του λαού και για τους πιο «"έξυπνους" από αυτούς που βάζουν την ουρά στα σκέλια» είναι κουτσομπολιά αστήριχτα και «ἔπεα πτερόεντα». Ασφαλώς όλα αυτά υπάρχουν, αλλ’ όχι επειδή οι πιστοί αγωνίζονται εναντίον της αιρέσεως, αλλά γιατί ο μολυσματικός ιός της Παναιρέσεως, που «δούλευε» τόσες δεκαετίες στους κόλπους της Εκκλησίας, προξένησε μεγάλη βλάβη στους πιστούς, νάρκωσε και μετάλλαξε συνειδήσεις, υπενθυμίζοντας τον λόγο του Κυρίου  «πλὴν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐλθὼν ἆρα εὑρήσει τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς;» (Λουκ. 18,8).
Αλλά αυτά, Κύριε Φραγκουλάκη, είναι για σας ψιλά γράμματα. Εσείς νομίζετε ότι κρατάτε την πίστη, ενώ κηρύττετε την αίρεση. Αισθάνεσθε ως ποιμένας, ενώ είστε η επιβεβαίωση του ορισμού του ψευδοποιμένα, όπως μας τον παραδίδει ο Κύριος, οι Προφήτες και οι Άγιοι. Εμείς ευχόμαστε την μετάνοιά σας και εφαρμόζουμε μετά παρρησίας αυτό που ο Απόστολος Παύλος μας διδάσκει:
«Αἱρετικὸν ἄνθρωπον μετὰ πρώτην καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ, εἰδὼς ὅτι ἐξέστραπται ὁ τοιοῦτος καὶ ἁμαρτάνει ὢν αὐτοκατάκριτος» (Τίτ. 3,10-11).
                          Δ.Π.


Το άρθρο του π. Γεράσιμου Φραγκουλάκη
  
«ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ»:
Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ Γ.Ο.Χ., ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΩΝ


Αρχιμ. Γεράσιμος Φραγκουλάκης
Αννόβερο Γερμανίας

Πολλά από αυτά που γράφονται και λέγονται από τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως "αντιοικουμενιστές" δεν χωρεί αμφιβολία, ότι είναι γραφικά και μόνο γέλιο προκαλούν. Πολλά επίσης είναι και τα ψέματα τους, πολλές και οι συκοφαντίες τους, πολλή και η λάσπη τους. Όμως εξίσου πολλά είναι και τα κακά που δημιουργούν στο σώμα της Εκκλησίας. Παρασύρουν τον κόσμο με τα ανόητα ψέματά τους και σκέφτομαι μήπως τελικά εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Σε ποιον, αυτοί ξέρουν, εγώ απλά
αναρωτιέμαι λαμβάνοντας υπόψη τα καμώματά τους. Εκείνο βέβαια που εύκολα παρατηρεί κανείς είναι πως, ότι κι αν αναφέρουν από δω θα το πάνε από κει θα το φέρουν, τελικά καταλήγει ως λίθος ριπτόμενος εναντίον του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου και αυτού του ίδιου του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στο όνομα του δήθεν "οικουμενισμού", ενός οικουμενισμού που δεν θα σταματήσω να γράφω και να λέω ότι πρόκειται για δικό τους κατασκεύασμα, για να έχουν αιτία πολέμου. Και η άποψή μου αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι, όσα ισχυρίζονται είναι φαιδρά και τερατώδη ψέματα. Επικαλούμενοι συνήθως "ανώνυμους πιστούς" καταγγέλλουν "οικουμενιστικά" σημεία και τέρατα που δυστυχώς κάποιοι αδαείς τα πιστεύουν και παρασύρονται σε ακραίες αντιδράσεις, αμαυρώνοντας έτσι την εικόνα της Εκκλησίας μας. Ακούγοντάς τους κανείς του δημιουργείται η εντύπωση ότι έχει επέλθει ένωση με τους ρωμαιοκαθολικούς και τους προτεστάντες εφόσον συνέχεια οι αχρείοι μιλούν ακόμη και για συλλείτουργα, κάτι το οποίο βεβαίως και δεν ισχύει. Αφήστε πια τις "συμπροσευχές"˙ λες και είναι χειρότερο να παραβρίσκεται κανείς σε εκδηλώσεις άλλων δογμάτων, από το να συλλειτουργεί και να προσεύχεται από κοινού με καθηρημένους και αφορισμένους. 
Αρκετοί είναι εκείνοι που μου λένε να μην ασχολούμαι με αυτό το θέμα, γιατί έτσι τους κάνω και διαφήμιση. Όμως εγώ διαφωνώ, διαφωνώ γιατί διαθέτουν οργάνωση τέτοια, που με ταχύτητα αστραπής μεταδίδουν τα τερατώδη ψέματά τους όλα τα κλωνοποιημένα ιστολόγια και άλλα μέσα επικοινωνίας που διαθέτουν. Μια δήθεν είδηση βγάζει ένας και αμέσως όλοι οι "κλώνοι" την αναπαραγάγουν. Κι έτσι το ψέμα πάει σύννεφο! 
Διαβάζω σε ένα από αυτά, το οποίο αναφερόμενο στη Βάπτιση ενός ιταλού στο Άγιον Όρος, μεταξύ άλλων γράφει, ότι υπάρχει "οδηγία" του Φαναρίου που λέει ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι είναι καλύτερα να μην προσέρχονται οι ρωμαιοκαθολικοί στην Ορθοδοξία, διότι σε λίγο θα γίνει η ένωση των εκκλησιών! 
Αλλού πάλι αναφέρεται ότι ο κληρικός της Μητροπόλεώς μας π. Κωνσταντίνος Μύρων ο οποίος συμμετείχε ως σύμβουλος στην αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, συνέβαλε στην σύνταξη του αιρετικού "Νέου Συμβόλου της Πίστεως" και συμπροσευχήθηκε απαγγέλοντάς το μαζί με τους άλλους παρευρισκομένους, στο πλαίσιο εκδήλωσης, την οποία ονομάζουν "οικουμενιστική λειτουργία", που έγινε στις 8 Ιουλίου στο Αμβούργο, ως διαμαρτυρία για την συνάντηση των G20. 
Δεν έψαξαν να μάθουν όλα αυτά τα καλόπαιδα, ότι το συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο κατά βλάσφημο τρόπο αποκαλούν "Νέο Σύμβολο της Πίστεως" συγκρίνοντάς το έτσι με το πραγματικό, έχει να κάνει με κείμενο της Σεούλ του 1990 και βεβαίως δεν συμμετείχε ο π. Κωνσταντίνος στην σύνταξή του, ούτε το απήγγειλε, ούτε ασχολήθηκε καθόλου με αυτό. Και ναι, παραβρέθηκε στην διαμαρτυρία ως Ορθόδοξος κληρικός, όπου και ανέγνωσε τους Μακαρισμούς στα ελληνικά. Όμως τους βολεύει όλους αυτούς να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πιάσει. Και προσπάθησαν να κατηγορήσουν ποιον; τον π. Κωνσταντίνο Μύρων, ο οποίος τόσες ψυχές έχει οδηγήσει στην Ορθοδοξία, τον αριθμό των οποίων αν όλοι αυτοί τον είχαν σε κιλά, θα ήταν επικίνδυνα υπέρβαροι.

