Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Αλλαγή ανακοίνωσης...


Ομιλία του Γέροντα Σάββα του Λαυριώτη με θέμα την

ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ


Φωτογραφία της Άννα Βαρουδάκη.

    Τὴν 21η Νοεμβρίου ἀναρτήσαμε τὴν εἴδηση γιὰ τὴν ὁμιλία ποὺ θὰ κάνει τὴν 26η Νοεμβρίου ὁ Γέροντας Σάββας Λαυριώτης μὲ θέμα τὴν «ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ». Στὴν  ὁμιλία (ὅπως ἀνακοίνωναν οἱ διοργανωτές) θὰ συμμετέχουν καὶ οἱ Γέροντες ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ καὶ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ. Αὐτὸ παραξένεψε κάποιους καὶ ἔστειλαν σχόλια μὲ τὰ ὁποῖα ἐκφράζουν τὴν ἀπορία τους. 
    Γράφουν (ἐδῶ):
   Πῶς ἐξηγεῖται ἡ συνύπαρξη σὲ κοινὴ ὁμιλία τῶν τριῶν, ἀφοῦ ὁ Γέροντας Κύριλλος δὲν ἔχει διακόψει τὸ Μνημόσυνο τῶν Οἰκουμενιστῶν; Αν είναι έτσι, αν ο μ. Κύριλλος δεν έχει αποτειχιστεί, αν πιστεύει ότι η αποτείχιση σε βγάζει από την Εκκλησία, και κάνουν κοινή παρουσία αποτειχισμένοι και μη αποτειχισμένοι, τότε έχετε δίκιο. Οι Αγιορείτες δημιουργούν προβλήματα στην αποτείχιση με κάθε τρόπο! [Ι].

   Χθές, ὅμως, μᾶς ἐστάλη σχόλιο ποὺ δημοσιεύσαμε (ἐδῶ). Σ’ αὐτό, ὁ π. Σάββας (διὰ τοῦ ἱστολογίου «synaksiorthodoxon») μᾶς πληροφορεῖ γιὰ μιὰ ἀλλαγὴ ποὺ ἔγινε στὴν Ἀνακοίνωση γιὰ τὴν ὁμιλία. Ποιά εἶναι ἡ ἀλλαγή; Μᾶς πληροφορεῖ τὸ σχόλιο ὅτι στὴν παραπάνω ἐκδήλωση δὲν θὰ συμμετέχει ὁ Γέρων Κύριλλος Κατουνακιώτης!
   Ἀλλὰ γιὰ ποιό λόγο; Μήπως ἐπειδὴ πράγματι, δὲν εἶναι ἀποτειχισμένος; Αὐτὸ δὲν τὸ ἤξερε ὁ π. Σάββας; Ἢ ὑπάρχει κάποιος ἄλλος λόγος;

Δημοσιεύουμε τὴν νέα, διορθωμένη, Ἀνακοίνωση:



 Ομιλία του Γέρων Σάββα του Λαυριώτη με θέμα την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ.


Φωτογραφία της Άννα Βαρουδάκη.

ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ - ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΩΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΩΝ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ.


Ο ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και Ώρα 18.00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ με θέμα την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ.

Στην ομιλία θα συμμετέχει και:


Ο ΓΕΡΩΝ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ

S

Μετά την ομιλία θα επακολουθήσουν ερωτοαπαντήσεις.

ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΡΗΤΩΝ

6 σχόλια:

  1. Προφανώς ο π.Κύριλος ΔΕΝ θα μιλούσε για την αποτείχιση -την οποία ακόμη δεν έχει εφαρμόσει- αλλά για άλλες θεματικές ενότητες.

    Εκφράσατε την διαφωνία σας για την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου και τις θεωρούμε και εμείς εύλογες, εισακούστηκαν και αφαιρέθηκε από τους ομιλητές.

    Αφού σας σκανδάλισε αυτή η επιλογή, αφαιρέθηκε. Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/11/17, 6:59 μ.μ.

      Απλα δεν ειναι. Οι συναντησεις αυτες δεν ειναι φιλολογικες με διαφορα θεματα, αλλα για την πιστη μας.Καλα θα ειναι να φροντιζουμε απο πριν να μην σκανδαλιζουμε.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/11/17, 8:16 μ.μ.

    Ο Παιδαγωγός που το ξέρει ότι γι‘αυτό(για τον σκανδαλισμό)δεν θα μιλήσει ο π. Κύριλλος(και όχι Κύριλος);Γιατί δεν μας λέει ο π. Σάββας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τι πραγματικά γίνεται στον κόσμο αυτό το ξέρει μόνον ο Θεός. Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να ψάχνουμε μόνιμα για "παρασκήνια" και "διαβουλεύσεις". Συνήθως εμείς χάνουμε όταν σκεφτόμαστε έτσι.

      Συμφωνήσαμε ότι ήταν λανθασμένη η επιλογή και εκφράζουμε την χαρά μας που διορθώθηκε.

      Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Λάθη κάνουν και όσοι ασχολούνται, όσοι προσπαθούν, όσοι παλεύουν (όσοι κάθονται αναπαυτικά στην πολυθρόνα τους χωρίς να κάνουν τίποτε, προφανώς δεν κινδυνεύουν να κριθούν).
      Ειδικά όταν όλοι είμαστε μία οικογένεια, όταν είμαστε αδέρφια και έχουμε τον ίδιο Πατέρα, με καλή διάθεση όλα λύνονται και οι όποιες παρεξηγήσεις παραμερίζονται για να κυριαρχήσει η εν Χριστώ αγάπη..

      Διαγραφή
  3. Ντροπή σας!Σαν τους Φαρισαίους κάνετε. Όλα ψάχνανε τι λάθος θα κάνει ο Χριστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/11/17, 9:56 μ.μ.

    Όπως και ναχει χαιρόμαστε που θα μιλήσουν αυτοί οι ομολογητές αγιορείτες κι ευχόμαστε ο λαός του Θεού να ανταποκριθεί στην πρόσκληση. Χρειάζεται στην Αθήνα ν ακουστεί καθαρός Αγιοπατερικος λόγος. Φτάνει πια η διγλωσσία από αυτούς που χρόνια σέρνουν τον αγώνα τον αντιοικουμενιστικο πίσω από τα κράσπεδα των ιματίων των Οικουμενιστων δεσποταδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.