Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ποιά Πίστη; Επιδίωξη Πρωτείων, επίδειξη δύναμης, αλλά και ενεργή παρουσία στα Οικουμενιστικά δρώμενα!

rwsos.jpg

Επίδειξη δύναμης του Πατριάρχη Μόσχας με το βλέμμα στο Φανάρι: 
180 εκατομμύρια παγκοσμίως ανήκουν στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία
Του Άγγελου Ρούσσου
  Όσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρισκόταν στην Αθήνα για την Διάσκεψη για την Μέση Ανατολή εκπροσωπώντας -υποτίθεται- σύσσωμη την Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη, το αντίπαλον δέος , ο Πατριάρχης Μόσχας έκανε επίδειξη δύναμης στην λογική του ότι οι Ρώσοι ουσιαστικά δεν αναγνωρίζουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως…. οικουμενικό. Από την άλλη το Φανάρι αρέσκεται να παρουσιάζει ως ποίμνιό του την παγκόσμια ορθόδοξη κοινότητα, εξ ου και οι μόνιμες αναφορές του κ. Βαρθολομαίου στα διάφορα ταξείδια του περί «μητρός Εκκλησίας».
Από το Βουκουρέστι όπου βρέθηκε ο κ. Κύριλλος δήλωσε πως περίπου 180 εκατομμύρια άνθρωποι ανήκουν στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας παγκοσμίως.
«Ο συνολικός αριθμός των μελών του Πατριαρχείου Μόσχας που ζουν στη Ρωσία και στο εξωτερικό είναι περίπου 180 εκατομμύρια άνθρωποι», δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας κατά την παρουσία του στη σύνοδο της Ιεράς Συνόδου της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. «Περίπου το 75% όλων των Ρώσων θεωρούν τους εαυτούς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς», πρόσθεσε.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει τώρα περίπου 36.000 ενορίες, 1.000 μοναστήρια και 56 πνευματικές ακαδημίες, εκτός από άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δήλωσε ακόμη ο πατριάρχης κάνοντας ουσιαστικά επίδειξη δύναμης και μιλώντας για την αναβίωση της Εκκλησίας που συνέβη μετά από δεκαετίες διώξεων από το σοβιετικό κράτος. «Για παράδειγμα, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είχε μόνο 6.000 εκκλησίες και 21 μοναστήρια το 1988», δήλωσε ο πατριάρχης.
«Το 1988, είχαμε τρία πνευματικά πανεπιστήμια και δύο πνευματικές ακαδημίες», δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος
«Τα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα είναι ένα θαύμα, διότι είναι αδύνατο να δούμε βάσεις για μια τέτοια ταχεία αναβίωση στις εξωτερικές συνθήκες της ύπαρξης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στα σοβιετικά χρόνια», ανέφερε.
Η δικαιοδοσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, σύμφωνα με τον Χάρτη της, περιλαμβάνει τις ακόλουθες χώρες: Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιζία, Λετονία, Λιθουανία, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν και Εσθονία. Η κανονική επικράτεια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας περιλαμβάνει επίσης την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Μογγολία, καθώς και τις ενορίες των «Ορθοδόξων Χριστιανών που ανήκουν οικειοθελώς σε αυτήν» σε πολλές άλλες χώρες.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/11/17, 7:40 π.μ.

    Δηλώνει δηλαδή υπεύθυνος για την εκκλησιαστική κοινωνία με τον Βαρθολομαίο 180 εκατομμυρίων πιστών που του εμπιστεύθηκε ο Κύριος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/11/17, 2:44 μ.μ.

    Η ρωσια καλα θα κανει να ξαναδιαβασει την εκκλησιαστικη ιστορια και υστερα να μιλησει. Η εκκλησια της ρωσιας πηρε τον χριστιανισμο, την αυτοκεφαλια, και την πατριαρχικη αξιααπο την κωνσταντινουπολη και το οικουμενικο πατριαρχειο. Δυστυχως η ρωσια παντοτε σταθηκε αχαριστη στο πατριαρχειο και την πολη, γιατι ηθελε και θελει την πρωτοκαθεδρια εντος της εκκλησιας, αλλα οι κανονες και η παραδοση την εμποδιζουν. Δεν ειναι αλλωστε τυχαιο το γεγονος, οτι, η ρωσια δεν παραβρεθηκεστις εργασιες της αγιας και μεγαλης συνοδου της κρητηςτο 2016 για τον μοναδικο λογο οτι ηθελε να προεδερευσειτης συνοδου. Η ρωσια καλλιεργει ακομα και τωρα, τον εθνοφυλετισμο με ολεθρια αποτελεσματα για την εκκλησιατου χριστου. Δυστυχως, η ιστορια επαναλαμβανεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.