Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Πώς λέγεται αυτός που παίρνει φανερά από τους εχθρούς του Χριστού χρήματα,

ἀλλὰ κι ατο πο τν νέχονται καί,
παρ τὰ ὅσα κάνει, κοινωνον μαζί του;

100 χιλ. από Βατικανό σε Βαρθολομαίο για ανέγερση ορθόδοξης μονής στην Αυστρία


100.000€ από Βατικανό σε Βαρθολομαίο για την ανέγερση της πρώτης ορθόδοξης Ιεράς Μονής στην Αυστρία
100.000€ ΑΠΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΣΕ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ
   Tο απόγευμα της Τρίτης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης προεξήρχε της Ακολουθίας για την πανηγυρική καθιέρωση του νεόδμητου Παρεκκλησίου της Ι. Μ. Αυστρίας, αφιερωμένου στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

   Στην τελετή παρέστησαν ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο Καρδινάλιος Kurt Koch, Επίσκοποι της Επισκοπικής Συνελεύσεως καθώς και μεγάλος αριθμός Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων, η Πρέσβης
της Ελλάδος, κυρία Χρυσούλα Αλιφέρη –η οποία, ας σημειωθεί, ότι την περασμένη Κυριακή, υπεδέχθη τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο αεροδρόμιο της Βιέννης και έκτοτε παρίσταται σε όλες τις προς τιμήν του εκδηλώσεις– μέλη του διπλωματικού σώματος και πλήθος πιστών.
   Στη συνέχεια τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία των δύο Πατριαρχών, του Καρδιναλίου, του Νούντσιου κ. Peter Stephan Zurbriggen, πλειάδος Επισκόπων Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών και μελών του διπλωματικού Σώματος.
   Στο τέλος της Ακολουθίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου στον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μ. Αυστρίας και Εξαρχίας Ουγγαρίας, π. Παϊσιο Λαρεντζάκη. Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη στην εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, με την ευκαιρία της επετείου συμπληρώσεως «50ετίας του Ομοσπονδιακού Νόμου αναγνωρίσεως εν Αυστρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας».
   Στην εκδήλωση μίλησαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος, ο εκπρόσωπος του τμήματος Εκκλησιών της Καγκελαρίας κ. Oliver Henhapel και ο Δρ. Anton Stifter, εκ μέρους της Αυστριακής πολιτείας, ο Δρ. Dominik Orieschnig, ως νομικός, ο Καρδινάλιος Kurt Koch, ο οποίος μετέφερε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου, ο οποίος προσέφερε το πόσο των 100.000€ για την ανέγερση της πρώτης ορθόδοξης Ιεράς Μονής στην Αυστρία. Την εκδήλωση έκλεισε, με ομιλία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
    Μεταξύ των επισήμων παρισταμένων ήταν ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Αυστριακής Βουλής κ. Wolfgang Sobotka και κυρία Anneliese Kitzmüller. Αμέσως μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, εγκαινίασε την Αίθουσα Συνάξεων, «Ρήγας Φεραίος», της Ι. Μ. Αυστρίας και ακολούθησε εορταστική δεξίωση, όπου όλοι είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους Προκαθημένους του Οικουμενικού Θρόνου και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Κατά την παραμονή του στη Βιέννη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κατόπιν προσκλήσεως, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πρεσβεία της Τουρκίας όπου είχε συνάντηση με τον Πρέσβη κ. Μεχμέτ Φερντέν Τσαρικτσί.

100.000€ από Βατικανό σε Βαρθολομαίο για την ανέγερση της πρώτης ορθόδοξης Ιεράς Μονής στην Αυστρία

100.000€ από Βατικανό σε Βαρθολομαίο για την ανέγερση της πρώτης ορθόδοξης Ιεράς Μονής στην Αυστρία

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος2/3/18, 12:14 μ.μ.

    Ἁγ. Ἰσιδώρου τοῦ Πηλουσιώτου Ἐπιστ. 37 — Στὸν ἐπίσκοπο Εὐσέβιο

    Κτίζεις ἐκκλησία, ὅπως λένε... σπουδαία ὡς πρὸς τὰ τεχνικὰ χαρακτηριστικά, ἀλλὰ μὲ πονηρὲς μεθόδους, ἀφοῦ χρησιμοποιεῖς ἀμοιβὲς ἀπὸ χειροτονίες καὶ ἀδικίες, ἐξευτελισμούς, καταπιέσεις ἀδυνάτων καὶ προσφορὲς φτωχῶν. Ὅλα αὐτὰ δὲν εἶναι τίποτα ἄλλ ἀπὸ τὸ νὰ οἰκοδομεῖς τὴ Σιὼν πάνω σὲ αἵματα καὶ τὴν Ἰερουσαλὴμ πάνω σὲ ἀδικίες. Ὁ Θεὸς δὲν ἔχει ἀνάγκη ἀπὸ θυσία ποὺ προέρχεται ἀπὸ ξένα ὑπάρχοντα, ἀλλὰ τὴ σιχαίνεται σὰ θυσιαζόμενο σκύλο. Σταμάτα λοιπὸν καὶ νὰ κτίζεις καὶ νὰ ἀδικεῖς, γιὰ νὰ μὴν γίνει ἐκεῖνος ὁ ναὸς αἰτία νὰ σὲ ἐλέγξει ὁ Θεός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.