Όλα πλέον στον βωμό της νέας τάξης πραγμάτων και του οικουμενισμού  σε όλες τις μορφές του, διότι  με «δικαιολογία» τον θρησκευτικό τουρισμό και την απόκτηση πολλών χρημάτων «στοχοποιούν» την Χερσόνησο του Σινά και την Ορθοδοξία. 
  Συγκεκριμένα οι αιγυπτιακές αρχές θα χρησιμοποιήσουν την χερσόνησο του Σινά, η οποία αποτελεί ιερό τόπο για τρεις θρησκείες του κόσμου,  με στόχο  τον  προσκυνηματικού χαρακτήρα τουρισμό και τα αξιοθέατα, σύμφωνα με νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο πρόεδρος της χώρας, τόνισε ο Αιγύπτιος  κυβερνήτης της επαρχίας του Νοτίου Σινά Khaled Foda.


   «Το Σινά  είναι το λίκνο  τριών θρησκειών, ενσαρκώνει το πνεύμα της ειρηνικής συνύπαρξης των διαφορετικών θρησκειών», δήλωσε ο Foda, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο
για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.
   Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσφατη διάσκεψη, στην οποία προσκλήθηκαν οι θρησκευτικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο (σύναξη οικουμενιστών), θα συμβάλει στην ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή, η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή ως ένα μέρος, μόνο για  «διακοπές στην παραλία»!
   Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Αμπντέλ Λατίφ, μέσω του Σινά στην Αίγυπτο μετακινούνταν οι μουσουλμάνοι στις πρώτες διαδρομές προσκυνητών με προορισμό την Μέκκα και την Μεδίνα. Επιπλέον, στο έδαφος του Σινά υπάρχουν ιστορικά τζαμιά και αρχαία μουσουλμανικά φρούρια.
   Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άκρως σημαντικά θρησκευτικά μνημεία  στο Σινά θεωρούνται επίσης το Όρος του Μωυσή, η  Μονή της Αγίας Αικατερίνης, η εκκλησία και το τζαμί στους πρόποδες του βουνού, καθώς και τα αρχαία Λουτρά του Μωυσή.

   Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της Κρατικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Hisham αλ-Doumeira τόνισε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να βοηθήσει στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στη χερσόνησο του Σινά.
  «Όσο για θρησκευτικό τουρισμό, ο ρόλος του κράτους θα είναι να παρέχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, θα έχουμε, για παράδειγμα, νέο δρόμο προς το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα  υπάρχει  αεροδρόμιο, και ξενοδοχείο. Οι τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν αυτά τα αξιοθέατα στο πακέτο των υπηρεσιών τους »,  δήλωσε ο ad-Dumeiri.
   «Υπάρχουν πολλά μνημεία στο Σινά που είναι σημαντικά για τους Μουσουλμάνους, τους Χριστιανούς και τους Εβραίους και θέλουμε να μάθει όλος ο κόσμος γι' αυτό», κατέληξε ο Αιγύπτιος εκπρόσωπος.
  Από αυτά τα «σχέδια» μετατροπής της χερσονήσου του Σινά περισσότερο από όλα τα προσκυνήματα στόχο αποτελεί η Μονή της Αγίας Αικατερίνης με την μακραίωνη ιστορία της και την σπάνια βιβλιοθήκη της.
   Η ορθοδοξία έχει να χάσει πάρα πολλά από ένα τέτοιο πλάνο της νυν κυβέρνησης της Αιγύπτου σε σχέση με τις υπόλοιπες θρησκείες.


   Με λίγα λόγια οι Αιγύπτιοι  θέλουν  να μετατρέψουν με την δικαιολογία της απόκτησης χρημάτων, Ιερούς ναούς, μοναστήρια, που υπάρχουν εκεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια …σε τουριστικά αξιοθέατα με χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να «αλλοιώσουν» όπως είναι φυσικό  (μάταια όμως) το χριστιανικό πνεύμα της ορθόδοξης  μοναστικής κοινότητας, που άντεξε στο χρόνο, σε εισβολές, επιδρομές, παγκόσμιους πολέμους, και άλλα δεινά.
   Πρόκειται πράγματι για ένα μοχθηρό και παμπόνηρο σχέδιο  που είναι σε εφαρμογή εδώ και πολλά χρόνια, και σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων του ελληνικού τύπου,  απειλεί σοβαρά  και το Άγιο Όρος στην Χαλκιδική, με απώτερο σκοπό την αλλοίωση της ορθόδοξης πνευματικής κοινότητας και της αποστολής της στον κόσμο.



  Θέλουν να μετατρέψουν τους υπευθύνους των ορθόδοξων μονών, σε επικεφαλείς τουριστικών αξιοθέατων,  και μετά από κάποια χρόνια …να καταργήσουν τελείως τις θρησκείες.
   Οφείλουμε όμως να είμαστε όλοι σε εγρήγορση στην θέα ενός τέτοιου σχεδίου που υλοποιείται …κομμάτι- κομμάτι εδώ και αρκετά χρόνια.
Πηγή