Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Το λιοντάρι της Αίρεσης και η τίγρις του Σχίσματος

Του Ιωάννου Ρίζου
    
    Υπάρχει μια παρασκηνιακή και κρυφή  διεργασία που ενεργείται από μερίδα των νεοαποτειχιζόμενων αγιορειτών Μοναχών (όχι πάνω από δέκα τον αριθμό) κι ενός αρχιμανδρίτη εκτός Όρους, που προετοιμάζει το έδαφος ώστε ο όποιος νεοαποτειχιζόμενος λαός να μεταφερθεί εν μία νυκτί στις τάξεις του παλαιού ημερολογίου.
  
  Ίσως η παταγώδης αποτυχία της  διαχείρισης της Αποτείχισης (βλέπε φιάσκο με π. Θ. Ζήση, βλέπε φιάσκο του μικρού αριθμού των υπογραφών που συνέλεξαν για την «Διακήρυξη του Ωραιοκάστρου», όπου  υπέγραψαν 262 άτομα παγκοσμίως!), τους ανάγκασε να ενδώσουν σε  αυτό που κάποτε απέρριπταν.
    Πρίν 2 χρόνια, είχα διένεξη με τον ιερομόναχο Χ. (μέλος αυτής της ομάδας) εξαιτίας του ότι δεν ήθελε να χρησιμοποιούμε την λέξη «Αποτείχιση» για να μη μας συνδέσουν με τους Γ.Ο.Χ.! Τώρα ο ίδιος προωθεί την συγχώνευση νεοαποτειχισμένων και Γ.Ο.Χ.
    Κι ενώ η  διακήρυξη του Ωραιοκάστρου γράφει: «…δν προβαίνουμε ες σύστασιν τέρας “κκλησίας”, παγε τς βλασφημας, οτε προσχωρομε σ καμμα παρταξη», πρόσφατες μαρτυρίες μας λένε ότι ο π. Σ., «ηγέτης» αυτής της ομάδας δηλώνει ότι:  «οι Γ.Ο.Χ. έχουν μυστήρια».
   Υπερασπίζομαι την επιστροφή στο Ιουλιανό ημερολόγιο. Όμως αντιμάχομαι το Σχίσμα, την διακοπή εκκλησιαστικής  κοινωνίας, την «εκκλησία» και τις παραεκκλησίες  που δημιουργήθηκαν από αυτούς που διαφώνησαν τότε με την καθιέρωση του νέου ημερολογίου, εφόσον το ζήτημα ήταν ιάσιμο κατά τους αγίους της πρώτης χιλιετίας. Αντιμάχομαι κι αυτούς που με προχειρότητα εφευρίσκουν μεταγενέστερες δικαιολογίες για να  αθωώσουν  προγενέστερες εκκλησιολογικές εκτροπές που παγίωσαν ένα σχίσμα. 

   Παλαιοημερολογίτες και νεοημερολογίτες, έχουν επισήμως  αλληλοκατηγορηθεί  ως σχισματικοί, θεωρώντας η μία πλευρά την άλλη ως άμοιρη Χάριτος και Μυστηρίων. Τα επίσημα έγγραφα αρχίζουν από την μια μεριά με την Εγκύκλιο της Συνόδου της Ελλαδικής Εκκλησίας το 1926 και από την άλλη με την Εγκύκλιο του πρ. Φλωρίνης Χρυσοστόμου Καβουρίδη το  1935.
   Αν δεχτούμε ότι οι Γ.Ο.Χ.  ήταν και είναι  η αληθινή εκκλησία, θα πρέπει αναγκαστικά μόνο αυτοί να έχουν Μυστήρια και συνεπώς η νεοημερολογίτικη εκκλησία από το 1924 να μην είναι εκκλησία, όντας  άμοιρη Χάριτος και  Μυστηρίων. Με άλλα λόγια, όλοι μας από το 1924 και μετά, είμαστε αβάπτιστοι, οι ιερείς, οι επίσκοποι, καλόγεροι και ο λαός γεννήθηκε και πέθανε εκτός Εκκλησίας και  σωτηρίας. Είμαστε στην ουσία, στην ίδια κατάσταση των παπικών, αγγλικανών, προτεσταντών, μονοφυσιτών!
   Έτσι θα πρέπει, οι παραπάνω αγιορείτες (κι ο λαός που θα τους ακολουθήσει) να ξαναβαπτιστούν, ή να αναμυρωθούν και οι ιερωμένοι τους να ξαναχειροτονηθούν(;) Αν λοιπόν επιδιώκουν να φέρουν τον λαό στο «παλαιό», άς κάνουν πρώτα οι ίδιοι δημοσίως τα «αναγκαία» και μετά άς πούν και στον λαό ότι πρέπει να «ξαναπάρουν» τα Μυστήρια του βαπτίσματος και Χρίσματος !!

Πρίν όμως εκτελέσουν τα σχέδια τους καλό θα ήταν να μας απαντήσουν και στα παρακάτω:

1.   Γιατί από το 325 μ.Χ. έως το 800 μ.Χ. που έλαβαν χώρα οι Οικουμενικές Σύνοδοι και δεκάδες Τοπικές Σύνοδοι της Ανατολικής Εκκλησίας, καμία Σύνοδος ή άγιος δεν ανακήρυξε την Εκκλησία της Δύσης (Ορθόδοξης τότε) ως σχισματικής και άμοιρης Χάριτος και Μυστηρίων, αφού η Δυτική Εκκλησία και ειδικά η Ρώμη, σποραδικά και ανά τους αιώνες δεν τηρούσε την ίδια εορτολογική τάξη με αυτήν της Ανατολικής Εκκλησίας και μάλιστα στο μείζον θέμα που αφορά τον εορτασμό του Πάσχα το οποίο οριζόταν αυστηρά από την Α΄ Οικουμενική και τον Α΄ Κανόνα της Αντιοχείας;
2.  Πώς αυτό που δεν ήταν δογματικό και σωτηριολογικό θέμα για τους αγίους της παραπάνω περιόδου (Αθανασίου, Χρυσοστόμου, Γρηγορίου, Ιωάννη Δαμασκηνού, Μαξίμου,  κ.ά) οι οποίοι κοινωνούσαν κανονικά με τους εφαρμόζοντας άλλο Πασχάλιο και έγινε ξαφνικά δογματικό και σωτηριολογικό το 1924, και μάλιστα την στιγμή που  δεν θίχτηκε ο Πασχάλιος Κανόνας της Α΄ Οικουμενικής όπως ομολογεί ο πρ. Φλωρίνης;
3.  Πώς οι άγιοι Πατέρες και οι Οικουμενικές και Τοπικές Σύνοδοι της παραπάνω περιόδου δεν κατάλαβαν ότι η
εορτολογική ασυμφωνία Ανατολής και Δύσης αθετεί τον 9ο όρο του Συμβόλου της Πίστεως περι της «ΜΙΑΣ, Αγίας και Αποστολικής Εκκλησίας…»  και αυτό το κατάλαβαν μόνο οι παλαιοημερολογίτες του 1924;

Υπενθύμιση:
 Στα παραπάνω τρία ερωτήματα επιχείρησε να απαντήσει ο  κ. Νικ. Μάννης, διαχειριστής του παλαιοημερολογίτικου ιστοτόπου «Κρυφό σχολειό».

     Στο πρώτο ερώτημα μου απάντησε ότι κάνω λάθος που έγραψα ότι δεν εμφανίστηκε ποτέ σχίσμα λόγω της ασυμφωνίας του εορτασμού του Πάσχα στην αρχαία εκκλησία, και μου απάντησε επιδεικνύοντας το λάθος μου: «…Στα τέλη της βασιλείας του Ιουστίνου δημιουργήθηκε σχίσμα ανάμεσα στις Εκκλησίες της Γαλλίας και της Ισπανίας [τον 5ο αι.] για τον χρόνο της εορτής του ΠάσχαΑποδεικνύεται λοιπόν πως παρόλο που υπήρχε εορτολογική ασυμφωνία και μετά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, αυτό δεν ήταν αδιάφορο, όπως το παρουσιάζεται, αλλά θεωρούνταν κακό, μιας και δημιουργούνταν σχίσματα και έριδες, και οι Πατέρες και οι Σύνοδοι προσπαθούσαν συνεχώς για την θεραπεία του, την οποία τελικώς κατάφεραν! Θα έρθουμε εμείς σήμερα να πετάξουμε τους αγώνες τους στον κάλαθο των αχρήστων;»
(Ξαναδιαβάστε παρακαλώ ποια ήταν η ερώτηση και ποια ήταν η απάντηση).

      Στο δεύτερο και τρίτο ερώτημα φυσικά δεν δόθηκε καμία απάντηση.

   Κι όμως η μία απάντηση και οι δύο μη απαντήσεις θεωρήθηκαν θρίαμβος των παλαιοημερολογιτών –και των νεόκοπων φίλων τους– και κατατρόπωση των (οικουμενιστικών) γραφομένων μου!

Αδελφοί, τα μάτια σας δεκατέσσερα!

