Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΩΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ!



Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ''Κόκκινο'' ομολογεί πως οι αντιδράσεις (σσ του ΣΥΡΙΖΑ) οδήγησαν στη ματαίωση της απονομής.

Μέσα σε ένα παραλήρημα ύβρεων προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, προέβη στην κυνική ομολογία (αναμενόμενη βέβαια) ότι οι αντιδράσεις (τις οποίες προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα παρακλάδια του) οδήγησαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο να ματαιώσει την απονομή του
τίτλου Επιτίμου Διδάκτορος στο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.
Για να καταλάβουμε ακριβώς τί σημαίνει αυτό και πόσο πολύ εκθέτει το Α.Π.Θ και τορπιλίζει το κύρος του ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδος, δείχνει ότι ένα ανεξάρτητο δημόσιο Πανεπιστήμιο με διοίκηση και Πρυτανεία, λαμβάνει αρχικώς μια απόφαση, στη συνέχεια προκύπτουν αντιδράσεις και έντρομο παίρνει την απόφαση πίσω αφήνοντας έκθετο έναν άνθρωπο έναν Ιεράρχη, του οποίου το Α.Π.Θ έκανε πρόταση για τη συγκεκριμένη μεγάλη τιμή.
Είναι πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν, αντιλαμβάνεται ο κάθε Έλληνας ότι κρύβεται έντονο παρασκήνιο, πριν λίγους μήνες ο πρωθυπουργός συναντούσε τον Μητροπολίτη Άνθιμο και τώρα οι «συνιστώσες» τον διαπομπεύουν.
Τη βασική ευθύνη βεβαίως έχουν οι υπεύθυνοι του Α.Π.Θ οι οποίοι με τις ενέργειες και τη στάση τους δεν αντιλαμβάνονται πόσο μεγάλη ζημιά προξενούν στο όνομα και στην παρακαταθήκη του ιστορικού αυτού πανεπιστημίου.

Παραθέτουμε το απόσπασμα των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Τριαντάφυλλου Μηταφίδη:
Ο βουλευτής ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι η αναβολή της αναγόρευσης του Άνθιμου σε διδάκτορα, ανεξαρτήτως του πώς αιτιολογήθηκε επισήμως, αντανακλά και την πίεση που νιώθουν οι «εμπνευστές» της από τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν.
«Ασφαλώς και μετρούν αντιδράσεις, άλλωστε έχουν γίνει βήματα στην πόλη», απάντησε. Ο κ. Μηταφίδης υπενθύμισε την ματαίωση της παρασημοφόρησης του Νίκου Μέρτζου, που – εκτός των άλλων- διετέλεσε αντιπρόεδρος της διαβόητης «Συμβουλευτικής Επιτροπής» του δικτάτορα Παπαδόπουλου.
Αντιδρούν, πάντως, οι δυνάμεις που επιθυμούν «να αναστηλώσουν τα ράκη της εθνικοφροσύνης», σχολίασε. Και ανέφερε ένα, ακόμη, παράδειγμα:
«Είδατε πώς αντέδρασαν στον φετινό, δεύτερο, εορτασμό της σωτήριας απελευθέρωσης της πόλης από τον ΕΛΑΣ. Πέρσι αιφνιδιάστηκαν, δεν το περίμεναν, αλλά εφέτος οργάνωσαν τις αντιδράσεις τους (…). Έχουμε ακόμη δρόμους με κατοχικούς δημάρχους, είναι πολλά που πρέπει να γίνουν. Πρόκειται για μια διαρκή μάχη.

Τη δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις και – επαναλαμβάνω- έχουν γίνει ήδη βήματα. Συνεχίζουμε. Διότι η προάσπιση της ιστορικής αλήθειας είναι κρίσιμη υπόθεση».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.