Δεν θα αναφερθώ σε όσα κατά καιρούς έχουν γράψει για μένα, θα απαντήσω μόνο με την ευκαιρία στη γελοία ερώτηση ενός από τα "κλωνοποιημένα". Λέει λοιπόν: "Ακόμα περιμένουμε την απάντηση του κ. Φραγκουλάκη στην ερώτηση: "Θα καταδικάσει η Εκκλησία της Γερμανίας τον γάμο των ομοφυλοφίλων ή θα τους παντρεύουνε στο όνομα της "αγάπης";" Έχουμε και λέμε λοιπόν: Η Εκκλησία της Γερμανίας δεν είναι μια ξεχωριστή Εκκλησία. Ως Μητρόπολη ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και κατά συνέπεια στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος. 
Όσον αφορά εμένα τον π. Γεράσιμο Φραγκουλάκη (φαντάζομαι σε μένα αναφέρεστε με το κ. Φραγκουλάκη), έχω να σας πω τα εξής: Κατ΄ αρχήν εσείς οι μεγάλοι κανονολόγοι και εκκλησιολόγοι, οι σούπερ Ορθόδοξοι ρωτήστε κανένα παιδάκι του Κατηχητικού, για να μάθετε πώς προσφωνούνται οι Ορθόδοξοι κληρικοί. Όσον αφορά στο "ευφυές" ερώτημά σας, απάντησα ήδη πιο πάνω με ό,τι αναφέρω σε σχέση με την Μητρόπολή μας. 
Το ότι με την προσφώνησή σας δείχνετε να περιφρονείτε την ιεροσύνη μου, το αντιπαρέρχομαι γιατί πιστεύω ότι τόσο σας κόβει ή μάλλον τόσο σας αφήνει να σας κόβει η μανία και το μίσος σας. Αν πάλι δεν αναφέρεστε σε μένα, τον π. Γεράσιμο Φραγκουλάκη δηλαδή, τότε συγγνώμη για τα παραπάνω και ψάξτε βρείτε τον κ. Φραγκουλάκη για να σας απαντήσει ο ίδιος. Λυπούμαι αλλά εμείς δεν είμαστε "κλωνοποιημένοι" οπότε δεν μπορώ να σας βοηθήσω! 
Όλα αυτά αποτελούν δείγμα του δαιμονικού τρόπου με τον οποίο εργάζονται όλοι αυτοί, με κύριο στόχο τους επαναλαμβάνω Οικουμενικό Πατριαρχείο και Οικουμενικό Πατριάρχη. 
Βέβαια το τελευταίο διάστημα που η κατάσταση τους έχει ξεφύγει από τα χέρια, διότι δεν είχαν καταλάβει ότι όλο αυτό το διάστημα έσπερναν θύελλες, με αποτέλεσμα τώρα να θερίζουν καταιγίδες, οι πιο "έξυπνοι" από αυτούς βάζουν την ουρά στα σκέλια κατά το κοινώς λεγόμενο και αποτραβιούνται στα μετόπισθεν, αφήνοντας κάποιους δευτεροκλασάτους "αντιοικουμενιστές" στο "πολεμικό" μέτωπο που εκείνοι άνοιξαν. Ψελλίζουν βέβαια πότε-πότε ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να δημιουργήσουν σχίσμα, ούτε προσχωρούν στους Γ.Ο.Χ. και άλλα παρόμοια. Τα γεγονότα όμως ιδιαίτερα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι ψεύδονται. Είδαμε σε πανηγύρεις ιερών Μονών τον λαό να διχάζεται, κληρικούς να παρεμποδίζονται ακόμη και να προσκυνήσουν τις εικόνες και να απωθούνται, λαϊκούς εξοργισμένους να χρησιμοποιούν ως επιχειρήματα για την οργή τους τα ψεύδη με τα οποία τους έχουν φανατίσει. Είδαμε παλαιοημερολογήτικους ιστότοπους να καλούν τον κόσμο σε ξεσηκωμό τις ημέρες των πανηγύρεων. Ίσχυσε δυστυχώς το "του εχθρού μου ο εχθρός είναι εμένα φίλος μου" και έγιναν ένα με τους Γ.Ο.Χ. Δεν πιστεύω πως οι Γ.Ο.Χ. γύρισαν με το νέο ημερολόγιο, αλλά ότι οι "αντιοικουμενιστές" τους άνοιξαν κεκρόπορτα για να εισβάλουν. Το δραματικό όμως είναι ότι παρέδωσαν άγιο θυσιαστήριο και συλλειτουργούν με καθηρημένους και αφορισμένους. Προσπαθούν βέβαια κάποιοι νεοαποτειχισθέντες να το αποσιωπήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουν, χωρίς να κρύβουν ότι όλοι αυτοί οι καθηρημένοι και αφορισμένοι είναι γέροντες τους και μέντορες τους, όπως λένε. Όλοι αυτοί οι δήθεν "αντιοικουμενιστές" αποτελούν τον Δούρειο Ίππο των Γ.Ο.Χ., των καθηρημένων και των αφορισμένων που θέλουν να αλώσουν την Εκκλησία, να καταρρακώσουν την Ορθοδοξία, να εγκαταστήσουν την δική τους εκκλησία, την άχριστη. Έχουν μετατρέψει τους πιστούς σε οπαδούς και την εκκλησία σε γήπεδο. Προσπαθούν να πατάξουν τον ποιμένα και να διασκοπρισθούν τα πρόβατα. Όμως "σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν", διότι ζει Κύριος ο Θεός ημών, ο Θεός των δυνάμεων και κατατροπώσει αυτούς.