68 σχόλια:

  1. "Υπάρχει μια παρασκηνιακή και κρυφή διεργασία"

    Αφού είναι κρυφή η διεργασία, εσείς αγαπητέ μου κύριε Ιωάννη πώς την γνωρίζετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νεκτάριος Τόμπρος8/10/17, 4:32 π.μ.

      Αν τολμάς,κ. Βαρβέρη,απάντησε στις ερωτήσεις του κ. Ρίζου και άφησε τις εξυπνάδες.

      Διαγραφή

    2. Συγνώμη που σας ενόχλησα κύριε Νεκτάριε. Ο Θεός να μας συγχωρέσει όλους μας. Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστούμε τον αδελφό μας για την επισήμανση και την πληροφόρηση. Όντως συμβαίνουν αυτά που καταγγέλει αλλά κάνοντας υπομονή αναμένουμε την έκβαση των πραγμάτων. Δεν αποτειχισθήκαμε σαφώς για να ενταχθούμε σε κάποια παράταξη των ΓΟΧ ή της ομάδας του πριν του 1924. Αποτειχισθήκαμε από την αίρεση κι αποφασίσαμε όλοι από κοινού, αν θυμάστε εκεί στη Λάρισα, να συστρατευθούμε στον κοινό αγώνα της αποτείχισης και μόνο, ανεξαρτήτως ποιο ημερολόγιο ακολουθεί ο καθένας μας, ενημερώνοντας τους αδελφούς για την αίρεση και τη στάση που πρέπει να κρατήσουμε από την Κολυμπάριο Σύνοδο και μετά. Η δεύτερη σύναξη ναυάγησε δυστυχώς γιατί άλλες διεργασίες έλαβαν μέρος και όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πάλι χτύπησε, όχι ο δαίμων του τυπογραφείου αλλά ο δαίμων της διάσπασης, όπως ακριβώς τα γράφει ο αδελφός Ιωάννης και συνυπογράφω το κείμενό του. Αναμένουμε την φωτισμένη διάκριση των Αγιορειτών, την αγιοπνευματική τους κατάρτιση και την ορθόδοξη καθοδήγησή τους για το πώς θα πορευθούμε από εδώ και πέρα. Κάθε διάσπαση θα βαρύνει εξ ολοκλήρου αυτούς στους οποίους στηρίξαμε την ελπίδα μας ανθρωπίνως για να ευοδωθεί ο ορθός και όχι χαρτοπολεμικός αντιοικουμενιστικός αγώνας. Βάζω καλό λογισμό κι εύχομαι οι Αγιορείτες πρωτεργάτες της αποτείχισης να μην μας οδηγήσουν στα σχίσματα του παλαιού αλλά στην ένωση με τους αδελφούς που ακολουθούν το παλαιό χωρίς να μας υποχρεώνουν να κάνουμε κι εμείς το ίδιο, να ακολουθήσουμε δηλαδή υποχρεωτικά το παλαιό, ώστε να έχουμε μεταξύ μας εκκλησιαστική επικοινωνία και κοινή πορεία. Περιμένουμε τη δεύτερη συνάντηση. Η Κυρία Θεοτόκος και Κτητόρισσα του Αγ. Όρους ας μας φωτίσει το σκότος για να μην διαλυθούμε εις τα εξ ων συνετέθημεν. Εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/10/17, 6:16 μ.μ.

    Ενόσω υπάρχουν ΓΟΧ,θα είναι λάθος να γυρίσουμε όλοι οι αποτειχισμένοι με το παλιό ημερολόγιο.

    Αν γυρίσουμε όλοι οι αποτειχισμένοι με το παλιό ημερολόγιο,θα είμαστε πλέον αναγκασμένοι να ενωθούμε με τους ΓΟΧ,οι οποίοι σίγουρα θα μας κάνουν "έκκληση αγάπης" για να ενωθούμε μαζί τους.

    Και τί θα λέμε τότε στον κόσμο? Για ποιόν λόγο δεν ενωνόμαστε με τους ΓΟΧ? Και θα κυκλοφορήσουν τα σχόλια,που ήδη κυκλοφορούν στους ΓΟΧ,ότι είμαστε ακέφαλοι αιρετικοί!

    Θα πείθει τότε η αποτείχιση? Ή μήπως θα γίνονται όλοι ΓΟΧ? Σημειωτεόν ότι οι ΓΟΧ διαθέτουν αυτή τη στιγμή πολλούς ναούς και ιερείς,ενώ οι αποτειχισμένοι ελάχιστους.

    Και έτσι εμέις οι ίδιοι θα προκαλέσουμε το τέλος της αποτείχισης και το άνθισμα των ΓΟΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/10/17, 6:29 μ.μ.

    Για να ενωθούμε με τους ΓΟΧ θα πρέπει:
    1.Nα καταργήσουνε οι ΓΟΧ -ΟΛΕΣ- τις Συνόδους τους.
    2.Να καθαιρέσουνε τους αρχιερείς τους και να τους επαναφέρουνε στην τάξη του ιερέα.
    3.Να ανακαλέσουνε -ΟΛΕΣ- τις εγκυκλίους που εξέδωσαν μέχρι σήμερα.
    4.Να ανακαλέσουνε -ΟΛΕΣ- τις κακίες που έχουνε πει μέχρι σήμερα για τον Άγιο Παίσιο τον Αγιορείτη και για τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.

    Αν δεν γίνουνε τα ανωτέρω,το να γυρίσουνε όλοι οι αποτειχισμένοι με το παλιό ημερολόγιο,θα σημάνει το αυτοτέλος της αποτείχισης,την απορρόφηση των αποτειχισμένων από τους ΓΟΧ,την ένωση όλων όσοι μελλοντικά θα αποτειχίζονται με τους ΓΟΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο σου φίλε μου με έβγαλες από τη δύσκολη θέση να τα γράψω .Σ Υ Μ Φ Ω Ν Ω ΑΠΟΛΥΤΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/10/17, 6:33 μ.μ.

    Αγωνίζονται για το παλιό ημερολόγιο,μη σκεπτόμενοι πόσες ψυχές ανθρώπων θέλουνε να αποτειχιστούνε αλλά μόλις σκεφτούν τους ΓΟΧ και όλα όσα έχουν γίνει(μέχρι και πλαστό σιγγίλιο)ΑΝΑΒΑΛΟΥΝΕ την μετάνοιά τους,γιατί το θεωρούνε λάθος να γίνουνε παλαιοημερολογίτες,λόγω ΓΟΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/10/17, 6:37 μ.μ.

    Και ποιός μας βεβαιώνει ότι κάποιος από αυτήν την ομάδα δεν είναι βαλτός να κατευθύνει τον αγώνα της αποτείχισης στην αγκαλιά των ΓΟΧ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/10/17, 6:42 μ.μ.

    Σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν αποκτήσει αυτή η ομάδα επίσκοπο.

    Αν χειροτονήσουνε δηλαδή επίσκοπο κάποιον αποτειχισμένο αρχιμανδρίτη που να επιδιώκει το να γυρίσουνε όλοι οι αποτειχισμένοι με το παλιό ημερολόγιο,χωρίς να τους νοιάζει αν αυτό θα προκαλέσει το τέλος της αποτείχισης και την αναγέννηση των ΓΟΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/10/17, 6:49 μ.μ.

    Ο κύριος Ιωάννης Ρίζος έχει αποδείξεις για αυτά που γράφει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/10/17, 10:49 μ.μ.

      Εεεε πως! υπάρχουν πρόσφατες μαρτυρίες!
      Πως λέμε, κάποιος κάπου κάποτε!
      Αυτό ακριβώς!

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος7/10/17, 7:16 μ.μ.

    γαιτι τοσος πολεμος με τους γοχ; αντι να κοιταξουμε να ενωθουμε να ειμαστε μια γροθια εναντιον του οικουμενισμου κοιταζουμε να φαγωνωμαστε δεν συμφωνω και εκοινει κανανε λαθη αλλα και εμεις δεν ειμαστε αλαθητοι περασανε πολλα μαρτυρουσανε την στιγμη που οι γιαχωβαδες ητανε ελευθεροι απο την αιρεση να φηγουμε και να παει καπιος με το παλαιο το ιδιο ειναι την ιδια πιστη εχουμε δεν πρεπει να φαγωνωμαστε αλεξιος κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος7/10/17, 7:16 μ.μ.

    Ας απαντήσουν επιτέλους οι Αγιορείτες κατηγορηματικά αν αυτό ισχύει ή δεν ισχύει. Όσο δεν απαντούν κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κ. Ρίζο, ότι πολεμάει ή διασπάει τον αγώνα. Στο κάτω κάτω της γραφής κι αυτὀς ψυχή είναι, κι αν ακούει κάτι, το οποίο κατά την γνώμη του δεν είναι σωστό, γράφει αυτό που νομίζει για το καλό του αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/10/17, 11:29 μ.μ.

      Προσωπικά αυτό κάνω.
      Κατηγορώ τον κ. Ρίζο ότι πολεμάει και συκοφαντεί τους Αγιορείτες πατέρες με το ψευδές και ανυπόστατο κείμενο του και ως εκ τούτου διασπάει τον αγώνα.
      ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ.





      Διαγραφή
    2. Νεκτάριος Τόμπρος8/10/17, 3:52 π.μ.

