Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Ομιλία Οικουμενικού Πατριάρχη στο Διεθνές Συνέδριο Αρκτικού Κύκλου

katanixis.gr: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δυστυχώς, οριστικά και αμετάκλητα έχει χαράξει ρότα προς την Ένωση των Θρησκειών, δίχως να απαιτείται να ασπασθούν αιρετικοί και αλλόθρησκοι την αλήθεια της Ορθοδοξίας.
Αναλώνεται έτσι σε αλλόκοτες φιέστες, με ετερόκλητη σύνθεση και απίθανο ακροατήριο, να μας νουθετήσει με στόμφο, πόσο πολύ επηρέασαν οι Θρησκείες την κλιματική αλλαγή. Ποιος πιστεύει τέτοιες φαιδρότητες άραγε;

Οι αξιωματούχοι της Νέας Εποχής στην πατρίδα μας, σε πολιτικό,
οικονομικό και θρησκευτικό επίπεδο, παίρνουν εντολές και υλοποιούν την ατζέντα που τα αφεντικά τους επιβάλουν. Πότε πότε δείχνουν και τον πιστό λαό σαν φταίχτη (ρατσιστή, μισαλλόδοξο, φασίστα) για να μη ξεθαρρεύει. Στήνουν και επισκοπικά δικαστήρια παρωδία για να τιμωρήσουν παραδοσιακούς ομολογητές κληρικούς.
Όποιος δεν τα βλέπει αυτά στις μέρες μας στρουθοκαμηλίζει επικίνδυνα και.... όχι για πολύ ακόμη.
Ομιλία Οικουμενικού Πατριάρχη στο Διεθνές Συνέδριο Αρκτικού Κύκλου


Οικουμενικό Πατριαρχείο: Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ανταποκριθείς στην πρόσκληση του πρώην Προέδρου της Ισλανδίας, Εξοχ. κ. Ólafur Ragnar Grímsson, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο του Αρκτικού Κύκλου, παρουσία 2.000 συνέδρων, εκπροσώπων Κυβερνήσεων, Οργανισμών, Πανεπιστημίων και Οικολογικών Ιδρυμάτων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε περί της σπουδαιότητος και επιδράσεως της θρησκείας στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την οικολογική κρίση στην εποχή μας, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα να διαλεχθούν μεταξύ τους οι πνευματικοί ηγέτες, οι επιστήμονες και οι πολιτικοί, εστιάζοντας την αναφορά τους στην κλιματική αλλαγή.
«Αν θέλουμε να αναθεωρήσουμε τη στάση μας σε αυτό που βλέπουμε, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στάση μας ως προς το πως το βλέπουμε», δήλωσε ο Παναγιώτατος.
«Πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας για το πως κατανοούμε και συμπεριφερόμαστε έναντι του κόσμου που μας περιβάλλει, το πως χρησιμοποιούμε τη γνώση και τις ικανότητές μας να τον καταστήσουμε βιώσιμο και να τον ενισχύσουμε».
Νωρίτερα, το πρωί της 13ης Οκτωβρίου 2017, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε δεκτός, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, από τον Εξοχ. Πρωθυπουργό της Ισλανδίας κ. Bjarni Benediktsson, στο συνεδριακό κέντρο Ηarpa.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.