http://fanarion.blogspot.gr/2017/07/blog-post_30.html

4 σχόλια:


  1. Φραγκουλάκης - ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ. Τίποτε δεν είναι τυχαίο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/8/17, 12:56 π.μ.

    Ο λάκκος και λύκος των φραγκων...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεξανδρος Βερολινο1/8/17, 2:37 π.μ.

    ΩΣ ΣΧΟΛΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ,

    ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΒΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΒΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΥΝ!!!

    ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΜΟ ΩΣ ΔΟΥΡΕΙΟΝ ΙΠΠΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

    ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ, ΩΣ ΣΧΟΛΙΟ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΑΠΙΚΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

    Der Altvaterkult als Trojanisches Pferd des Ökumenismus
    http://www.pentapostagma.gr/2017/07/der-altvaterkult-als-trojanisches-pferd-des-okumenismus.html

    Επισης και αυτο στα γερμανικα, ειναι το αρθρο

    Ειναι το γνωστο αρθρο apo to youtube : Ο γέροντας Γαβριήλ απαντά σέ προσκυνητή στίς 21- 2 - 17
    Altvater Gabriel vom Heiligen Berg antwortet auf Fragen eines Pilgers ...

    http://www.pentapostagma.gr/2017/04/altvater-gabriel-vom-heiligen-berg-antwortet-auf-fragen-eines-pilgers.html

    Προσευχηθειτε παρακαλω και για μενα τον αμαρτωλο!

    Αλεξανδρος
    Βερολινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.