      Είναι αυτός αγώνας κυρία μου;Έχουν εκκλησιαστική κοινωνία οι Παλαιοημερολογίτες Μ.Επιφάνιος και Ι. Χαρίτων με τον π. Ε. Τρικαμηνά και τον εκλεκτό αδελφό Ιωάννη Ρ.;;Τον αγώνα τον διασπάει ο κρυφο-Παλαιοημερολογίτης Ι. Π. Παπαδόπουλος και οι Παλαιοημερολογίτες Θεοδωρικόμαυροι.
      Τα ίδια κάνει και ο π. Θ. Ζήσης που δεν έχει εκκλησιαστική κοινωνία με τον Ομολογιτή Ιερομόναχο των Τεμπών!
      Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/10/17, 11:09 π.μ.

      Αγαπητέ κύριε Τόμπρο δεν αντιλαμβάνομαι τι λέτε εν προκειμένω!
      Ασφαλώς και είναι παλαιοημερολογήτες οι εν λόγω Αγιορείτες πατέρες,αφού το Αγιον Όρος ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο.
      Συγχωρέστε με άν κάνω λάθος, όμως από τα λεγόμενα σας δείχνετε να μην έχετε ξεχωρίσει βασικά πράγματα.
      Τώρα αν δεν έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με τον κ. Ρίζο τι να σας πω; ίσως εκείνοι κατάλαβαν από πριν, αυτό που εμείς καταλάβαμε χθες βράδυ και αρρωστήσαμε.
      ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ.



      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος8/10/17, 1:29 μ.μ.

      Γιατί, κ. Κωνσταντίνα, αυτός ο απροσανατολισμός; Είναι το ίδιο το Παλαιό Ημερολόγιο που έχουν οι Αγιορείτες, με τους Παλαιοημερολογίτες των Παρατάξεων; Αυτά σε διδάσκει ο Γέροντας Σάββας; Εσύ ως γυναίκα δεν πηγαίνεις στο Άγιον Όρος. Εμείς οι άντρες, όμως, κάθε φορά που πηγαίνουμε κοινωνούμε των Αχράντων Μυστηρίων κι ας είμαστε με το Νέο, γιατί δεν βλέπουν ως δογματικό και θέμα Πίστεως το Ημερολόγιο. Ενώ οι Παλαιοημερολογίτες των Παρατάξεων, δεν θέλουν την ένωση μαζί μας, εφόσον παραμένουμε με το Νέο. Όσο για τον κ. Ρίζο, γνωρίζω καλά ότι επισκέφτεται συχνά το Άγιον Όρος και έχει κοινωνία με τους «Παλαιοημερολογίτες» του Αγίου Όρους. Άρα, κυρία μου, αρρωστήσατε για λάθος πράγματα. Και μιλάτε συκοφαντικά και με εμπάθεια για τον κ. Ρίζο, χωρίς να ανατρέψετε τα επιχειρήματά του, που μας λέτε ότι αποτελούν συκοφαντίες.
      Ι.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος7/10/17, 7:39 μ.μ.

    Συνέλθετε, διότι θα γίνετε χειρότεροι από αυτούς που κατηγορείτε.

    Ο κ. Ρίζος πάσχει από την νόσο της ''αδελφομαχίας'' και λόγω της νόσου αυτής, φαντασιώνεται καταστάσεις οι οποίες υπάρχουν μόνο στην κατάσταση που έχει δημιουργήσει στο μυαλό του. Δυστυχώς αυτά κάνει η ημιμάθεια σε όποιον νομίζει ότι είναι ήδη πολυμαθής. Κρίμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νεκτάριος Τόμπρος8/10/17, 4:43 π.μ.

      Για ποία ημιμάθεια μιλάς Νικόλα;Εσύ δεν είσαι που γράφεις για ''δυνάμει'' αιρετικούς (Οικουμενιστές Ψευδεπισκόπους) για να καλύψεις τις πλάνες του Αγίου Χρυσοστόμου του νέου ''Ομολογιτού'';;Εσύ δεν είσαι κρίμα που τιμάς για Άγιο έναν ''Μυστηριομάχο'';;;

      Διαγραφή
    2. Νεκτάριος Τόμπρος8/10/17, 4:54 μ.μ.

      Λάθος εκ παραδρομής:
      *Όχι Νικόλα αλλά Ιωάννη(Ν. Παπαρρήγα)!
      Ας απαντήσει το ιστολόγιο του Ι. Ν. Παπαρρήγα,στον κ.Ρίζο,χωρίς να παίζει κρυφτούλι(εδώ σε τούτο το ιστολόγιο,με όνομα παρακαλώ).

      Διαγραφή
    3. ''Λάθος εκ παραδρομής'' επίσης αγαπητέ..... Ο κ. Ρίζος ήδη έχει λάβει εδώ και καιρό την απάντησή του.....

      Επίσης καλό θα είναι η Π.Π. να δημοσιεύει όλα τα σχόλια, όπως ότι από ''Τόμπρους'' έχουμε χορτάσει εδώ και έτη... (δια όσους γνωρίζουν την ιστορία του Π.Η. αντιλαμβάνεται τι θέλω να πω)!

      Διαγραφή
  12. εμπεριστατωμένη απάντηση περι ΓΟΧ [ απο κληρικούς ΓΟΧ ]
    scripta---manent.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος7/10/17, 9:02 μ.μ.

    Συμφωνώ με τον Ανώνυμο 7:16 μ.μ. Αν ο κ. Ριζος άκουσε κάτι που δείχνει επικίνδυνο είναι υποχρέωση του να ενημερώσει το ποίμνιο και να κινήσει μία συζήτηση ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και όχι να το κρύψει. Αυτό φανερώνει αν μη τι άλλο όχι "αδελφομαχία" αλλά γενναιότητα, γιατί αυτός θα κατηγορηθεί, όπως ήδη γίνεται και όχι εμείς. Εμείς ως πιστοί περιμένουμε από όλους μία ανοιχτή στάση χωρίς μυστικότητες και οικουμενιστικές πρακτικές. Άρα περιμένουμε με αγωνία, τί θα απαντήσουν οι Αγιορείτες, γιατί αν δεν απαντήσουν αυτοανακηρύττονται υπόλογοι. Ισχύει αυτό που ισχυρίζεται ο κ. Ρίζος ή όχι; Προωθούν τους πιστούς στο Παλαιό ναί ή όχι; Θέλουν σχέσεις και εκκλησιαστική κοινωνία με τους Γ.Ο.Χ. ναί ή όχι; Ας μην κατηγορούμε τον κ. Ρίζο για πράγματα που είναι αυτονόητα και καθήκον του κάθε πιστού. Αλήθεια, γιατί τόσο καιρό δεν γίνεται ούτε μία σύναξη όλων των Πατέρων για να προωθηθούν και να ξεκαθαρίσουν μείζωνα θέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ας μας απαντήσουν οι ιθύνοντες. Γιατί δεν έγινε άλλη σύναξη αποτειχισμένων όπως είχε ανακοινωθεί; Τί την εμπόδισε και ποιοί ευθύνονται γι' αυτό; Απαιτούμε να μάθουμε για να πάει μπροστά ο αγώνας των αποτειχισμένων και να μην υπάρχουν διασπάσεις. Αν πέφτει έξω ο κ. Ρίζος ας τον διαψεύσουν. Ας μπουν τα πράγματα επιτέλους στη θέση τους, γιατί αυτό που γίνεται δεν ωφελεί κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος7/10/17, 10:00 μ.μ.

    ΩΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΡΙΖΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΤΗΛ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΓΡΑΦΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ. ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ, ΟΣΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ. Γ. ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο πάτερ Σάββα χαίρομαι πολύ που απαντήσατε.Ο Θεος να σας δυναμώνει συνεχώς.Κρατατε γερά κι εμείς μαζυ σας για τη δόξα του Χριστού μας.

      Διαγραφή
    2. Γ.ΣΑΒΒΑ ,συνεχιστε τον καλο σας αγωνα,και μην λυγιζετε πουθενα..Αδιακοπα και συνετα οπως μεχρι τωρα κανετε...Ο δρομος εχει αγκαθια ,και εμποδια πολλα..Στο τελος ομως υπαρχει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ δικαιωση..Ειναι σιγουρο πως ο κκ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΙΖΟΣ εχει πεσει θυμα παραπληροφορησης ,ή καποιας πονηρης μηχανορραφιας με εσκεμμενο δολο...Οι καιροι ειναι πονηροι και θελει ιδιαιτερη προσοχη ....Ευλογειτε!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/10/17, 9:56 π.μ.

      ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ. ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.
      Γέρων Σάββα θερμά συγχαρητήρια! Ἀπολύτως καταλυτική καί ἀποστομωτική ἡ ἀπάντησίς σου! Νομίζω ὅτι κάθε καλοπροαίρετος ἐρευνητής τῆς Ἀληθείας θα έχει ακούσει τις ομιλίες σας και θα καταλάβει τον αγώνα που κάνετε.
      Κ.Ρίζο δεν είμαστε Σχίσμα, αλλά η μερίδα των Ορθοδόξων, που παρά τις αδυναμίες μας αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τα πιστεύω Της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας ζωντανά. Όποιος αντιμάχεται άμεσα ή έμμεσα την μερίδα που αγωνίζεται για την αληθινή Ορθοδοξία, είτε το αντιλαμβάνεται είτε όχι, διαπράττει ουσιαστικά έργο Εκκλησιομαχίας και εμποδίζει την αληθινή Ενότητα των Ορθοδόξων.
      Η απάντηση του Γέρων Σάββα ήταν άψογη, οπότε δεν χρειάζεται να σχολιάσει κανείς αυτά που έγραψε ο κ.Ρίζος,ο οποίος έριξε μερικές αδέσποτες και αποχώρησε.Αν όντως αγαπούσε την αλήθεια θα έκανε διάλογο για χάρη της και θα σήκωνε τα τηλέφωνα κι όχι κενές επιθέσεις μέσο διαδικτύου.Δυστυχώς,απ' ό,τι φαίνεται τον καίει ο αγώνας του π.Σάββα.
      Ο αγώνας των Ορθοδόξων μέρα με την μέρα και μήνα με τον μήνα θα δυσκολεύει, ας αγωνισθούμε με αληθινή ταπείνωση και ας ζητούμε από Τον Κύριό μας να μας διαφυλάττει να ενεργούμε σύμφωνα με το θέλημά Του και μόνο προς Δόξα Αυτού.

      Α.Β

      Διαγραφή
  16. Αρχιμ. Παϊσιος Παπαδόπουλος7/10/17, 10:49 μ.μ.

    Δεν είναι καλό να γράφουμε κατά φαντασία υποθέσεις της νοσηρής διάνοιας! Προσωπικά επειδή θεωρώ ότι το πράγμα ξέφυγε δηλώνω ότι δεν θέλω να σχετίζομαι με ανθρώπους που το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν τον αγώνα μας. Από ατό διαπιστώνεται ότι είμαστε στον σωστό τρόπο αποτείχησης, από το ότι μας πολεμούν τα άκρα στα οποία δεσπόζει ο δαίμονας. Πραγματικά λυπούμε για την κατάντια! Αρχιμ. Παϊσιος Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος7/10/17, 11:49 μ.μ.

    Πάτερ Σάββα είμαι ο Γεώργιος από Καρδίτσα. Είναι ψέμα ότι ο π. Χαρίτων είπε στο ποίμνιο που ήθελε να αποτειχιστεί και τελικά ευτυχώς το έκανε, ότι είναι καλύτερα να πάει με το παλαιό; Είσασταν εσείς εκεί και λέτε ότι όλα είναι ψέματα; Γιατί τα γεγονότα εδώ άλλα λένε.
    Είναι ψέματα ότι δεν γίνονται οι πολυπόθητες συνάξεις γιατί κάποιοι ρασοφόροι δεν μπορούν τους άλλους;
    Είναι ψέματα ότι Αγιορείτες, όχι εσείς, αυτό δεν το ξέρω αλλά άλλοι, αυτό το ξέρω, ονομάζουν τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά αιρετικό;
    Σας σεβόμαστε πάτερ Σάββα, αλλά σε αυτήν την χώρα της ανευθυνότητας πρέπει και εσείς επιτέλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι άλλοι και μάλιστα απλοί λαϊκοί όπως ο κ. Ρίζος. Ο κ. Ρίζος μπορεί να φταίει, αν φταίει, δεν έχει όμως την πνευματική ευθύνη, ούτε τους τίτλους που έχετε εσείς οι ρασοφόροι. Δηλαδή είναι σαν να μας λέτε, ότι όλα τα κάνετε σωστά και σας χαλάει τον αγώνα ένας λαϊκός όπως ο κ. Ρίζος; Τόση δύναμη έχει πια αυτός ο κύριος; Σας παρακαλώ μην υποτιμάτε όπως οι πιο πολλοί την νοημοσύνη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφε ,ηρεμηστε ,και μην το συνεχιζετε...Δεν καταλαβαινετε οτι δινουμε λαβη για αρνητικα σχολια ,σε ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ αναγνωστες ,λαικους και κληρικους???? Και μαλιστα αδικουμε την ιδια την ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ???? Λιγο ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΑΙΔΙΑ ,και νηφαλιοτητα απο τον καθενα μας ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ...Αθελα μας ,κι απο τον εγωισμο μας ,σκανδαλιζουμε κοσμο ...Δεν το καταλαβαινετε αραγε???? Ο,τι και να ειναι ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ..Θα αποκαλυφθει συντομα.Η αληθεια θα λαμψει...Ο καθενας μονος του ,και ολοι μαζι,συνεχιζουμε τον αγωνα της αποτειχισης χωρις να πτοουμαστε απο τετοια γεγονοτα..Μακρια απο ΓΟΧ ,ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ,ΚΡΥΦΟΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ,ΔΥΝΗΤΙΚΟΥΣ,ΔΕΙΛΟΥΣ,και ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΣ με την παναιρεση..Μην γινουμε κι εμεις ΠΡΟΔΟΤΕΣ της ΠΙΣΤΕΩΣ και χαθουμε μια και καλη...Ηρεμηστε,προσευχηθειτε,κι ο ΘΕΟΣ δεν θα μας αφησει...ΟΧΙ ΟΜΩΣ ξεκατινιασμα στα σαιτ..Ειναι κριμα να γινουμε η χλευη των ηττημενων για μερικα καπριτσια ,και πονηρες εριδες...Απο το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ δεν μπορουμε να ξεφυγουμε...Εδραιοι λοιπον στον ΚΑΝΟΝΑ ,και στις διδαχες των ΠΑΤΕΡΩΝ για θεματα ΠΙΣΤΕΩΣ και ολα θα πανε καλα.....Ειρηνη υμιν

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/10/17, 8:44 π.μ.

      Το πρόβλημα αδελφέ μου είναι ότι ο καθένας μεταφράζει αυτά που ακούει σύμφωνα με το μυαλό του!
      Δυστυχώς αυτό είναι που δημιουργεί προβλήματα και παρανοήσεις.
      Δεν σου έτυχε ποτέ άλλα να πεις,άλλα να καταλάβει ο άλλος και αλλιώς να τα μεταφέρει;
      Προσωπικά πάντως ποτέ δεν άκουσα από ΚΑΝΕΝΑΝ Αγιορείτη να αποκαλεί τον σεβαστό καθ'όλα πατέρα Ευθύμιο αιρετικό.
      Όσο για τον κ. Ρίζο ας τον φωτίσει ο Θεός γιατί μεγάλο σκάνδαλο προκάλεσε.
      Το γιατί το έκανε θα φανεί κάποια στιγμή,ας έχουμε υπομονή.

      Διαγραφή
  18. Κυριε ΡΙΖΟ ειστε γνωστος και εντιμοτατος συγγραφεας που εχετε βοηθησει αρκετο κοσμο (οπως κι εμενα και σας ευχαριστω) στον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΑΓΩΝΑ..Εχετε προσφερει τα μεγιστα κι ειναι μεγαλη και ψυχωφελης η ΒΟΗΘΕΙΑ και η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΑΣ...Αναμφισβητητα και σας ευχαριστουμε ΟΛΟΙ οι ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ λαικοι...Ομως εχω την εντυπωση οτι υποπεσατε σε μεγα ΣΦΑΛΜΑ !!Τεραστιο....Συνηθως οταν εχετε μια πληροφορια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ και τοσο σοβαρη ,πρωτα τη διασταυρωνετε ,ερχεστε σε ΕΠΑΦΗ με τους αναφερομενους (οσοι ειναι αυτοι ) κι οταν χειροπιαστα ή και γραπτα εχετε τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ τα οποια πιστοποιουν το γεγονος (μαρτυριες κλπ) ΤΟΤΕ ΤΟ ΒΓΑΖΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ....Εσεις αγαπητε κκ.ΡΙΖΟ μας γραφετε για καποιον π.Σ για καποιον π.Χ.,που ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ καταλαβαμε σε ποιους αναφερεστε!!!!!!Και για καποιον αρχιμανδριτη εκτος ΑΓ.ΟΡΟΥΣ ...Αοριστα και αφηρημενα....Κκ.ΡΙΖΟ Δεν ειστε δημοσιογραφος ,ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ειστε.. Προσεξτε το λιγο.. Ειναι πολυ σοβαρα τα ζητηματα αυτα για να μιλαμε με ΚΩΔΙΚΟΥΣ αντι για ΠΛΗΡΗ ονοματα...Και αν ισχυει η πληροφορια σας ,(που εγω επιφυλασσομαι εως την αρνουμαι ) επρεπε να το συζητησετε ΠΡΩΤΑ με τους π.Σ ,π.Χ ,κι οχι να προκαλεσετε αυτην την μικρη εως μεγαλη ΤΑΡΑΧΗ στις ταξεις μας..Καποιοι ισως σκανδαλιστηκαν αρκετα,και επρεπε να το υπολογισετε !!!!!!Αλλωστε ΟΛΑ ο ΘΕΟΣ μας τα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ο,τι και να κανουμε...Αυτα και καλη ανταμωση !!!!!!! Αδελφοι ,μην ταραζεστε ,θα ακουσουμε κι αλλα ,κι αλλα κι αλλα....Διακριση και συνεση και μην λυγιζετε σε τιποτα...Ουτε ΓΟΧ ουτε ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ουτε τιποτα...Προσηλωση στον 15ο κανονα των ΠΑΤΕΡΩΝ και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ..ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ανα τους αιωνας εστω και ενας ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ....ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος8/10/17, 1:59 π.μ.

    1. Λυπούμαι, πάτερ Παΐσιε, που άλλη μια φορά αναγκάζομαι να σας απαντήσω. Γράφετε στο σχόλιό σας περί «νοσηρής φαντασίας». Ο κ. Ρίζος γράφει ότι έχει πληροφορίες πως «μερίδα των νεοαποτειχιζόμενων αγιορειτών Μοναχών κι ενός αρχιμανδρίτη εκτός Όρους, που προετοιμάζει το έδαφος ώστε ο όποιος νεοαποτειχιζόμενος λαός να μεταφερθεί εν μία νυκτί στις τάξεις του παλαιού ημερολογίου»! Πιθανόν να μην είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, ή μπορεί να είναι και χειρότερα. Δεν γνωρίζω. Όμως, (αν είστε εσείς ο εκτός Όρους αρχιμανδρίτης) γιατί δεν απαντάτε επί της ουσίας, ή (αν δεν είστε) γιατί δεν περιμένετε να απαντήσουν οι θιγόμενοι για να διαπιστώσουμε όλοι (από το διάλογο που άνοιξε) την αλήθεια;
    Ξεχάσατε ότι εσείς μιλούσατε για ένωση ΕΝΩΣΗ με το ΠΑΛΑΙΟ, την στιγμή που εκείνοι είχαν διαμηνύσει δια των ιστολογίων τους ότι συνεργασία-ΚΟΙΝΩΝΙΑ μαζί μας νοείται, μόνον αν δεχθούμε το Παλαιό Ημερολόγιο; Είχαμε κάνει (πριν από σας) τόσες προσπάθειες, οι οποίες απέβησαν άκαρπες. Αυτές, όμως, δεν τις λάβατε υπ’ όψιν, γιατί τις έκαναν άλλοι, κι όχι εσείς! Και πώς θα συνεργαζόμαστε μαζί τους, αφού επιμένουν στα ίδια; Πώς θα πολεμήσουμε την αίρεση, άνθρωποι που δεν θα έχουμε ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ; Σας θυμίζουμε τι λέγατε:
    «Επειδή εμείς γνωρίζουμε ότι στο παλαιό ημερολόγιο δεν απορρίπτουν όλοι τα μυστήρια των νεοημερολογιτών ως άκυρα θέλουμε να βρεθεί μια συνισταμένη εκ μέρους του παλαιού, ώστε όχι απλώς να ενωθούμε αλλά να καταδικασθεί από την αληθινή Εκκλησία του Χριστού η παναίρεση του Οικουμενισμού. Αυτή είναι η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας» https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2017/06/blog-post_65.html
    Ουτοπική προοπτική «νοσηρής» ελπίδας!
    Π.Σ.
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος8/10/17, 1:59 π.μ.

    (Συνέχεια)
    Και άλλοτε λέγατε: «Αυτή την ώρα παλαιό και νέο ημερολόγιο χρειάζεται να σχηματίσουμε ένα κοινό μέτωπο αγώνα εστιάζοντας την δυναμική μας αφήνοντας τα στενά παραταξιακά πλαίσια επιστρατευόμενοι εν Αγίω Πνεύματι στην αληθινή Εκκλησία του Χριστού… Και επειδή ΑΔΙΚΩΣ ΧΤΥΠΑΤΕ το παλαιό ημερολόγιο… Δεν γνωρίζω με ποια λογική να προσπαθείτε να αποδείξετε ότι το παλαιό είναι στην πλάνη. Με όσα ήδη σας απάντησαν αποδεικνύεται ότι έχουν δίκαιο!... Γιατί ωρύεστε;… Και λέγεστε χριστιανοί;» (http://aktines.blogspot.gr/2017/06/blog-post_59.html). Ώστε, αδίκως; Κι ας θεωρούν δόγμα το Ημερολόγιο, αφού δεν μας δέχονται σε κοινωνία, αν δεν πάμε σ’ αυτούς! Κι έχουν δίκιο με τις δοκησισοφίες τους, που εσείς τις δικαιώσατε και τις δεχτήκατε ως αποστομωτικές απαντήσεις; Κι εμείς (μιας και συμφωνήσαμε τότε με τον κ. Ρίζο) δεν αξίζαμε να λεγόμαστε -για σας- ούτε καν χριστιανοί! Τώρα, ως θεόπνευστος, μας λέτε ότι επικρατεί ο δαίμονας στα άκρα, στα οποία μας κατατάσσετε, ενώ τον εαυτό σας τον κατατάσσετε σ’ αυτούς που βαδίζουν την βασιλική οδό! Καλοσύνη σας!
    Και σε άλλο άρθρο επαναλαμβάνετε: «Το πνεύμα του άρθρου, που είναι να τα ΒΡΟΥΜΕ με το παλαιό». http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2017/06/825.html
    Γράφει κάτι άλλο ο κ. Ρίζος;
    Σας θυμίζουμε, τί σας γράφαμε τότε: «Σκεφτήκατε, π. Παΐσιε, μήπως τὸν ἀγώνα τὸν ἀποπροσανατολίζετε ἐσεῖς; Μᾶς συμβουλεύετε νὰ συμπορευθοῦμε μὲ ἀνθρώπους, ἡ μόνη ἔννοια τῶν ὁποίων εἶναι, πῶς θὰ μᾶς ἀφομοιώσουν καὶ πῶς θὰ μᾶς ἀναγκάσουν νὰ ἀποδεχθοῦμε τὸ Ἡμερολόγιο ὡς δόγμα Πίστεως» https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2017/06/blog-post_655.html
    Και μόνο αυτά τα λίγα που εσείς έχετε γράψει, έρχονται και δένουν με κάποια άλλα που παρασκηνιακά «έγιναν» και έμαθε ο κ. Ρίζος (με τον οποίο μίλησα και …έμαθα κι εγώ πολλά).
    Κι από ό,τι φαίνεται, δεν αποτελούν φαντασίες του!
    Π.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος8/10/17, 2:34 π.μ.

    Πώ, πώ! Ώστε "να τα "ΒΡΟΥΜΕ με το παλαιό" λέγατε π. Παίσιε; (Ανώνυμος 8/10/17, 1:59 π.μ.). Τέτοια γλώσσα χρησιμοποιούν κι οι οικουμενιστές που έχουν δαιμονικό πνεύμα. Θέλουν να τα βρούν με τους αιρετικούς. Κι ύστερα κατηγορείτε άλλους για δαιμονικό πνεύμα, πάτερ μου; Εκείνους που δεν θέλουν να τα βρούνε με τους Παλαιοημερολογήτες,όσο είναι κολημένοι με το Ημερολόγιο! Εύγε σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος8/10/17, 8:14 π.μ.

    Καλά θα κάνει ο κ. Ρίζος, αν πραγματικά θέλει να βοηθήσει τον αγώνα και τους αδελφούς να ανακαλέσει το ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΌ κειμενό του.
    Καλά θα κάνει ο κ. Ρίζος, να ελέχγει ποιός και γιατί του δίνει πληροφορίες και μάλιστα την δεδομένη στιγμή.
    Καλά θα κάνει ο κ. Ρίζος, αν θέλει να βοηθήσει τους αδελφούς και τον αγώνα να καταγγείλει νοσηρά φαινόμενα λαϊκών που χρησιμοποιούν καλοπροαίρετους,απλοϊκούς
    ανθρώπους αλλά και καλοπροαίρετους πατέρες προκειμένου να καταταχθούν στους
    πρωτεργάτες του αγώνα.
    Καλά θα κάνει ο κ.Ρίζος αν θέλει να βοηθήσει τον αγώνα, να ενημερώσει τους απλοϊκούς αδελφούς ότι ΠΟΤΕ δεν πρέπει να δέχονται έναν λαϊκό ως αρχηγό πολλώ δε μάλλον ως ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ,και είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συκοφαντήσουν όχι μόνο τους Αγιορείτες πατέρες αλλά και κάθε πατέρα που δεν θα συμφωνεί με τους ίδιους και τους σκοπούς τους.
    Και αυτά δεν τα λέμε από πρόσφατες πληροφορίες όπως ο κ.Ρίζος, αλλά από προσωπική εμπειρία.
    ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ.



    ανθρώπους προκειμένου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος8/10/17, 9:06 π.μ.

    ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΟΓΜΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ Ο κ. ΣΗΜΑΤΗΣ; ΔΕΝ ΦΟΒΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΝ; ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΚΟΛΑΣΙ; ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ Ή ΤΟ ΤΕΜΠΛΟ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ; ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΕΡΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
    ΚΑΝΤΙΩΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή φοβούμαι τον Θεό, λέγω την αλήθεια: Οι Παλαιοημερολογίτες (ακόμα και ο π. Στ. Β. που διαβεβαιώνει ότι δεν ανήκει σε παράταξη, δεν δέχονται σε κοινωνία τους αποτειχισμένους από την παναίρεση, αν δεν πάνε και με το Παλαιό! Αυτό δεν είναι δογματοποίηση; Η Εκκλησία μας διαχρονικά διδάσκει ότι μεταξύ των ομόπιστων υπάρχει κοινωνία. Εφ' όσον δεν μας κοινωνούν έχουν δογματοποιήσει το Ημερολόγιο. Ο π. Ευθύμιος πολλάκις διετύπωσε την ελπίδα της ενώσεως αποτειχισμένων νεοημερολογιτών και Παλαιοημερολογιτών που θα απομακρυνθούν από τις παρατάξεις και θα λειτουργούν με το Παλαιό, αλλά όλοι θα κοινωνούν, χωρίς η Ημερολογιακή διαφορά σ’ αυτή τη φάση να αποτελεί εμπόδιο. Αλλά οι Παλαιοημερολογίτες του επετέθηκαν, αρνούμενοι άυτή την θέση.
      Οπότε ποιος συκοφαντεί Ανώνυμε 8/10/17, 9:06 π.μ.?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/10/17, 12:21 μ.μ.

      ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΟΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΩΝ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΑΙ, ΤΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

      Διαγραφή
    3. Πώς δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα, αδελφέ; Δεν έχουμε εμείς οι Νεοημερολογίτες (για δεκάδες χρόνια τώρα) ενότητα με τους Αγιορείτες, που ακολουθούν το Παλαιό. Δεν διαβάσατε στο άρθρο του κ. Ρίζου ότι επί εκατοντάδες χρόνια είχαν διαφορετικό εορτασμό οι Δυτικοί με τους Ανατολικούς; Γιατί παραπλανάς και παραπλανιέσαι; Ασφαλώς η εορτολογική ενότητα είναι το ζητούμενο, ή μάλλον το επι-ζητούμενο, αλλά ΟΧΙ με την παραμονή των Παλαιοημερολογιτών στο σχίσμα, που αυτοί την εκλαμβάνουν ως την ΜΙΑ, αλλά φεύ, ...διασπασμένη Εκκλησία των Παλαιοημερολογίτικων Παρατάξεων!). Αντίθετα αυτό θα συμβεί αλλά με την έξοδό τους απ' αυτό, δηλ. την αποδοχή ότι, όσοι απομακρύνονται από την αίρεση, βρίσκονται στην Εκκλησία, ασχέτως Ημερολογίου, και την ένωσή όλων στη διαχρονική ΜΙΑ Εκκλησία του Χριστού.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος8/10/17, 3:07 μ.μ.

      Πολύ αμφιβάλλω αν ο ανώνυμος "Καντιωτικός" Ανώνυμος 8/10/17, 9:06 π.μ. είναι πραγματικά Καντιωτικός. Αν ήταν θα γνώριζε πολλά και δεν θα μιλούσε με τόσο μέλι για τις απόψεις των παλαιοημερολογιτών.

      Διαγραφή
  24. Ανώνυμος8/10/17, 9:07 π.μ.

    Οι Πατέρες ήταν ενωτικοί, ενώ οι σχισματοαιρετικοί διχαστικοί. Διαβάστε τους Πατέρες. Πατέρα Σάββα, πατέρα Χαρίτωνα, πατέρα Παΐσιε είμαστε μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ελάχιστος Αδελφός8/10/17, 10:31 π.μ.

    Η Ενότητα των αληθινών Ορθοδόξων είναι μία Ιερή υπόθεση , αλλά συγχρόνως μία δύσκολη υπόθεση , παρόλα αυτά είναι μονόδρομος για να γίνει κάποτε μία αληθινή ΑΓΙΑ και ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ που θα καταδικάσει με Κύρος την Παναίρεση και την Ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Αυτή την πραγματικότητα την γνωρίζουν όλοι οι ορθά σκεπτόμενοι, είτε ανήκουν στις τάξεις των Αποτειχισμένων, είτε ανήκουν στις τάξεις των Ορθοδόξων του Πατρίου και κάθε καλώς εννοούμενη σκέψη ή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, εάν όντως υπάρχει ή υπάρξει, δεν είναι κατακριταία αλλά επαινετή. Όσον αφορά τους Ορθοδόξους του Πατρίου που η ύπαρξή τους τόσο ενοχλεί τον κ. Ρίζο και όχι μόνο αυτόν, ας γνωρίζει ότι και αυτοί περνούν στις ημέρες μας από το κριτήριο Του Θεού μας για τις πράξεις και τους λόγους τους, όπως αντίστοιχα περνούν οι Νεοημερολογίτες ή οι Αποτειχισμένοι, και μέλλει να αποδείξουν οι ΓΟΧ, εάν όντως αξίζουν γι αυτό που λέγουν ότι είναι. Κύριε Ρίζο δεν ξεχνούμε ότι η Εκκλησία είναι Μία, αλλά μην βιάζεστε να ξεχωρίζετε τους Εντός από τους Εκτός Αυτής, διότι η Αίρεση του Οικουμενισμού δεν είναι τόσο απλή Αίρεση είναι Αίρεση ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΗ και δεν μπορείτε Εσείς να γνωρίζετε την Ανοχή Του Θεού μας που προκύπτει εξ αιτίας των χαρακτηριστικών και συνεπειών αυτής της πραγματικής ΑΙΡΕΣΗΣ. Με παρόμοιο τρόπο σκέψεως με Εσάς αλλά από την αντίθετη πλευρά μεγάλη μερίδα των ΓΟΧ οδηγήθηκαν και αυτοί σε παρόμοια άκρα και δεν αναγνωρίζουν τα Μυστήρια των άλλων όπως και Εσείς των ΓΟΧ. Η Ενότητα των αληθινών Ορθοδόξων είναι μία ΙΕΡΗ υπόθεση, μόνο που χρειάζεται μυαλά που σκέπτονται τα θέματα με τον Πατερικό τρόπο σκέψης, ο οποίος πολλές φορές με την χρήση της Θεοφιλούς Οικονομίας από την Εκκλησία Συνοδικά ξεπερνά και αυτό το γράμμα των κειμένων που διαβάζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κατακόμβη Κορίνθου8/10/17, 12:18 μ.μ.

    Αδελφοί μακρυά από αρρωστημένες παρατάξεις και γέροντες που θέλουν πελατολόγιο για να περνούν καλά. Όσοι αγαπάμε το μαρτύριο μας αρκεί η καντήλα του σπιτιού μας, το εικόνισμά μας έστω και αν αυτό θα έρθει η στιγμή που θα το κρύβουμε. Ας μείνουμε άταφοι, ακοινώνητοι, αδιάβαστοι αλλά ορθόδοξοι χριστιανοί του μαρτυρίου. Από αγιορίτες και ηγουμένους, γέροντες και πατέρες χορτάσαμε. Εμείς ως νέοι Μακκαβαίοι θα μαρτυρήσουμε την ευσέβεια της πίστεως. Προτιμούμε τις αλυσίδες του Παύλου από το παράδεισο. Καλύτερα φυλακή για την αγάπη του Χριστου μας παρά παράδεισο. Τον χαρίζουμε στους σύγχρονους θεολόγους και πατερες και γέροντες. Δεν θελω παράδεισο, θέλω μόνο Χριστό. Δεν θέλω, δεν θέλω, δεν θέλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/10/17, 1:19 μ.μ.

      Μα,αδελφέ,ο Παράδεισος είναι η Εκκλησία του Χριστού,είναι η Βεσιλεία Του, είναι η Νέα Ιερουσαλήμ!Εκεί,στον Παράδεισο είναι ο Χριστός μαζί με τον Άγιο Ληστή.

      Διαγραφή
  27. Νεκτάριος Τόμπρος8/10/17, 12:57 μ.μ.

    Γιατί ο Ελάχιστος Αδελφός δεν απαντάει στις ερωτήσεις του εκλεκτού Ι.Ρίζου;Για ποία ΑΝΟΧΗ μιλάει ο Αληθινός Ορθόδοξος,πότε ο Θεός συμφώνησε με το ψέμα;;Γιατί,κ. Δ.Π. ,οι Πατριοημερολογίτες δεν Κοινωνούν σε ναό Αποτειχισμένων(αφού τα Μυστήρια των Αποτειχισμένων έχουν Θεία Χάρη και το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ δεν είναι ΔΟΓΜΑ);;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάχιστος Αδελφός8/10/17, 5:29 μ.μ.

      Η πιθανή ΑΝΟΧΗ Του Θεού μας έχει να κάνει, κατά την γνώμη μου, με τον τρόπο που παρουσιάζεται και αποκαλύπτεται η Αίρεση του Οικουμενισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι φιλοοικουμενιστές που εμφανίσθηκαν στους Ορθοδόξους δεν τόλμησαν μέχρι σήμερα επίσημα να αλλάξουν τα Δόγματα της Πίστεως ή να επιβάλουν κάποια νέα Δόγματα, αλλά υποστηρίζοντας δήθεν ότι παραμένουν Ορθόδοξοι, τυπικά Ορθόδοξοι, αλλοιώνουν ουσιαστικά και παρερμηνεύουν, ως προς την ουσία τους, Ορθόδοξα Δόγματα, δίνοντάς σε αυτά φιλοοικουμενιστικό περιεχόμενο ή χρησιμοποιούν καταχρηστικά τον θεσμό της Εκκλησιαστικής Οικονομίας, χάριν καταπατήσεως των αληθινών Ορθοδόξων Δογμάτων και αυτό γίνεται, δήθεν χάριν της Αγάπης και της Πανχριστιανικής Ενότητος, επί δεκαετίες. Αυτό Νεκτάριε είναι το ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ των Αιρετικών. Παρόμοια Μέθοδος διαρκούς εξαπάτησης και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εμφανίζεται ιστορικά για πρώτη φορά. Αποτέλεσμα είναι η αμφιβολία σε πολλούς για το τί πράγματι συμβαίνει και η πνευματική σύγχυση. Αν η όποια προσωρινή Ανοχή σε τέτοιες συνθήκες συνιστά συμφωνία με το Ψέμα καλείσαι να το απαντήσεις εσύ Νεκτάριε. Όσο για το δεύτερο σου ερώτημα, η Κοινωνία των αληθινών Ορθοδόξων, εάν πράγματι ήταν Αληθινοί Ορθόδοξοι όχι μόνο στην θεωρία αλλά και στην Πράξη, θα ήταν υπόθεση ολίγων ημερών μετά από αμοιβαίες συζητήσεις και διευκρινήσεις και αναζήτησης της Πατερικής αλήθειας, άπαντες με ευθύτητα Καρδίας προς Τον Κύριό μας, πλην όμως αδελφέ μου αυτές οι Αρετές στην πραγματικότητα σπανίζουν δεν υπάρχουν σε πολλούς και από τις δύο πλευρές και αυτό συνιστά την δική μας προσωπική για τον καθένα ΕΥΘΥΝΗ για το γεγονός της Έλλειψης Ενότητός μεταξύ μας, η οποία εξυπηρετεί αντικειμενικά μόνο τους Αιρετικούς.

      Διαγραφή
  28. Ανώνυμος8/10/17, 1:02 μ.μ.

    Αγαπητέ ελάχιστε αδελφέ 10:31 π.μ. αγαπητή κ. Κωσταντίνα κι ολοι οι αδελφοί, αν και όχι προχωρημένος στα θεολογικά αλλά με το μυαλό που μου έδωσε ο Θεός διακρίνω, ότι ο κ. Ρίζος γράφει ¨Υπερασπίζομαι την επιστροφή στο Ιουλιανό ημερολόγιο. Όμως αντιμάχομαι το Σχίσμα". Άρα λοιπόν ο κ. Ρίζος δεν πολεμάει κανέναν πιστό, ανεξαρτήτου ημερολογίου ή πολεμάει πρόσωπα, αλλά εκφράζει τις ανησυχίες του γι΄αυτούς που δημιουργούν σχίσματα, από όπου κι αν προέρχονται. Ως πρώην μέλος πολιτικών οργανώσεων μπορώ με την τραυμαική μου εμπειρία να πω τα εξής:
    Ο κ. Ρίζος άκουσε κάτι και βγάζει την εμπειρία του και τις ανησυχίες του. Έτσι έκαναν και οι πιστοί με τον Άγιο Βασίλειο, όταν αυτός μιλούσε για το Άγιο Πνεύμα. Τότε αυτός δεν εξερράγη αλλ΄απάντησε ξεκάθαρα και έληξε το θέμα. Έτσι τώρα πρέπει οι Αγιορείτες και ο υπονοούμενος Αρχιμανδρίτης να πουν χωρίς περιτροπές.
    Όχι δεν έχουμε καμία σχέση με κινήσεις που σπρώχνουν αυτή την στιγμή στο παλαιό.
    Ναι προσπαθούμε να φέρουμε ανθρώπους του παλαιού και του νέου σε μία ενότητα, τον χαρακτήρα της οποίας όμως οι Αγιορείτες οφείλουν να εξηγήσουν.
    Τότε πρέπει και ο κ. Ρίζος να απαντήσει αν καλύπτεται ως πιστός ή όχι και να τελειώσει εκεί το θέμα.
    Έτσι γίνεται παντού, όπου συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι σε έναν αγώνα. Όλα τα άλλα περί ψεμμάτων και οι κατηγορίες εναντίον του είναι ανυπόστατες,αφού κάποια σχόλια δηλώνουν, ότι οι αναφορές του έχουν βάση και αφού ακόμα δεν μας ενημερώνουν οι Αγιορείτες με ξεκάθαρες δηλώσεις, τι τελικά ισχύει.
    Το να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα το έχουμε ζήσει στις τηλεοράσεις και στην πολιτική σκηνή αρκετές φορές. Για την ταμπακιέρα δεν μιλάει κανείς σε αυτόν τον τόπο.
    Ακόμα απορώ με το γεγονός ότι κανείς δεν διερωτάται, ότι ακόμα δεν υπάρχει απάντηση και στο αγωνιώδες ερώτημα του ποιμνίου, γιατί δεν γίνονται οι απαραίτητες συνάξεις.
    Πάντως δεν πρέπει να φοβάται κανείς για την αποτείχιση. Ο διάλογος φέρνει πάντα αποτελέσματα, η μυστικότητα ποτέ. Όποιος έχει κάνει σε κόμματα ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος8/10/17, 1:07 μ.μ.

    Κύριε Ιωάννη Ρίζο ευχαριστούμε πολύ για την προειδοποίηση και το εκτιμούμε. Θα έχουμε το νου μας.

    Ιωάννα και Βασίλειος
    Αγγλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος8/10/17, 1:47 μ.μ.

    Επειδή ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά ευχαριστούμε τον Κο Ρίζο για την ενημέρωση - προειδοποίηση για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. Όσον αφορά τον σεβαστό μας Πάτερ Παΐσιο θα θέλαμε να τον πούμε ότι όταν νομίζουμε - πιστεύουμε ότι έχουμε κάτι, αυτό ότι το νομίζουμε ότι το έχουμε είναι και το εμπόδιο για να το αποκτήσουμε. Δηλαδή όταν νομίζουμε - πιστεύουμε ότι είμαστε στον ορθό δρόμο τότε αυτό που νομίζουμε είναι και το εμπόδιο για να τον ακολουθήσουμε. Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος8/10/17, 2:17 μ.μ.

    Κάποιος είπε ότι οι ΓΟΧ προκειμένου να απορροφήσουνε τους αποτειχισμένους,θα κάνουνε ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    Και υπάρχουν δυστυχώς αφελείς αποτειχισμένοι,οι οποίοι θεωρώντας μέσα στην υπερηφάνεια τους τον εαυτό τους ως "σωτήρα" του αγώνα,προσπαθούν να πείσουν όλους τους αποτειχισμένους να γυρίσουν σιγά-σιγά με το παλιό ημερολογιο.

    Την κατεύθυνση και την εξέλιξη που θα έχει ο αγώνας,την έχουνε αντιληφθεί ή δεν πάει ως εκεί το μυαλό τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος8/10/17, 2:24 μ.μ.

    ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΑΒΒΑ ΛΑΥΡΙΩΤΗ ΣΑΣ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ...ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΑΔΙΚΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΡΙΖΟ.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ---ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ---

    ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ---ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ--- ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος8/10/17, 3:20 μ.μ.

    Απλά μαθηματικά.Αν όλοι οι αποτειχισμένοι ακολουθούσαν το παλιό ημερολόγιο,από τους 10 ενδιαφερόμενους για αποτείχιση αυτήν την στιγμή,θα έμεναν μόνο 5 ή 4 ενδιαφερόμενοι,και οι υπόλοιποι θα παρέμεναν σε κοινωνία με τον οικουμενισμό,αναβάλλοντας την μετάνοιά τους.

    Και αυτό γιατί οι ΓΟΧ τα κατάφεραν να δυσφημήσουν το παλιό ημερολόγιο,όσο κανείς άλλος,με τις πολυάριθμες συνόδους τους,με το πλαστό σιγγίλιό τους,με τις αγιομαχίες τους,με τις αλληλοκαθαιρέσεις τους,με την εντελώς αφύσική και ύποπτη ένωση 2 παρατάξεων τους αμέσως μετά τον περίεργο θάνατο του αρχηγού της μιας εκ των δυο παρατάξεων,με την έκδοση εγκυκλίων που η μία αναιρούσε την επόμενη μέσα στο πέρασμα του χρόνου,με τα ανύπαρκτα ή άκυρα χειροτονητήρια του Ακάκιου Παππά και του Αυξέντιου Πάστρα,και με άλλα πολλά κατορθώματα βέβαια.

    Λοιπόν???Για τους υπόλοιπους 5 ή 4 που θα σκανδαλιζόντουσαν εάν ακολουθούσαν όλοι οι αποτειχισμένοι το παλιό ημερολόγιο,ποιός αποτειχισμένος(από τους έξυπνους που προωθούν το παλιό ημερολόγιο)θα πάρει την ευθύνη???

    Σας ενδιαφέρει καθόλου το να φεύγουν από τον οικουμενισμό οι ψυχές των συνανθρώπων σας ή πάνω από όλα είναι το ημερολόγιο για εσάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/10/17, 9:15 μ.μ.

      Σωστός , καί οἱ 5 ἤ 4 εἶναι πολλοί

      Διαγραφή
  34. Ανώνυμος8/10/17, 4:12 μ.μ.

    ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ. ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ. Γ. ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος8/10/17, 6:26 μ.μ.

    Κυριε ριζο σε ευχαριστουμε που με τα βιβλια σου και την καθαρη ορθοδοξη σταση σου μας ανοιξες τα ματια. Τα παιδια της κορινθου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Από το πλήθος και το περιεχόμενο των δημοσιευμένων σχολίων καταλαβαίνετε π.Σάββα και π.Παϊσιε,την σοβαρότητα το θέματος.Έφτασε η στιγμή να τεθεί το δάκτυλον επί των τύπων των ήλων.Πρέπει άμεσα να τοποθετηθείτε σχετικά με τις θέσεις σας ως προς τους παλαιοημερολογήτες απ'την στιγμή που το θέμα συζητείται και προβληματίζει.Το να στραφούμε προς τον κ.Ρίζο που εκθέτει ένα γεγονός και όχι στο γεγονός αυτό καθ'αυτό (αν υπάρχει)και στους υπαιτίους του,δεν εξυπηρετεί σε τίποτα.Η βιαστική αλλά μη διασαφηνιστική απάντησή σας ενισχύει και ίσως επιβεβαιώνει τους προβληματισμούς του κ.Ρίζου.Οι καταστάσεις απαιτούν καθαρές θέσεις και υπευθυνότητα.Είναι δικαίωμά σας η ποιαδήποτε επιλογή σας αλλά και δικό μας δικαίωμα να γνωρίζουμε την τοποθέτησή σας.Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΕΝ'ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΧΩ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ . ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΕΣ . ΕΓΩ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ . ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΒΒΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝΕ Η ΝΑ ΜΕ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ . ΙΣΑ-ΙΣΑ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΟΙ 13 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑ . ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝ-ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΛΕΓΞΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΗΓΓΕΙΛΑ . ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΒΒΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ Η ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΠΑΥΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ . ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!! (ΠΑΤΗΡ-ΦΩΤΙΟΣ ΤΖΟΥΡΑΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/10/17, 9:23 μ.μ.

      Σεβαστέ μας Πάτερ Φώτιε άλλο να πιεσουν και να εξαναγκάσουν να ακολουθούμε το παλαιό ημερολόγιο και άλλο να δρομολογούν μία κατάσταση που θα οδηγήσει σε μία εισχώρηση στους χώρους των γ. ο. χ. Εκκλησιολογικά το θέμα έχει λήξει. Οι σχισματοαιρετικές παρατάξεις είναι εκτός Εκκλησίας. Οποιαδήποτε αναφορά μας σε αυτές πρέπει να βασίζεται στην προτροπή της αποφυγής και της προσοχής μην πλανηθούμε. Δεν κάνει να συνομιλούμε μαζί τους σαν να τους αναγνωριζουμε Εκκλησιαστικά, δεν κάνει να τους μνημονεύουμε στην Αγία Τράπεζα ως ιερομονάχους(π. χ. πρωην παλαιοημερλογίτης Ευγένιος) αλλά να τους έχουμε ως λαϊκούς που περιμένουμε να μετανοήσουν, γιατί η Εκκλησία χωρίς κανονική Ορθόδοξη Ιεροσύνη δεν δέχεται μυστήρια.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/10/17, 9:26 μ.μ.

      Συνοδική Επιτροπή
      επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων
      2011 - 2015

      Τά Μυστήρια τῶν Παλαιοημερολογιτῶν θεωροῦνται ὡς μή γενόμενα καί θά πρέπει νά ἐπαναλαμβάνονται ἐξ ὑπαρχῆς. Τοῦτο ἰσχύει καί προκειμένου περί μιᾶς ὁμάδας ἀδελφῶν, πού ζήτησαν ἐπανένταξη μετά τοῦ «Ἱερέως» των στήν Ἐκκλησία. Τά στοιχεῖα πού προσκομίσθησαν στήν Ἱερά Σύνοδο γιά τήν Κανονικότητα τῆς Ἱερωσύνης τοῦ Ἱερέως δέν εἶναι ἐπαρκῆ. Ἔχουμε συνεπῶς ἀμφισβήτηση τῆς Χειροτονίας καί στήν περίπτωση αὐτή ἰσχύει ἡ μέ ἀρ. 1027/6367/765/21-6-1996 Ἀπόφαση τῆς Ἱερᾶς Συνόδου, σύμφωνα μέ τήν ὁποία ἡ Χειροτονία πρέπει νά τελεῖται ἐξ ὑπαρχῆς ἀπό Κανονικό Ἐπίσκοπο τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.

      Ἰανουάριος 2006
      Ὁ Γραμματεύς τῆς Ἐπιτροπῆς
      π. Γεώργιος Φραγκιαδάκης

      Διαγραφή
    3. Τόμπρος Νεκτάριος8/10/17, 10:49 μ.μ.

      Πάτερ Φώτιε δεν διάβασες το βιβλίο του Παλαιοημερολογίτη Ιερομονάχου Χαρίτων(το οποίο προλογίζει-και άρα συμφωνεί με αυτά που γράφει ο π. Χαρίτων-ο Μοναχός Σάββας πρ.Λ. ;Δεν βλέπεις που ονομάζει το Νέο Ημερολόγιο ''ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ''-ΑΙΡΕΣΗ;;Δεν διάβασες,π. Φώτιε, τις απαράδεκτες θέσεις του Ιερομονάχου Παϊσίου Παπαδόπουλου για τους Πατριοημερολογίτες(οτι μπορούν οι Αποτειχισμένοι να κοινωνούν με Γ. Ο. Χ. κληρικούς,να έχουν Γ. Ο. Χ. κληρικούς για Πνευματικούς-όπως έχει και ο ίδιος-κ.λπ);;;
      Την ευχή σου Πάτερ!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος9/10/17, 12:18 π.μ.

      και το διάβασες εσύ? αφού μόλις τωρα κυκλοφόρησε, και ο πάτερ Χαρίτων δεν γράφει τίποτε τετοιο από αυτά πού λες. Διάβασε τι γράφει ο πάτερ Χαρίτων και μετά να μιλάς.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος9/10/17, 12:21 π.μ.

      ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΓ´

      ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ

      ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

      1. Μελέτιος Μεταξάκης (1922-1923) καὶ ἡ καινοτομία τῆς ἀλλαγῆς τοῦ Ἡμερολογίου

      2. Ἡ καινοτομία τῆς ἀλλαγῆς τοῦ Ἡμερολογίου στὸ Ἅγιον Ὄρος.
      Πού το βρήκες το ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ- ΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΛΦΕ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ ΑΙΡΕΣΗ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΑΣΟΝΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ? ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΑ?

      Διαγραφή
    6. Τόμπρος Ν.22/10/17, 12:07 π.μ.

      Ανώνυμε 12:18-12:21 κάνε λίγο υπομονή και θα πάρεις τις απαντήσεις σου.Έχει στα χέρια του το βιβλίο ο ιστολόγος και θα φανερώσει τις κακόδοξες πλάνες του Μοναχού Επιφανίου Καψ.(αυτός έχει γράψει το βιβλίο).
      Καλή δύναμη στο έργο του κ. Π. Σ!

      Διαγραφή
  38. Ανώνυμος9/10/17, 12:40 π.μ.

    Κ.Τομπρο ονομαζομαι Χρύσα εσείς ακολουθητε τον πάτερ Παΐσιο και τα λέτε όλα αυτα; γιατί εμείς που τον ακολουθούμε δεν μας επιτρέπει να κάνουμε αυτά που λέτε. Μπαρούφες λέτε γιατί ούτε πιο ε χει πνευματικό ξέρετε ούτε τις θέσεις που υποστηρίζει!!! εύχομαι αυτά που βγάζετε από το μυαλό σας ο Θεός να σας συγχωρέσει γιατί εξασφαλίζετε πιστούς αυτήν την ώρα με τα λόγια σας και μπαίνετε εμπόδιο σε έναν ορθόδοξο αγώνα έχεις Κ οι όμοιοί σας που σας αρέσουν τα ψέματα σας. καλώ όλον τον κόσμο να διαβάσει τα άρθρα του π Παΐσιου Κ του π Σάββα και αν βρει μέσα αυτές τις κακοήθειες που γράφει ο Ρίζος τότε ναι να κρίνετε τους πατέρες. Αλλά τι λεω;;;!! αφού αυτά θα τα κάνουν κρυφά οι πατέρες κρυφά θα ενεργήσουν!!! αλλά από αυτούς που σχολιάζουν οι μισοί το ξέρουν.....ρε πάρε καλα;;;; παίρνετε αμαρτίες στις ψυχές σας πηγαίνετε να προσευχηθητε να κάνουν οι γέροντες σωστό αγώνα και αφήστε τις βλακείες σας.άκου εκεί μας αφήνει ο πάτερ να κοινωνουν με τους γοχ πολύ φαντασία έχετε Κ τομπρο. και έγκυρες Πληροφορίες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.